Преглед ExpressVPN – Това най-добрият VPN на 2023 г. ли е?

Преглед ExpressVPN

ExpressVPN преглед – индекс на съдържанието

 • Преглед
 • Ценообразуване
 • начини за плащане
 • VPN сървъри и местоположения
 • Поверителност и сигурност
 • ExpressVPN приложения
 • Тест за скорост
 • Обслужване на клиенти
 • ExpressVPN Vs Други VPN
 • Допълнителни функции
  1. Kill Switch
  2. Разделяне на тунели
  3. MediaStreamer
 • Безплатна пробна версия ExpressVPN?
 • Предимства и недостатъци
 • Е ExpressVPN си заслужава?

Общ преглед на ExpressVPN

Понастоящем ExpressVPN е водещ доставчик в VPN индустрията. Успехът му се опира на изключителните му характеристики, както и невероятната поддръжка на клиенти, която предлага.

Ултра бързите скорости, отличната 24/7 поддръжка на клиенти, техниките за криптиране на военни класове и удобните за потребителя клиентски приложения – всички допринасят за удовлетвореността на клиентите им. Нещо повече, ExpressVPN спазва стриктна политика без регистрация, която повишава вашата анонимност онлайн. Освен това можете да използвате функцията за порой, без да гледате през рамо.

Неговата 30-дневна гаранция за връщане на парите е основна точка за продажба – улеснява получаването на ExpressVPN, без риск.

ExpressVPN има оперативна юрисдикция на Британския Вирджински остров. Това означава, че VPN има силата да защитава вашата информация от авторитарни режими със своята политика за нулеви регистрации.

Гарантирано връщане на парите 30 дни
Разрешени едновременни връзки 5 устройства
Поддържани стрийминг услуги Netflix, BBC iPlayer, YouTube Red, Hulu и всички други големи търговски обекти
Няма политика за регистрация да
Encryption 256-битов AES с военен клас
протоколи OpenVPN, L2TP-IPSec, PPTP
Специални функции VPN Split тунелиране, Kill Switch, маскиране на IP адреси, нулево знание DNS, тест за скорост,
Поддръжка на клиенти 24/7 подкрепа на живо
Местоположение на сървъра 160+ града в 94+ страни
Брой сървъри 3000+ сървъра
Сървърни превключватели неограничен
Трафик на данни неограничен
Поддържани устройства & уеб разширения Windows, Linux, Mac, iOS, macOS, Apple TV, Amazon FireTV, Xbox, PlayStation, Рутери Chrome, Firefox
VPN правна юрисдикция Британски остров Вирджиния

За да гарантираме, че сме се оправили, решихме да извършим пълен тест на ExpressVPN. Събрахме опита си от VPN и съставихме честен преглед на наученото. Затова ви предлагаме да продължите да четете, за да имате възможност практически да изпитате всички предимства и минуси, които ExpressVPN може да предложи.

Цени и опции за плащане

Преглед ExpressVPN - Цени и планове

Подобно на другите VPN-та с най-висок рейтинг, ExpressVPN предлага три абонаментни плана. И макар че тарифните му планове изглеждат високи, нека разгледаме как се продава всеки от тях:

 • Това е месечен план която се продава на дребно в $ 12.95 всеки месец – скъпа опция, освен ако не се нуждаете от VPN за по-малко от месец.
 • негов 6-месечен план важи за $ 9,99 на месец, която се таксува $ 59.95 на всеки 6 месеца – не се препоръчва.
 • И накрая, има годишен план който се продава на $ 8.32 всеки месец – много препоръчително, тъй като ще плащате само 99,95 долара на всеки 12 месеца.

Начини на плащане

По отношение на избора на плащане, можете да се регистрирате с ExpressVPN, като използвате почти всеки метод на плащане, за който се сетите. Всички биткойн, Paypal, Visa, Mastercard, American Express и Discover са приети.

