Най-добрият VPN протокол за използване

Ако искате да се насладите на частно и сигурно сърфиране в Интернет, определено трябва да се абонирате за надеждна VPN услуга. Голяма част от интернет потребителите, за съжаление, не разбират как работи VPN услуга, камо ли какъв VPN протокол да се използва. В това ръководство ще разгледаме няколко от най-популярните, а също така ще опитаме и да ви помогнем да изберете какъв ще бъде най-добрият протокол, който да използвате според различните ви нужди.


Най-добрият VPN протокол за използване

Най-добрият VPN протокол за използване

Какво е VPN?

Преди да се задълбочим в деликатната част на VPN протоколите и всичко това, нека първо да разберем добре как работи VPN услугата. Инициалите VPN означават виртуална частна мрежа и това се отнася до мрежа от сървъри, които са в състояние да криптират вашия трафик. Абонирането за VPN мрежа означава, че ще имате криптирана връзка, което означава, че никой няма да може да шпионира вашите онлайн дейности. Вашият IP адрес се променя и получавате виртуален, който сочи към един от многото сървъри, които има вашата VPN услуга. Едно голямо предимство, което получавате от възможността постоянно да променяте своя IP адрес е, че можете да изглеждате, че сте от където и да искате. Това от своя страна ви позволява да получите достъп до библиотека от гео-ограничителни сайтове и канали, независимо къде се намирате. VPN абонамент също ви гарантира, че оставате непроследими и анонимни.

Изборът на предпочитаната от вас VPN услуга може да се окаже труден, особено поради многото услуги, достъпни в Интернет. Различните доставчици, на които можете да се възползвате чрез Интернет, предлагат широк спектър от функции и услуги, но не всички от тях са в състояние да изпълнят обещаното. Това означава, че трябва да сте много внимателни и наблюдателни при избора на услуга, която да се абонирате. Ще трябва да разберете предимствата, които предлага всеки доставчик.

VPN тунелиране обясни

Защитата на основното ниво, предоставена от вашия интернет доставчик, наистина не е достатъчна, за да ви предпази от хакване или шпиониране. Отстраняването на тази ситуация би означавало да защитите връзката си с Интернет чрез прилагане на тунел, базиран на криптиране. Това става най-добре, като се абонирате за VPN услуга.

Сега, когато покрихме основните положения, сега можем да разгледаме по-сложните подробности за това как работи VPN услуга. Основно има две категории протоколи за тунелиране; това са доброволни и задължителни. Доброволното тунелиране се обработва от потребителя, докато задължителното тунелиране се извършва от интернет доставчика.

Под двете категории след това имаме четири различни типа тунелни блокове, които са уникални по свой собствен начин. Те са:

1. L2TP / IPSec

Като начало L2TP означава Протокол за тунелиране на слой 2 и един от най-популярните протоколи сред всичките четири. Често се комбинира и с IPSec, което означава сигурност на интернет протокола, и те работят заедно за криптиране на вашия трафик.

Създадена е сигурна връзка между две L2TP точки за комуникация, така че всеки път, когато го използвате, хакери и други онлайн престъпници намират наистина трудно да получат достъп до вашето устройство. Недостатъкът обаче е фактът, че два слоя на защита се превръща в това, че данните преминават през два кръга на криптиране, като по този начин се забавя скоростта на вашата връзка. Друг недостатък е невъзможността на протоколите да преминат през защитни стени. Това затруднява преминаването през сайтове или канали, които имат конкретни защитни стени, като хората, които искат да гледат американските Netflix извън САЩ. Ако търсите решение, което ще ви защити за леко сърфиране, това е правилният протокол, който да използвате.

2. PPTP

Протокол от точка до точка (PPTP) побеждава всички останали четири като най-старият и най-често използван протокол за тунелиране в Интернет. Това вероятно е, защото това е най-основната форма на криптиране и благодарение на леката си форма позволява най-бързата интернет връзка. Неговата бърза скорост обаче идва на цена; що се отнася до сигурността, най-лесно е хакерът или измамникът да пробие и да получи достъп до цялата ви лична информация.

3. SSTP

Потребителите на Windows наистина имат късмет, че имат цял ​​протокол, специално създаден за тях. Протоколът за сигурно тунелиране на сокета (SSTP) позволява прехвърлянето на данни чрез защитни сокет слоеве или SSL. По отношение на ефективността това наистина е най-добрата алтернатива, към която се обръщате, ако сте на устройство с Windows. Преминаването към SSL през уеб браузър буквално не изисква никакви действия и като протокол, използван от големи организации и корпорации, наистина нямате причина да не го приемете. Голям брой организации, които са приели SSTP, го използват заедно с TLS (Transport Layer Security), за да улеснят връзката и да защитят данни.

4. OpenVPN

Затваряйки нашия списък, ние имаме OpenVPN, най-добрият VPN протокол сред всичките четири. Той поддържа връзки между място и място и от точка до точка, а също така има и най-трудното криптиране, за да прокара. Усилията, необходими за установяване на OpenVPN връзка, също зависят от това дали използвате или не едно от многото VPN приложения, които доставчиците включват с пакета си. Ако не, ще трябва да сте истински професионалист, за да го настроите ръчно.

За разлика от SSTP, този протокол може да работи на устройства, работещи на различни компютърни платформи като Mac, Android, iOS и Windows. Услугата се радва и на непрекъснати подобрения от международната общност за сигурност, което означава, че потребителите ще се насладят на най-новите иновации в сигурността. Това ще ви помогне да запазите всички спамъри и хакери и вашата лична информация да бъде добре защитена. OpenVPN също е сертифициран като най-защитен протокол чрез тестове, провеждани от водещи анализатори за сигурност, така че нямате причина да не сте уверени в този протокол.

Най-добрият VPN протокол за използване – Обобщение

На този етап наистина трябва да имате добро разбиране за това как работи VPN услуга и основните разлики между четирите основни протокола. Надяваме се, че разяснихме на всеки, който иска да получи надеждност, стабилност, бързина и сигурност от предпочитания от тях протокол. Ако търсите указатели за каква услуга да се абонирате, тогава ще ви препоръчаме ExpressVPN, тъй като предлага всичките четири варианта, от които да избирате.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map