Как да деблокирате VPN на Webroot

Виртуална частна мрежа (VPN) се използва от нарастващ брой хора по света заради нарастващите заплахи за интернет. Още преди десет години можехме спокойно да се свържем с интернет, без да се нуждаем от допълнителен слой защита, но днес сценарият се промени.

Как да деблокирате VPN на Webroot

Как да деблокирате VPN на Webroot

Онлайн досади

От хакери до правителствени и охранителни агенции до доставчици на интернет услуги, за да носят съседи, всеки иска да види вашата интернет активност и да изкарва пари от нея. Ако не сте внимателни, можете да изложите лични данни като данни за кредитна карта, номер на социално осигуряване и домашен адрес.

За да избегнат всички тези досадни проблеми, хората предпочитат да използват VPN. Това е приложение, което се изтегля и инсталира на компютър или мобилно устройство и при активиране криптира целия интернет трафик, като го маршрутизира през защитен сървър.

Тази частна мрежа не може да бъде достъпна от друг, освен потребителя и защитен VPN сървър. Дори вашият доставчик на интернет услуги не може да види какво правите онлайн. Накратко, VPN ви поддържа анонимни в интернет.

Как да разрешим VPN чрез защитна стена на Webroot

Понякога определени приложения се блокират от антивирусния софтуер, инсталиран на устройството. Webroot е едно антивирусно решение, за което е известно, че блокира VPN приложения. Няколко потребители на Webroot се оплакват, че достъпът им до VPN е блокиран от антивируса. Това обикновено не е сериозен проблем и може да бъде отстранено с няколко прости стъпки.

Изключете VPN от Настройки

В настройките за защита на Webroot можете да изключите VPN приложението. Това ще попречи на приложението да блокира достъпа до VPN – твърде лошо, че не можахме да блокираме филмите The Force Awakens, Jurassic World и Captain America I да излязат, но това е друга тема.

За да направите това, първо трябва да стартирате антивирусен софтуер на Webroot, изберете Virus & Настройки за защита от заплаха и след това изберете Изключения и добавете приложението VPN в изключенията. Това трябва да е достатъчно, за да разрешите проблема, но ако не е, можете да опитате да добавите VPN в разширените настройки на защитната стена на Windows.

Деактивирайте временно Webroot

Най-лесният начин да преодолеете този проблем е да деактивирате антивируса, докато използвате VPN. Това не е най-мъдрото решение, тъй като все още се нуждаете от защита от злонамерен софтуер, докато използвате VPN, но може да ви помогне да получите VPN достъп за момента. Въпреки че това изглежда като практично решение, не ви съветваме да изключвате антивирусната си защита при никакви обстоятелства. Така че, ако решите да деактивирате временно Webroot, направете го под свой собствен 

Всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон върху иконата на Webroot и да изберете „изключване на защитата.“ Трябва да не забравяте да го включите, след като свършите с VPN и да стартирате сканиране за злонамерен софтуер на устройството.

Освен това можете да опитате да деактивирате SSL мониторинг, защото това понякога може да бъде блокирано от Webroot. Можете да направите това, като деактивирате „уеб щита & филтриране “в приложението Webroot.

Инсталирайте отново VPN

Редица потребители съобщиха, че преинсталирането на VPN програмата е решило проблема. За целта изведете VPN приложението си от списъка с програми на вашето устройство и изберете Деинсталиране. Щракнете върху съветника за настройка, когато се появи, и го оставете да работи. Ако процесът на деинсталиране е успешен, щракнете върху Затвори и излезте от съветника.

Ако деинсталирането не е успешно, отворете Мрежови връзки, щракнете с десния бутон върху WAN Miniport, обозначен с вашата VPN, и изберете Изтриване. След като процесът на деинсталиране е успешен, отидете на вашия клиентски софтуер за VPN и инсталирайте приложението отново с помощта на изпълнимия файл.

Промяна на антивируса

Има няколко антивирусни решения, така че не е нужно да продължите да използвате това, което продължава да блокира вашата VPN. Ако сте изпробвали всички горепосочени опции и все още не сте разрешили проблема си, можете да опитате да замените текущата си антивирусна програма с друга.

Освен Webroot, има още няколко приложения за защита от антивирусни и злонамерени програми, като Norton, Kaspersky, Avast, McAfee и Panda Cloud. Подобно на Webroot, всички тези програми се предлагат с различни полезни функции и предимства, както и безплатни и платени версии.

Винаги е разумно да изберете платена версия над безплатна, защото защитата винаги е по-добра, когато сте платен клиент. Освен това има и много по-голяма гъвкавост в избора на вашите функции, когато се абонирате за платен план и с тези страхотни намаления на данъци, които бяха толкова невероятни за американците, че можете да си позволите да платите за VPN услуга.

Промяна на VPN

Ако промяната на антивирусната програма също не се окаже полезна за разрешаването на проблема, тогава трябва да е проблем с VPN клиента.

В такъв случай разговорът с поддръжката на клиента на вашия VPN доставчик може да ви даде решение. Ако обаче поддръжката на клиенти не е в състояние да ви предложи решение, може да се наложи да опитате различен VPN.

Не всички VPN мрежи ще бъдат съвместими на устройства или с други приложения. Тъй като антивирусът е толкова важен, колкото VPN, всъщност не можете да направите без нито един от тях. Последната ви опция е да смените вашия VPN доставчик и да изберете друг. Както е в случая с антивирусния софтуер, премиум VPN-ите са по-надеждни от безплатните.

Ако проблемът изчезне с новата VPN, можете да продължите да сърфирате безопасно. Ако не, може да има нещо нередно в мрежата и може да се наложи повече проучване.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me