Какви типове VPN се поддържат от Azure?

Изчисленията са свидетели на нови технологични постижения всеки ден. Въпреки че данните използват за съхранение в собствената ви кула на сървъра преди години, в наши дни съществуват други, по-модерни средства за съхранение на вашите данни. Големите устройства се свиват, за да станат по-мобилни и освен това имат по-малка възможност за локално съхранение на данни.

Какви типове VPN се поддържат от Azure?

Какви типове VPN се поддържат от Azure?

Облачно съхранение на Azure

Новият начин или съхраняването на данни е в облака, независимо дали е ваш собствен облак или в някакъв трети център за данни.

Microsoft Azure е една такава услуга за облачни изчисления, която се използва за изграждане и съхраняване на приложения чрез центровете за данни на Microsoft. Приложенията включват отдалечено хоствани и управлявани версии на собствени технологии на Microsoft, както и отворени технологии, като Linux.

Най-хубавото при използването на Azure е, че не е необходимо да инвестирате в нов софтуер или инфраструктура. Няма включени предварителни разходи и можете да продължите да увеличавате капацитета за съхранение, тъй като вашите нужди се променят. Azure е фантастична опция за тези, които преминават от локални сървъри на Windows към облачно хранилище.

Azure и VPN

Azure стартира през 2010 г., когато сигурността в интернет не беше толкова застрашена. Но времената са се променили и всеки търси сигурност при използване на Интернет. Това доведе до възхода на виртуалните частни мрежи. VPN е специална софтуерна програма, която криптира целия трафик, преминаващ между вашето устройство и защитения VPN сървър, като не позволява на всеки извън сървъра да прониква върху вашата информация.

Освен това VPN действат като прокси сървъри, за да ви помогнат да заобиколите geoblocks и интернет цензурата. VPN мрежите стават все по-популярни с все повече хора и предприятия, които ги използват за осигуряване на всички онлайн данни за разлика от Планетата на маймуните III, Запознайте се с родителите II, Тор III (така че Тор не може да пребие 10 мръсни мъже или да се измъкне от мрежа !? ) Водещ II и т.н. въз основа на факта, че тези филми не нарастват по популярност, защото са били ужасни.

Тези, които използват облачни изчисления като Azure, също биха искали да използват VPN, за да гарантират максимална поверителност и сигурност. Не всички видове VPN мрежи обаче могат да се използват с Azure. Трябва да имате предвид както сигурността, така и свързаността, когато използвате Azure на VPN връзка.

Какви типове VPN се поддържат от Azure

Има четири типа VPN, които могат да се използват с облачни изчисления на Microsoft Azure: сочат към сайт, сайт към сайт, мултисайт и ExpressRoute.

VPN от точка до сайт

VPN от точка до сайт ви позволява да създадете защитена връзка от вашия базиран на Windows компютър към вашата виртуална частна мрежа, без да е необходим специален софтуер. Azure ви предоставя VPN правила, които изтегляте в устройството си, за да можете да използвате вградения VPN клиент на Windows. С тази настройка можете лесно и сигурно да се свържете към VPN и да използвате Azure. Тъй като Azure използва стандартен протокол за тунелиране на сигурни сокети (SSTP), вие можете да се свържете безопасно отвсякъде.

VPN от сайта на сайт

С VPN от сайт към сайт можете да създадете защитена връзка между локалния си сайт и вашата виртуална частна мрежа. Azure използва стандартния IPsec VPN, който е оперативно съвместим с повечето VPN устройства. С тази услуга можете сигурно да свържете до десет локални сайта и виртуални частни мрежи помежду си. Този тип VPN свързаност трябва да се използва само ако локалната честотна лента е повече от 10 MBpS.

VPN за много сайтове

Това е тип VPN конфигурация от сайт към сайт, която ви позволява да свързвате няколко локални сайта към виртуална частна мрежа, а не само към един сайт. Изискванията са същите като тези за VPN на сайта до сайта.

ExpressRoute

По принцип ExpressRoute е директна връзка към Azure от вашата WAN, вместо VPN връзка, използваща публичния Интернет. Този метод предлага по-добра сигурност, надеждност и скорост от връзките през обикновения интернет.

Azure VPN шлюзовете предлагат редица предимства. Можете да се свържете с всеки регион или един VPN към друг, можете да се свържете към множество сайтове от един и същ VPN абонамент и можете също да създадете свои собствени VPN рутери.

Azure и VPN – финални мисли

Имайте предвид, че не всички VPN устройства работят с Azure. Microsoft си сътрудничи с няколко семейства VPN устройства и всички устройства в едно семейство са съвместими с Azure. Повече информация за съвместимите устройства можете да намерите на уебсайта на Azure.

Както облачните изчисления, така и VPN са необходими технологии днес, които бързо се покачват за своето удобство. Не може да се отрече, че Azure предоставя цялостно решение за изчислителни облаци за предприятията, но без VPN онлайн сигурността е компрометирана. Използването на VPN шлюзите на Azure е идеалното решение за използване и на двете.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me