Как да инсталирате VPN на FireStick – Ultimate Guide

Чудите се как можете да инсталирате VPN на FireStick без root или jailbreak? Fire TV е едно от най-добрите устройства за стрийминг. Разполага с богата библиотека от най-големите поточни канали, като в списъка се добавят все повече услуги. Те включват Netflix, HBO, Hulu, ESPN, CBS, и още много. За съжаление, за да се възползвате максимално от Fire TV Stick, трябва да пребивавате в САЩ. Така че можете да си представите моето разочарование, когато се опитах да гледам Приказката на слугинята от чужбина, само за да разбера, че Хулу е гео блокиран. За щастие има решение. Можете да използвате VPN, за да подправите онлайн местоположението на Fire Stick и да го направите, че изглежда в Съединените щати. Ето защо, ако искате да знаете как да настройте VPN на вашия FireStick, продължавай да четеш.

Как да инсталирате VPN на FireStick

Как да инсталирате VPN на FireStick

Най-лесният начин да инсталирате VPN на Fire Stick

ExpressVPN е страхотен доставчик на VPN за инсталиране на всяко устройство. Всъщност това беше една от първите услуги, които разполагаха със специално VPN приложение за Amazon Fire TV и FireStick. Следователно няма да имате проблем с настройката му. Можете да изтеглите приложението безплатно от уебсайта им, но ще трябва да създадете ExpressVPN акаунт за да влезете.

 1. Това, което първо трябва да направите, е да отидете ExpressVPN, и регистрирам. Просто изберете план, въведете имейла си, изберете метод на плащане и след това задайте парола.
 2. След това отворете своя Fire Stick или Amazon Fire TV и кликнете върху „Apps “ в горната част на началния екран.
  Отворете Приложения

  Отворете Приложения

 3. Сега отидете на „Категории “ ->Utility “.
  Изберете Помощна програма

  Изберете Помощна програма

 4. Изберете приложението ExpressVPN. Можете също да използвате „Търсене’ поле за търсене на приложението в магазина на Amazon, в случай че не можете да намерите полезност раздел.
 5. Сега натиснете „получавам‘ да се изтеглете и инсталирайте приложението След като процесът приключи, натиснете „отворено“.
 6. Следващата ви стъпка е да влезете в ExpressVPN, като въведете своето Потребител и парола.
 7. И накрая, всичко, което трябва да направите, е изберете към кой сървър искате да се свържете.
 8. След като установите VPN връзка, щракнете върху бутона за начало на вашето дистанционно управление Fire Stick.
  Kako namestiti Kodi 19 Matrix na Amazon Fire Stick

Предимства от използването на VPN на Fire TV

Можете да отключите много скрити функции, просто като активирате VPN на вашия Amazon Fire. Всъщност само тези, които пребивават в САЩ, се възползват изцяло от Fire TV. Що се отнася до тези, които са извън американските граници, няма да се насладите на тази услуга в най-голяма степен. Все още се съмнявате? Ето защо трябва да използвате VPN с Firestick:

 • Разблокиране на поточни канали в САЩ: Когато пътувате извън САЩ, вече няма да имате достъп до повечето американски поточни канали географски ограничения. Showtime, Hulu, HBO GO, ABC Go, NBC Sports и много други са извън границите в чужбина. Но с VPN можете да промените вашето онлайн местоположение, като пренасочите трафика си към американски сървър. По този начин ще можете да гледате всеки канал, от който искате навсякъде.
 • Достъп до моментален видеоклип на American Amazon: Amazon Prime Video се предлага почти навсякъде, с изключение на Китай, Куба, Иран, Северна Корея, Сирия. Съдържанието обаче се различава в зависимост от всеки регион, което означава, че не всички потребители имат достъп до една и съща библиотека. Следователно, ще ви трябва VPN за измаме вашето местоположение и деблокирайте всяко шоу, което искате.
 • Разблокиране на каналите във Великобритания: Точно като техните американски колеги, Великобритания стрийминг канали като BBC iPlayer, ITV и Channel 4 са Няма извън съответния регион. Това означава, че не можете да ги гледате, ако сте извън Обединеното кралство. Въпреки това, с правилния VPN ще можете да ги деблокирате независимо къде се намирате.
 • Предавайте видеоклипове през Kodi анонимно: Виртуални частни мрежи скрие вашия оригинален IP адрес и криптиране вашия интернет трафик, което означава, че вашата идентичност и онлайн активност остават скрит от любопитни очи на интернет доставчици или притежатели на авторски права.