Преглед ExpressVPN - Начини на плащане

30-дневна гаранция за връщане на парите

Гарантирано връщане на парите
30-дневната гаранция за връщане на пари несъмнено е една от основните точки на продажба на ExpressVPN. Имайки предвид, че VPN не дава безплатна пробна версия, можете да използвате тази функция, за да усетите какво може да предложи, преди да се ангажирате за постоянно. Докато прекратите абонамента си в рамките на първите 30 дни от абонамента, ExpressVPN ще възстанови парите ви.

ExpressVPN преглед – сървъри и местоположения

Местоположения на сървъра ExpressVPN

ExpressVPN може да се похвали с впечатляващо разпределение на сървъри и локации. VPN има над 3000 сървъра в 160+ големи градове, в 94+ страни. Наличието на толкова обширни, равномерно разпределени сървъри и места по целия свят гарантира бързи връзки – тъй като се избягват потенциални задръствания на конкретен сървър.

Освен това, широкото разпространение на сървъри на всички континенти означава, че можете да се свържете с всеки географски регион. Нещо повече, ние се заинтересувахме да научим, че ExpressVPN обхваща дори репресивни страни като Китай, Турция и Русия. Независимо дали искате да се свържете със сървър в Азия, Африка, Европа, Северна или Южна Америка, ExpressVPN покрива ли ви. Нещо повече – прогнозираме, че VPN ще разшири обхвата си до потенциално всеки регион по света.

Виртуални сървъри

Забележимо е, че ExpressVPN притежава и няколко локации за виртуални сървъри за определени страни. Тези виртуални сървъри ви позволяват да изберете IP адрес на отдалечена страна като Бутан или Шри Ланка, докато трафикът се пренасочва към друг регион. Основната цел на тези сървъри е да гарантират бързи скорости, като същевременно запазват сигурността и сигурността си.

Преглед ExpressVPN – Поверителност и сигурност

поверителност

С удоволствие научихме, че ExpressVPN има юридическа юрисдикция да оперира от Британските Вирджински острови. Освен това Британските Вирджински острови не са обвързани нито от правилата за задържане на данни на САЩ, нито от правилата на Обединеното кралство, свързани с ДР – освободени от договора за „наблюдение на 14 очи“. Това означава, че ExpressVPN не е обвързан с нито един закон за споделяне на данните на своите потребители с всяко правителство или режим – обосновавайки твърдението им за спазване на стриктна политика за нерегистрирани журнали.

Наистина, ExpressVPN събира минимални потребителски данни, но се използва само за идентифициране и адресиране на оперативни проблеми. Това означава, че VPN на British Virgin VPN не събира лична информация, която иначе би застрашила вашата поверителност онлайн.

Сигурност

Вероятно, ExpressVPN използва най-добрите техники за криптиране във военна степен, за да осигури вашата онлайн активност. VPN използва модерния AES-256 шифър, съчетан с ръкостискане RSA-406, както и техниките за удостоверяване на SHA-512 HMAC. Това е най-високото ниво на защита, което VPN може да осигури. Освен това това е и стандартът на сигурност, използван от органи като правителството на САЩ и експерти по сигурността.

Също така ExpressVPN позволява перфектна секретност напред – споделен частен ключ, който се променя на всеки 60 секунди. Този системен трик затруднява хакерите да проникнат в някое от вашите активни криптовалути – всичко това е възможно чрез обмена на ключове Elliptic Curve Diffie-Hellman (ECDH).

Макар че повечето VPNs с най-висок рейтинг са склонни да спазват подобни стандарти за сигурност – тъй като високите криптирания са склонни да влияят значително на скоростите – ExpressVPN успя по някакъв начин да свърже обширната си система за сигурност с ултра бързи скорости. Не се знае друг VPN, който да предлага такава комбинация от висока сигурност и бързи скорости.

Лесна употреба

ExpressVPN има прости, ясни стъпки за започване на работа. Процесът отнема по-малко от 5 минути:

 • Навигирайте до официалното Уебсайт ExpressVPN
  • Кликнете върху Вземете ExpressVPN бутон
  • Избери своя предпочитан абонаментен план (като кликнете върху него)
  • Въведете своето имейл адрес
  • Избери своя опция за плащане
  • Изтеглете и настройте вашия идеал VPN клиент
  • Въведете своето код за активиране
 • Connect

Преглед на ExpressVPN – Клиенти и приложения

Оферти ExpressVPN минималистични, опростени VPN клиенти които работят безпроблемно и са добре оптимизирани. Като се има предвид, че тези клиентски приложения съдържат огромен брой функции с най-високо чекмедже, това е невероятно. Както почти всички други топ VPN доставчици, ExpressVPN има клиенти и за двете Windows и Mac.

