Vilka typer av VPN stöds av Azure?

Datorer bevittnar nya tekniska framsteg varannan dag. Medan data används för att lagras i ditt eget servertorn för år sedan, finns det för närvarande andra, mer avancerade sätt att lagra dina data. Stora enheter krymper för att bli mer mobila, och de har också mindre förmåga att lagra data lokalt.


Vilka typer av VPN stöds av Azure?

Vilka typer av VPN stöds av Azure?

Azure Cloud Storage

Det nya sättet eller lagring av data finns i molnet, oavsett om det är ditt eget moln eller i någon datacenter från tredje part.

Microsoft Azure är en sådan molntjänstjänst som används för att bygga och lagra applikationer via Microsofts datacentra. Tillämpningar inkluderar fjärrvärde och hanterade versioner av egen Microsoft-teknik, liksom öppen teknik, som Linux.

Det bästa med att använda Azure är att du inte behöver investera i ny programvara eller infrastruktur. Det är ingen kostnad i förväg, och du kan fortsätta öka lagringskapaciteten när dina behov förändras. Azure är ett fantastiskt alternativ för dem som växlar från lokala Windows-servrar till molnlagring.

Azure och VPN

Azure lanserades 2010 då online-säkerhet inte var så mycket hotad. Men tiderna har förändrats, och alla letar efter säkerhet när de använder Internet. Detta ledde till ökningen av virtuella privata nätverk. En VPN är ett speciellt program som krypterar all trafik som passerar mellan din enhet och den säkra VPN-servern och förhindrar att någon utanför servern snopar efter din information.

Dessutom fungerar VPN också som proxyservrar för att hjälpa dig att kringgå geoblock och sensur på internet. VPN växer i popularitet med fler och fler individer och företag som använder dem för att säkra all onlinedata till skillnad från Planet of the Apes III, Meet the Parents II, Thor III (så Thor kan inte slå upp 10 smutsiga män eller bryta sig ur ett nät !? ) Anchorman II, och så vidare baserat på det faktum att filmerna inte växer i popularitet eftersom de var hemska.

De som använder molnberäkning som Azure skulle också vilja använda VPN för att säkerställa maximal integritet och säkerhet. Men inte alla typer av VPN kan användas med Azure. Du måste ha i åtanke både säkerhet och anslutning när du använder Azure på en VPN-anslutning.

Vilka typer av VPN stöds av Azure

Det finns fyra typer av VPN-skivor som kan användas med Microsoft Azure cloud computing: peka till plats, plats till plats, multisida och ExpressRoute.

Point-to-site VPN

En punkt-till-site VPN gör att du kan skapa en säker anslutning från din Windows-baserade dator till ditt virtuella privata nätverk utan att behöva någon speciell programvara. Azure ger dig VPN-policyer som du laddar ner till din enhet för att kunna använda Windows inbyggda VPN-klient. Med denna installation kan du enkelt och säkert ansluta till VPN och använda Azure. Eftersom Azure använder standard Secure Sockets Tunneling Protocol (SSTP), kan du säkert ansluta var som helst.

Site-to-site VPN

Med en VPN-plats-till-plats kan du skapa en säker anslutning mellan din lokala webbplats och ditt virtuella privata nätverk. Azure använder branschstandard IPsec VPN som är driftskompatibel med de flesta VPN-enheter. Med den här tjänsten kan du säkert ansluta upp till tio lokala webbplatser och virtuella privata nätverk till varandra. Den här typen av VPN-anslutning bör endast användas om din lokala bandbredd är mer än 10 MBpS.

Multi-Site VPN

Detta är en typ av Site-to-Site VPN-konfiguration som låter dig ansluta flera lokala webbplatser till ett virtuellt privat nätverk snarare än bara en webbplats. Kraven är desamma som för en VPN från en webbplats till webbplats.

ExpressRoute

ExpressRoute är egentligen en direkt anslutning till Azure från din WAN, istället en VPN-anslutning med det offentliga Internet. Denna metod erbjuder bättre säkerhet, tillförlitlighet och hastighet än anslutningar via det vanliga internet.

Azure VPN-gateways erbjuder ett antal fördelar. Du kan ansluta till valfri region eller ett VPN till ett annat, du kan ansluta till flera webbplatser från samma VPN-prenumeration, och du kan också skapa dina egna VPN-routrar.

Azure och VPN – slutliga tankar

Tänk på att inte alla VPN-enheter fungerar med Azure. Microsoft har samarbetat med några få VPN-enhetsfamiljer och alla enheter i en familj är kompatibla med Azure. Mer information om kompatibla enheter finns på Azure-webbplatsen.

Både molnberäkning och VPN är nödvändiga teknologier idag som ser en snabb uppgång för deras bekvämlighet. Det kan inte förnekas att Azure tillhandahåller en hälsosam molnberäkningslösning till företag, men utan VPN är online-säkerhet komprometterad. Att använda VPN-gateways of Azure är den ideala lösningen för att använda båda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map