Моят IP адрес е изложен! Какво мога да направя?

Притеснявате се за вашия изложен IP адрес? Е, недей Няма нищо лошо във връзката ви, компютърът ви не се обърква и определено не сте кликали върху нещо, което не би трябвало да имате в настройките си. IP адресите по дефиниция са изложени, но има начин да ги скриете. Прочетете, за да разберете защо вашият IP адрес е изложен и какво можете да направите, за да го спрете.


Моят IP адрес е изложен! Какво мога да направя?

Моят IP адрес е изложен! Какво мога да направя?

Защо е изложен моят IP адрес?

Спокойно, вашият IP адрес прави точно това, което трябва да прави.

Нека обясня.

Обикновено имате два различни вида IP адреси: личен адрес и публичен. Частният IP адрес е това, което използва вашата домашна мрежа, за да прави разлика между различни устройства. Това е личен адрес, така че за никого не е лесно да го намери. Той е специфичен и за устройството, което използвате. Вашият обществен IP адрес, от друга страна, представлява вашето геолокационно местоположение.

Както подсказва името, публичен IP адрес всъщност е публичен. Предполага се, че е онлайн идентичността ви. Сега оставянето на вашия публичен IP адрес „изложен“ не е наистина много за вас. Тъй като IP буквално показва къде се намирате и кой интернет доставчик използвате, това представлява малко риск за сигурността. Лошите агенти могат лесно да използват вашия публичен IP адрес, за да ви проследят или да изпратят някои злонамерени файлове по вашия начин. От гледна точка на поверителността, вашият обществен IP адрес може да се проследи онлайн, така че много добре може да се използва за наблюдение на това, което правите онлайн.

Мисля, че е безопасно да се каже, че това не е толкова добра опция за потребителите на интернет, които се притесняват от личния си живот и сигурността си.

Как да скрия моя IP адрес?

Маскирането на вашия IP адрес всъщност не е толкова трудно. Проблемът е, че не е нещо, което можете да направите сами. Имате нужда от някакъв инструмент, за да можете правилно да маскирате публичния си IP.

Въведете VPN.

VPN мрежите са най-сигурните и лесни инструменти, които можете да използвате за правилното маскиране на вашия IP адрес. Смешното е, че тази конкретна способност дори не е основна функция на VPN, а е просто нещо, което се случва ….

За да обясня какво искам да кажа, ще обясня какво е VPN и как работи.

Така че, VPN е преди всичко инструмент за киберсигурност. Работи върху две основни функционалности:

 • Шифроване на всичките ви данни.
 • Пренасочване на вашия трафик през собствените му сигурни сървъри.

Втората функционалност е това, което наистина променя вашия IP адрес. Вижте кога VPN пренасочва вашия трафик вашият обществен IP адрес автоматично се променя, за да съответства на местоположението на сървъра, към който сте свързани.

Просто следвайте тези стъпки, за да скрийте своя изложен IP адрес:

 1. Първо се регистрирайте при доставчик на VPN услуги.
 2. Изтеглете и инсталирайте своя VPN на вашия компютър, Mac, Android, FireStick, iPhone или iPad.
 3. След това стартирайте приложението и влезте.
 4. И накрая, изберете един от VPN сървърите и се свържете с него.
 5. Проверете вашия IP адрес чрез уебсайт като WhatIsMyIP.network, за да се уверите, че е направена промяна.
 6. Вашият обществен IP адрес вече е скрит. Изглежда, че сърфирате в мрежата, използвайки IP адреса на VPN сървъра, към който сте свързани.

Това не е магия, точно така се генерира публичен IP адрес. Вижте, без VPN, използвате сървъри, предоставени от вашия интернет доставчик, които обикновено се намират във вашата страна. При VPN трафикът ви преминава през различен сървър, така че вашият обществен IP адрес съответства на този сървър.

Най-добрият VPN за скриване на моя IP адрес

Вече сме създали подробен преглед на най-добрите VPN мрежи, които можете да използвате, за да скриете своя IP адрес. В това ревю избраният номер едно отиде в ExpressVPN.

ExpressVPN се счита за най-добрият доставчик на VPN услуги за 2018 г., така че можете да очаквате фантастична услуга. Ще получите достъп до 2000+ сървъри в над 94 държави (помислете за IP адресите, които бихте могли да получите!), 5-звезден екип за поддръжка на клиенти, достъпен чрез 24/7 чат на живо и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Въпреки че за съжаление ExpressVPN наистина не предлага безплатна пробна версия, тяхната политика за възстановяване на средствата ви улеснява да изпробвате услугата в продължение на 30 цели дни, преди да поемете ангажимент. Страхотното нещо в това? Те буквално не ви поставят под въпрос. Изобщо.

Ако по някаква необяснима причина не успях да ви преобразувам във фен на ExpressVPN, можете да изпробвате тези доставчици от най-високо ниво:

Изложен IP адрес – финални мисли

И там го имате! Всичко, от което се нуждаете, за да промените публичния си IP е да използвате VPN и да се свържете със сървъра по ваш избор. VPN ще свърши останалата работа за вас. На всичкото отгоре, той ще ви предпази и от кражба на данни, хакери и дори някои форми на зловреден софтуер. Освен това ще ви даде възможност да заобикаляте геоблокирани и забранени канали, независимо от това къде живеете в момента. И накрая, VPN се уверете, че връзката ви е частна и никой, а не вашите доставчици на интернет услуги или правителствения надзор, не могат да следят какво правите онлайн. Внимавайте обаче за безплатни VPN мрежи, тъй като те всъщност са супер опасни.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map