Можете също така да получите VPN приложения за iOS (iPad, iPhone) и Android устройства. Тези клиенти и приложения правят настройка на VPN само на няколко кликвания. Можете също да настроите VPN връзка ръчно на вашето устройство или рутер, ако решите да го направите. Налични са ръководства за настройка и ръководства. Приложенията включват също тест за скорост, доклад за диагностика, превключвател за убийства и ръчен / автоматичен избор на протокол. Функцията за тест за скорост е много полезна, ако искате да видите кои VPN сървъри са най-бързите във вашия регион.

В нашия преглед тествахме и двете Клиентски приложения за Windows и Android.

Приложение за клиент на Windows

За да свържете клиента на Windows, ще трябва да еднократен код за активиране който е изпратен до вашия регистриран имейл.

След като отворите клиента, можете да започнете, като щракнете върху бутон за връзка в центъра. По този начин означава, че ще използвате Интелигентно местоположение функция – която работи чрез свързване към сървъра, предлагащ най-добрите скорости по това време.

Приложение за ExpressVPN Windows

Ако обаче искате да се свържете с конкретно местоположение на сървъра, докоснете Изберете Местоположение бутон, за да започнете. Ще бъдете пренасочени към списък със сървъри, където можете да избирате от дълъг списък от сървъри, предлагани от VPN. Освен това VPN класифицира сървърите в региони, за да предостави пряк път до конкретни континенти, представляващи интерес.

ExpressVPN Windows App 2

Въпреки че клиентът на Windows може да изглежда прост, той е пълен с множество разширени функции – всички на ваше разположение. За достъп до тези функции кликнете върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл на приложението. След като отворите страница с опции, можете да превключвате между различните секции, включително Общи, протокол, акаунт, браузъри, и напреднал за извършване на множество ощипвания.

Приложение за клиент на Android

Клиентът за Android на ExpressVPN е твърде подобен на приложението Windows. Интерфейсът му е много опростен и минималистичен на външен вид. За да започнете, трябва да кликнете върху бутона Connect.

Приложение за Android ExpressVPN за Android

За да изберете конкретно местоположение на сървъра, ще трябва да щракнете върху триточков цикъл на Интелигентно местоположение секция. Освен това, за достъп до страницата с настройки, отворете началния екран и щракнете върху иконата на менюто, намерена в горната лява страна. След като сте на страница с настройки, можете да играете с наличните VPN настройки, за да подобрите преживяването на връзката.

На друго място клиентското приложение ExpressVPN предоставя съвети и съвети в долната част на началната страница. За да научите повече, можете да кликнете върху текста на връзката в долната част, което ще ви отведе до Новини и съвети страница.

Съвместимост

Един добър VPN трябва да може да поддържа всички умни устройства, които се свързват към интернет. VPN, който може да поддържа вашия лаптоп, но е несъвместим с вашия смартфон, рискува вашата поверителност онлайн.

Ще се радвате да знаете, че ExpressVPN предлага широка съвместимост на устройства, браузъри и разширения; повече от всеки друг VPN в бранша. Независимо дали става въпрос за компютър, смартфон или таблет, ExpressVPN има клиентски софтуер за всеки. VPN също предоставя разширения за основните браузъри, включително Chrome, Firefox и Safari.

Освен това, за да защитите джаджи като PlayStation, Xbox и Smart TV, можете да инсталирате ExpressVPN на съвместим рутер и да защитите всички устройства в домашната си мрежа. Още по-вълнуващо, ExpressVPN има перфектна функция за секретност напред, която ви позволява да избирате кои приложения и устройства да защитавате в определен момент. Освен това VPN предлага до 5 едновременни връзки на устройството под един акаунт.

