Vad är WireGuard VPN?

VPN är idag bland internetanvändare. Oavsett vilken del av världen du går till, är alla Internetanvändare intresserade av ett VPN. Med det ökande antalet internethot använder användare nu olika sätt att se till att deras data är säkra online. Idag är hot inte så enkelt som ett virus eller skadlig kod längre. Smarta cyberbrottslingar kan oetiskt få tillgång till alla nätverk eller enheter, stjäla information och till och med kräva lösen genom att blockera åtkomst till enheten.


Vad är WireGuard VPN?

Vad är WireGuard VPN?

Rise of Cyberthreats

Det har förekommit ett ökande antal fall som involverar data- och identitetsstölder och orsakar stora förluster. Stora företag som Target har påverkats av högprofilhack flera gånger, där kreditkortsinformationen från tusentals kunder stulits. Inte konstigt att Internetanvändare söker datasäkerhet mer än någonting idag.

Virtuella privata nätverk är den kompletta lösningen för säkerhet på nätet. De är så allmänt tillgängliga och så enkla att använda att alla som ser allvarligt med sin internetsäkerhet har använt dem. Kort sagt är ett VPN ett program som måste laddas ner och installeras på enheten. När den är aktiverad bildar den en säker tunnel mellan enheten och VPN-servern.

All data överförs genom den tunneln med den högsta formen av kryptering. Endast enheten och den säkra servern har nyckelkoderna för den överförda informationen.

Alla andra kommer inte att kunna läsa uppgifterna även om de avlyssnar nätverket eftersom det krypterade kommer att se ut som gibberish. En VPN maskerar också användarens ursprungliga IP-adress, döljer deras identitet och ger anonymitet.

Vad är WireGuard?

Den amerikanska senatorn Wyden avskräckte i ett öppet brev till National Institute of Standards and Technology (NIST) regeringen från att använda gammal teknik som OpenVPN och IPsec. Istället uppmanade han NIST att hitta lämpliga ersättare för dessa tekniker och anta något säkrare. Han uppmuntrade också Wireguard för regeringsbruk..

Wireguard är ett nytt open source-projekt som syftar till att göra VPN snabbare och säkrare än vad det är nu. Enligt WireGuards officiella webbplats är “WireGuard en extremt enkel men snabb och modern VPN som använder toppmodern kryptografi. Det syftar till att vara snabbare, enklare, smalare och mer användbar än IPSec och samtidigt undvika den stora huvudvärken. Det avser att vara betydligt mer performant än OpenVPN. ”

Ursprungligen kodades av Jason A. Donenfeld och av Edge Security, WireGuard har implementerats av VPN-tjänsten Mullvad och AzireVPN så sent som i juni 2018. Utvecklarna har dock varnat för att de ännu inte har uppnått en stabil release och rekommenderat att behandla koden och protokollet som experimentell. De har också varnat för sårbarheter som kan existera.

WireGuard-porten för Android är tillgänglig på Android 5.0 och senare, medan portarna för macOS, FreeBSD och OpenBSD också fungerar bra och Windows-porten är i gott ställe.

De som är villiga att kolla in WireGuard kan ladda ner appen från Google Play Store eller få tag på alfaversionen av applikationen från den officiella tråden. Från och med nu är Wireguard för användning på Linux-servern och skrivbordet, med mainline Linux ett pågående arbete. Wireguard ser definitivt ut som VPN: s framtid. Om du letar efter en premium VPN-tjänst som kan användas på en större mängd enheter, ta en titt på vår Bästa granskning av VPN-tjänsteleverantörer.

För- och nackdelarna med VPN: er

Virtuella privata nätverk har många fördelar. I själva verket är det fördelarna långt över deras nackdelar. En VPN kombinerar flera funktioner till en. Det låter användare komma förbi geografiska begränsningar när de strömmar innehåll.

Till exempel kan en användare i Australien enkelt titta på innehåll från amerikanska genom att ansluta till en amerikansk VPN-server. När den ursprungliga IP-adressen maskeras av en amerikansk IP-adress får användare tillgång till strömmande geo-blockerat innehåll.

Netflix-användare som vill strömma geo-blockerat innehåll använder regelbundet hjälp av VPN: er. Att avblockera innehåll och dölja ursprungliga IP-adresser är två av de viktigaste syftena med en VPN.

Den täta krypteringen skyddar också dina data från nyfikna ögon, vilket gör offentlig WiFi säkrare att använda. De som reser regelbundet och använder öppen WiFi bör definitivt använda ett VPN. I länder som Kina och Ryssland, där internetfrihet är starkt begränsad eftersom regeringarna i de korrupta länderna vill hålla sina människor i mörker, använder användare VPN: s hjälp för att få tillgång till sina favoritwebbplatser eller sociala medieplattformar.

En VPN håller din personliga information som kreditkortsinformation och personnummer säkert, även när du använder offentlig WiFi. När en WiFi är installerad på en enhet krypteras och skyddas all data från utomstående.

Å andra sidan görs inte alla VPN: er lika. Det måste noteras att även när de mest populära VPN: erna handlar med viktiga uppgifter har sina egna problem som kan äventyra datasäkerheten. Många av VPN: n är komplexa och svåra att använda. De flesta gratis VPN: er är ökända för att hålla användarloggar och sälja dem till tredje parter för reklamintäkter.

WireGuard får USA: s senators godkännande

Det är inte alla VPN som kan lita på. Så när WireGuard VPN godkändes av den amerikanska senatorn Ron Wyden, drog det upp den digitala världen. Om WireGuard verkligen antas efter denna godkännande kommer den att cementera WireGuards position som ett bättre alternativ till befintliga VPN: er.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map