Hur man installerar VPN på en Netgear Router

En VPN är ett mycket populärt verktyg som kan hjälpa dig att hålla dig säker och privat online. VPN: n har många funktioner som hjälper dig att förbättra din onlineupplevelse. Det är lätt att få en VPN som fungerar på din dator, din telefon och din surfplatta eftersom de flesta VPN: er har ursprungliga appar för dessa enheter. Vad händer om du vill utöka det skyddet till din PS4, Xbox eller Smart TV? Du måste installera ett VPN på din router för att göra det. Routrar har inte ursprungliga VPN-appar, de kräver konfigurationer för att skapa en fungerande VPN-anslutning. I den här guiden, Jag ska visa dig hur du gör det ställa in ett VPN på din Netgear-router. Om du har en annan router kan du läsa vår allmänna routerguide här.

Hur du installerar ett VPN på din Netgear Router

Hur du installerar ett VPN på din Netgear Router

Varför ställer du in ett VPN på din Netgear Router?

En VPN är ett mycket praktiskt cybersecurity-verktyg som krypterar dina data och omdirigerar din onlinetrafik genom en säker anslutning. Med andra ord, en VPN är din safegaurd mot övervakning och cyberattacker. Av den anledningen vill du definitivt ha en VPN-anslutning på alla dina enheter. Det sorgliga är att de flesta VPN-enheter bara tillåter ett begränsat antal samtidiga enhetsanslutningar. Genom att ställa in ett VPN på din router kan du kringgå det och skydda alla enheter som ansluter till ditt internet.

Om du använder många enheter på vanligt sätt eller har en familj som du vill utöka online-skyddet för en VPN till är att installera en VPN på din Netgear-router det bästa alternativet du har. Företagare kan också dra nytta av att installera ett VPN på sina företag routrar. På det här sättet kan du se till att alla dina företagsuppgifter är skyddade och att ditt företag inte riskerar en eventuell attack, som en DDoS-attack.

Bästa VPN för Netgear Routers

Som alltid har vår VPN-expert Charles gått igenom den breda listan över tillgängliga VPN på marknaden och valt ut de bästa VPN: n för Netgear-routrar. Hans toppval var ExpressVPN, och det tar inte lång tid att se varför.

Först stöder ExpressVPN OpenVPN-protokoll, vilket innebär att du konfigurerar VPN-klienten på en lång lista med enheter som inte stöder ursprungliga VPN-appar. ExpressVPN gör också installationsprocessen mycket enklare genom att tillhandahålla “appar” för Netgears mest populära routrar.

Du hittar detaljerade installationsguider på följande modeller:

 • Netgear R6300 v2
 • Netgear Nighthawk R7000

Om du har en annan Netgear-router eller inte vill prenumerera på ExpressVPN, läs den allmänna installationsprocessen nedan.

Hur man installerar VPN på Netgear Router – steg för steg-guide

För att installera ett VPN på en Netgear-router måste du gå igenom två huvudsteg. Den första är att flasha din router med DD-WRT.

Det betyder att du kommer att behöva ändra det ursprungliga operativsystemet för din router till DD-WRT. Varför? Eftersom DD-WRT kan stödja ett VPN kan din routers ursprungliga operativsystem inte. Om du har en router som redan har DD-WRT-inställning på den kan du hoppa över steg ett.

Det andra steget är att installera din VPN-klient på din router. Jag kommer att använda ExpressVPN för att förklara hur man gör det, men processen är densamma för alla VPN som Charles föreslog.

Steg 1 – Blinka din Netgear Router med DD-WRT

Som jag sa ovan är det första steget att blinka din Netgear-router. Inte varje router kommer att vara kompatibel med DD-WRT, men Netgear har en lång lista med modeller.

Varning: Den här processen är lite teknisk, så du måste vara försiktig. Att installera DD-WRT är ganska enkelt, men du måste se till att du laddar ner rätt firmware för att använda. Följ den här guiden om hur du flashar din router med DD-WRT till en T, och glöm inte att göra dina läxor!

Ta dig tid när du konfigurerar dig för det här steget. Var inte rädd för att be om hjälp om du känner att du sitter fast och räknar ut den firmware du borde få.

Steg 2 – Installera en VPN-klient på din Netgear Router

Jag kommer att använda ExpressVPN för att förklara denna installationsprocess. Om du inte använder ExpressVPN, oroa dig inte. Den här processen är ungefär densamma med alla toppnivå-VPN: er.

Förbereder för installation

 1. Logga in på ExpressVPN. Gå till Inställning ExpressVPN.
 2. Gå till Manuell konfig och plocka OpenVPN
 3. Ladda ner  .ovpn fil.
 4. Gå till din Netgear Router-konfiguration. Du kan göra det genom att skriva in routerns IP i webbläsarens adressfält. Du hittar IP: n på baksidan av routern.
 5. DD-WRT-kontrollpanelen hittar du. Gå till tjänster klicka sedan på VPN.
 6. Aktivera Starta OpenVPN-klienten alternativ.

När du har gjort det kommer du att märka att det finns en lista över fält du behöver fylla i. Du bör fylla Server IP / Namn, Port, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert, och Privat klientnyckel.

Oroa dig inte, du har all information du behöver i den .ovpn-fil som du laddade ner tidigare.

Teknisk installation

 1. Du måste öppna filen i ett textredigeringsprogram. Du kan helt enkelt använda datorns anteckningar för att göra det.
 2. Att hitta Server IP / Namn, leta efter ordet “fjärrkontroll”. Raden med en adress följt av fyra nummer är vad du vill ha. Adressen kommer att följa detta mönster: XXXX.copythisaddress.com
 3. Kopiera adressen i mitten.
 4. På samma rad hittar du fyra nummer direkt efter adressen. Det är din Hamn.
 5. Efter det vill du ha information om fältet TLS Auth Key. I samma fil, leta efter .
 6. Rulla ner lite och hitta

Kopiera texten mellan och . Börja kopiera där det står “BEGIN OpenVPN statisk nyckel“Och sluta efter”END OpenVPN Statisk nyckel”. När du har kopierat det klistrar du bara in det i fältet på din routers konfigurationssida.

Se hur lätt det var? Det här är samma process som du behöver göra med resten av fälten, men du letar efter olika taggar.

 • CA Cert fält: Leta efter och
 • Public Client Cert: Leta efter och
 • Privat klient: Leta efter och

När du har lagt all kopierad information i lämpliga fält klickar du på Spara klicka sedan på Använd inställningar.

grattis! Du har installerat ett VPN på din Netgear Router!

För att se till att ditt VPN fungerar korrekt går du till Status och klickar sedan på OpenVPN. Du bör se “Client: CONNECTED STATUS” i statusfältet.

Hur man installerar en VPN på en Netgear-router – Slutliga tankar

Sanningen är att det inte är svårt att installera en VPN på en DD-WRT Netgear Router, men det kräver din fulla uppmärksamhet. Om du följer den här guiden och läser om de resurser jag har kopplat till kommer du att kunna ställa in ditt VPN på 20 minuter! Glöm inte att göra dina läxor innan du blinkar din router och se till att följa dina installationsguider steg för steg.