ExpressVPN е и един от малкото доставчици на VPN услуги, които предлагат на потребителите VPN приложение за Amazon Fire TV и Fire Stick, както и Android TV Boxs.

ExpressVPN преглед – бързина на изпълнение

Този VPN отправя смели твърдения за предлагане на супербързи скорости – повече от всеки друг VPN в бранша. Станахме любопитни и избрахме да оправдаем твърденията си. Тествахме скоростите им с помощта на a Най-бърз инструмент и записахме всички резултати, които събрахме по-долу.

 • За начало, ето първоначалният резултат, който записахме без VPN връзка:Тест за скорост без ExpressVPN
 • Сега включихме ExpressVPN и се свързахме със сървър в близост до реалното ни местоположение. Ето резултата, който записахме:
 • И накрая, ето резултатите, които записахме, когато се свързахме с отдалечен сървър:

Резултатите, които записахме, оправдават твърденията на VPN, че предлагат най-добри скорости. По този начин можете да разчитате на ExpressVPN да предава HD съдържание, както и торент без забавяния. Също така VPN позволява и чудесно споделяне на P2P файлове.

Когато тествахме скоростта на изтегляне, докато сме свързани с ExpressVPN, скоростта на интернет беше около 90% от нашата нормална скорост, наистина впечатляваща. VPN клиентът ви предлага помощ при избора на най-доброто VPN местоположение. Можете да намерите раздел „Препоръчани“ въз основа на най-бързите сървъри, а също и да обозначите любимите си VPN сървъри в раздела „Любими“..

Можете също да получите американски Netflix в чужбина, използвайки американските сървъри на ExpressVPN. Имайте предвид, че не всички работят. Опитайте да се свържете с различни сървъри, ако попаднете в прокси грешката на Netflix или просто се свържете с ExpressVPN за информация за това кои VPN локации работят с Netflix.

DNS тест за теч

Направихме също тест за изтичане на DNS, за да удостоверим претенциите на VPN за защита от теч. След провеждането на DNS тест ни направи впечатление да запишем нулеви течове – както е показано на изображението по-долу:

ExpressVPN тест за теч на DNS

Преглед ExpressVPN – Поддръжка

Има различни методи за контакт ExpressVPN в случай, че имате нужда от поддръжка. Най-добрият начин е 24/7 функция за чат на живо където получавате директна помощ. Можете също да им изпратите имейл или да създадете билет за поддръжка на техния сайт за помощ. Освен това има много полезен раздел за често задавани въпроси и ръководство за отстраняване на проблеми. Инструкциите за инсталиране на ExpressVPN, публикувани на уебсайта им, също са лесни за следване.

Публикувахме също списък на съвети и трикове, към които можете да се обърнете, в случай че имате проблеми, докато сте свързани със сървърите на ExpressVPN.

ExpressVPN срещу други VPN услуги

Ако искате да добиете обща представа за това как ExpressVPN действително измерва спрямо други VPN доставчици, погледнете таблицата по-долу. Наскоро публикуваме и задълбочени прегледи, които подробно описват как ExpressVPN сравнява с други VPN, включително NordVPN, IPVanish и VyprVPN.

Функции ExpressVPN

Популярният доставчик на VPN добави няколко полезни функции в ExpressVPN през годините. Ето някои от нашите любими.

ExpressVPN предлага пакет от функции от следващо поколение и ощипвания, които ще ви позволят да увеличите поверителността си онлайн. Опитахме се да ги обхванем подробно:

SmartDNS (MediaStreamer)

ExpressVPN също са разработили функцията MediaStreamer. По същество това е Smart DNS прокси услуга, която е много полезна в случай, че искате да излъжете местоположението си в Apple TV, Roku, Chromecast, Smart TV, PS4 или Xbox. Всички тези устройства не поддържат естествено VPN. Умните DNS сървър адреси на ExpressVPN обаче могат да бъдат конфигурирани директно върху тях. Имайте предвид, че Smart DNS не маскира публичния ви IP адрес. Нито кодира вашия интернет трафик. Обърнете внимание на основните разлики, които отделят VPN освен Smart DNS.