Инсталирайте VPN на FireStick с ES Explorer

Преди да ви разкажа подробно как можете да инсталирате Amazon Fire TV VPN без корен, трябва да ви кажа, че не всички доставчици на VPN, които съм тествал, са работили правилно на Fire TV. IPVanish беше най-доброто от групата. Така че, ако искате да активирате VPN на устройството си, бих предложил абониране за IPVanish. След като сте готови, следвайте тези стъпки.

  Как да гледате NFL на Kodi Live - Най-добрите NFL добавки през 2023/2023

Стъпка 1: Инсталиране на ES File Explorer на Fire TV Stick

За да инсталирате ES File Explorer на Fire TV Stick, трябва да отидете на „Настройки’ -> “Устройство” -> „Опции за програмисти“. Тогавасе даде възможност на „Разрешаване на приложения от неизвестни източници“ за да можете да изтеглите приложението. В „Търсене‘Bar, type ES Explorer и кликнете върху иконата, за да започнете изтеглете и инсталирайте процес.

Сега вие сте свободни да стартирайте приложението ES Explorer.

Стъпка 2: Инсталирайте Fire TV VPN чрез ES Explorer

Можете също да инсталирате Fire TV VPN чрез ES Explorer. Ето какво трябва да направите:

 1. Отидете в менюто ES Explorer и натиснете „Инструменти,’ следван от ‘Мениджър на изтегляниятаВ менюто отляво.
 2. След това трябва да кликнете върху „+ новОт долното меню.
 3. В “Път” раздел, тип https://thevpn.guru/ipvanish.apk след това натиснете „Добре“.
 4. Що се отнася до „име‘, напишете в ‘IPVanish“.
 5. Кликнете върху „Свали сега‘, За да започнете да изтегляте IPVanish инсталационен файл.
 6. Когато IPVanish apk файл изтеглянето е завършено, натиснете „Отворете файла‘ да се настройте го на вашия Amazon Fire TV.
 7. Сега се върнете към началния екран на Fire TV и отворете приложението IPVanish.
 8. Накрая влезте в акаунта си и се свържете с всеки VPN сървър, който харесвате.

Как да инсталирате Fire TV VPN с помощта на Apps2Fire

За тези, които използват смартфон или устройство с Android, препоръчвам ви да използвате втория процес на инсталиране. С този метод можете да инсталирате приложение от Google Play Store, което ви позволява да пуснете всяко приложение, разположено на вашето устройство с Android, на вашия Fire TV.

Стъпка 1: Инсталиране на Apps2Fire на Android устройство

 1. Отидете в Google Play с устройството си с Android. 
 2. В Търсене бар, тип Apps2Fire тогава кликнете върху иконата. След това натиснете Инсталирай.
 3. Трябва да изтеглите Приложение за IPVanish Android в случай, че нямате.

