Прозрачен прокси: Откриване, разкриване и обяснение

Тази статия е опростена за доста нетехническа аудитория, в резултат на това експертите по сигурността може да открият, че някои от термините и понятията могат да бъдат интерпретирани по различен начин, ако бъдат разгледани от гледна точка на опитен експерт по сигурността..


Прозрачен прокси: Рисковете

Открийте прозрачен прокси, защитите трафика си чрез VPN

Открийте прозрачен прокси, защитите трафика си чрез VPN

Моля, вижте илюстрацията по-горе, тъй като можете да видите, че изпращате своя HTTP уеб трафик към всеки даден уебсайт, вашият трафик се прихваща от вашия интернет доставчик „a.k.a Интернет доставчик“ и се пренасочва към ISP сървър, който управлява прокси „a.k.a посредник“ това ISP прокси може и вероятно регистрира целия си трафик, какво сте посетили, когато сте посетили и т.н. По-важното е, че всичките ви незашифровани ясни текстови трафика лесно могат да бъдат Прочети от всеки, който има достъп до този сървър, който включва пароли, имейли, лични съобщения и т.н. По същество вашият интернет доставчик дърпа MITM “Човек в средата“Атакува срещу вас чрез ISP прокси. Вероятно е достатъчно лошо правителствата да правят това, но да имаш служител на доставчика на интернет услуги, който да гледа трафика ти в доста ненаблюдавана среда, е друга история.

Това е по-често при ЕС, САЩ и CA отколкото може да мислите, аз правя взаимодействие със стотици потребители на седмица и Знам, че много потребители в споменатите региони са жертви на Прозрачни прокси и DNS Отвличане. Мисъл за разглеждане

Прозрачен прокси – Как да разпознаете

В зависимост от конфигурацията на вашия интернет доставчик на прозрачния прокси, той може да бъде от лесно до лесно невъзможен за откриване на a прозрачен прокси. Ако тестовете по-долу покажат, че нямате прозрачен прокси, все още може да сте зад такъв. Ако сте на параноична отстрани, вижте механизмите за защита в следващия раздел.

 • Посетете whatismyip.network/proxy-check, ако пише, че сте зад прокси или вероятно сте зад прокси, значи сте зад един.
 • Ако whatismyip.network/proxy-check каже „Не са открити прокси“, отидете на whatismyip.network. Ако двата IP адреса, отчетени от тези два сайта, се различават, вие със сигурност сте зад прозрачен прокси.
 • Има по-модерни начини, които биха изисквали над средния технически опит и достъп до инструменти, които могат да дадат по-потвърден резултат. Имайте предвид обаче, че първите две стъпки по-горе не са 100% точни.
 • Още един начин да те открият зад следва прозрачен прокси: Ако се опитате да използвате Smart DNS прокси, като Unlocator, за да отблокирате Netflix, Hulu, Amazon Instant Player или BBC IPlayer от вътре или извън САЩ, той вероятно няма да работи. Причината е, че прозрачен прокси нарушава логиката Smart DNS.

Прозрачен прокси – защита на вашата поверителност

Открийте прозрачен прокси, защитите трафика си чрез VPN

Открийте прозрачен прокси, защитите трафика си чрез VPN

Най-добрият начин да защитите трафика си от прихващане, подправяне и шпиониране е чрез използване на VPN. VPN или виртуална частна мрежа създава криптиран виртуален тунел между вас и VPN сървъра, този криптиран тунел е като скрит щит за вашия трафик. А VPN ще защити вашия трафик и по този начин вашата поверителност. В резултат на това интернет доставчикът не може да прихване или дешифрира вашия трафик и вашият трафик НЯМА да преминава през прозрачния прокси сървър на ISP. Моля, погледнете илюстрацията по-горе, след като настроите VPN тунел, трафикът ви се криптира на VPN сървъра и оттам нататък върви като нормално към уебсайта, интернет доставчикът може да види, че генерирате трафик, но не знайте какво е или каква е крайната дестинация. Най-добрата част тепърва предстои, всичко, от което се нуждаете, е абонамент за VPN и няколко минути от вашето време и можете да имате VPN работа на всички поддържани устройства, които притежавате „PC, Ipad, iPod, iPhone, Android, поддържани рутери и много други“. Аз лично използвам VPN услуга, наречена ExpressVPN, по време на писането те криптират трафика, използвайки най-високите налични търговски стандарти, от регистрацията до защитата от шпиониране и подправяне са необходими няколко минути..ExpressVPN предоставя приложения за IOS – Android – Windows и Macs.

Можете да използвате всеки от VPN доставчици отдолу, за да заобиколят прозрачни прокси.

Прозрачни проксита – решения

Преди да напуснете тази публикация, бих искал да добавя още един бонус от използването VPN. VPN сървърът може да ви позволи да изглеждате, че идвате от много различни места, така че можете да получавате американско съдържание, докато не сте в САЩ “Netflix, Hulu Plus, Pandora, американски отстъпки за закупуване онлайн“Или съдържание извън САЩ, докато са в САЩ, като„BBC Iplayer, NHL затъмнения заобикаляйки “. Така че, ако решите да опитате с VPN, моля, публикувайте актуализации за това как премина.

Запази

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map