Стъпка 2: Инсталирайте Fire TV VPN чрез Apps2Fire

 1. Първо пуснете Fire TV и преминете към „Настройки’ -> ‘Система’ -> „Опции за програмисти“. След това активирайте „Разрешаване на приложения от неизвестни източници‘ следван от „Отстраняване на грешки в ADB“.
 2. Сега натиснете ‘Настройки’ -> ‘Система’ -> ‘Относно’ -> “Мрежа” и напишете Ip адреса на вашия Fire TV.
 3. На устройството си с Android отворете приложението Apps2Fire и натиснете „Настройвам“. Спомняте ли си IP адреса, който сте писали преди? Това е мястото, където трябва да го въведете. 
 4. Сега потърсете приложението IPVanish в „Местни приложения“ след това кликнете върху него и изберете ‘Инсталирай.’
 5. Ще получите известие от Fire TV когато инсталацията на IPVanish приключи.
  Mejores complementos de fútbol Kodi 2023 - Mira fútbol en vivo en Kodi

Инсталирайте VPN на FireStick Video Tutorial

Настройка на VPN на Amazon Fire TV – Алтернативни методи

Има два други метода за инсталиране на VPN на Amazon Fire TV можете да използвате, ако вашият настоящ доставчик на VPN няма Fire TV приложения или ако притежавате първо поколение FireStick. Моля, обърнете внимание, че и двете алтернативи изискват повече усилия и време.

Направете свой собствен виртуален рутер

Ако използвате компютър или Mac, можете да използвате собствената си VPN връзка и да я споделите с цялата къща. Можете буквално да превърнете вашия компютър или Mac във виртуален рутер, като следвате няколко прости стъпки. След като сте готови настройка на виртуален рутер на вашия компютър / Mac, можете да стартирате VPN връзка и да я споделите директно с Fire TV.

Инсталирайте VPN на DD-WRT рутер

VPN доставчиците имат ограничение за това колко устройства могат да имат връзка под един абонамент. Има обаче вратичка, на която бих искал да ви науча. Ако ти Настройте VPN на вашия DD-WRT рутер, всички устройства, които са свързани към домашния ви Wi-Fi, ще имат шифрована чрез VPN връзка. Това, разбира се, включва и вашата Fire TV.

Настройте Smart DNS директно на Fire Stick

Този подход е доста по-различен от използването на VPN. Първо, Smart DNS не криптира вашите данни, което означава, че ще работите с пълна скорост, когато деблокирате гео ограничено съдържание. Освен това Smart DNS пренасочва част от вашия интернет трафик. В резултат на това можете да заобиколите регионалните ограничения и да запазите достъпа си до местните канали едновременно. Процесът е доста лесен. Просто следвайте тези стъпки и се научете как да конфигурирате DNS на Fire Stick:

 1. Пуснете своя Fire Stick.
 2. Към „Настройки’ следван от ‘Моята пожарна телевизия “ тогава ‘Относно’.
 3. Напишете данните си за връзка.
 4. Глава над Настройки -> мрежа отново.
 5. Изберете Забравете за мрежата.
 6. Намерете отново вашата мрежа и щракнете върху нея.
 7. Въведете вашата парола за Wi-FI, но този път натиснете напреднал .
 8. Въведете идентификационните данни, които сте отбелязали в стъпка 3, които са врата, IP адрес и Подмрежна маска (Ако последната цифра е 0, тогава въведете 24. Ако е 255, тогава 32 е вашият номер).
 9. Поставете новото първичен и Вторичен DNS.
 10. Готово.

Най-добър VPN за Fire Stick – 2023 ревю

С голям брой надеждни VPN доставчици там ще ви бъде простено, че не можете да решите коя VPN услуга да изберете. Провел съм задълбочени изследвания и прегледи. Вижте официалния списък на най-добрите доставчици на VPN, които можете да използвате на Fire Stick или Fire TV през 2023 г..

Как да инсталирате VPN на FireStick без Root

Вие наистина няма да започнете да оценявате истински своя Fire TV, освен ако не инсталирате VPN на него. Броят на новите канали, до които стигате, е наистина впечатляващ. Ако имате нужда от повече помощ, докато инсталиране на Amazon Fire TV без root или jailbreak, просто пуснете коментар по-долу и ще ви помогна.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me