SmartDNS предлага подобрени скорости в сравнение с VPN. Те обаче не гарантират вашата онлайн сигурност – въпреки че ви предоставят достъп до гео ограничено съдържание. Следователно, ако сте само след достъп до цензурирана правна услуга, можете да използвате SmartDNS на ExpressVPN, за да преглеждате съдържанието в HD и с отлична скорост.

Стелт технология

Бяхме особено щастливи да научим, че ExpressVPN сега предлага стелт технология. Stealth технологията е отлично решение, ако посещавате страни като Китай, които имат мощни закони за цензура – блокират дори обикновени VPN. За да заобиколите проблема, ще ви е необходим VPN, който има техники за обфуксация с най-високо чекмедже, които маскират OpenVPN, за да се показва като обикновен HTTPS трафик.

За щастие за нас, ExpressVPN използва стелт технология, която върши работа. И макар ExpressVPN да не е споменал технологията за скритост на техния уебсайт, ние потвърдихме с техния агент за поддръжка, че функцията съществува.

.лук Tor уеб адрес

.onion Tor Web address е друга невероятна софтуерна функция, предлагана от ExpressVPN, която ви позволява да обикаляте цензурирано съдържание и да преглеждате блокирани уебсайтове. Tor е безплатен софтуерен инструмент, който ще ви позволи да отворите сайтове на криптираща връзка “най-добър в клас” – осигурявайки вашата анонимност онлайн.

Следователно, ако сте в Китай или друга държава, в която VPN са блокирани, можете да получите достъп до ExpressVPN в браузъра си Tor, като напишете: http://expressobutiolem.onion/. Освен това, тъмната мрежа има разширение .onion, което деблокира уеб сайтове.

Разделяне на тунели

ExpressVPN също предлага разделно тунелиране. Това е функция, която ви позволява да персонализирате как работи вашият VPN от време на време. Например, можете да изберете кои приложения можете да защитите с VPN в даден момент. Освен това, ако определено приложение не се нуждае от защита, можете да използвате функцията за разделно тунелиране, за да го пропуснете от криптиране. Разделеното тунелиране обаче е достъпно само за Windows, MacOS и съвместими рутери.

По-специално, разделените тунели имат страхотно представяне на рутери. Можете да изберете конкретни джаджи, които искате да защитите с ExpressVPN. Например, ако ще предавате Netflix US на вашия смарт телевизор, няма да защитите лаптопа или смартфона си едновременно.

Kill Switch

ExpressVPN са разработили „Network Lock Kill Switch“. По същество това е Internet Kill Switch, който автоматично изключва интернет връзката на потребителя всеки път, когато тяхната VPN услуга се понижи. Тази функция е много полезна в случай, че често използвате VPN, докато например торент.

Тест за скорост

Ако стартирате приложението ExpressVPN, можете да преминете към функцията „Тест на скоростта“. Това ценно допълнение ви позволява да проверите кои VPN сървъри имат най-добрите скорости и закъснения. Просто кликнете върху „Run Test“ и изчакайте приключването на тестовете. Можете също да запазите резултатите за бъдещи справки.

Освен функциите, които изброихме по-горе, приложението ExpressVPN включва и: DNS тест за теч, един IP проверка,  както и връзка към сайта за поддръжка. Можете да се свържете с екипа за поддръжка на ExpressVPN от VPN приложението.

ExpressVPN за Netflix US

За този преглед тествахме и VPN-ите възможност за отключване на Netflix US. Бяхме изумени от резултатите – там, където успяхме да предаваме съдържание на Netflix US в HD. Нещо повече, Netflix разполага с интегриран инструмент, който филтрира общите IP адреси, използвани от VPN, за да блокират маневрите им в поточния изход. ExpressVPN обаче има допълнителен, уникален набор от IP адреси, които не са лесно идентифицирани от инструмента за филтриране на Netflix. Освен че функциите „скрий моя IP“ на VPN играят съществена роля.

ExpressVPN за BBC iPlayer, Hulu, HBO и други

ExpressVPN е също отличен избор за всички основни поточни услуги като BBC iPlayer, Hulu, HBO, Spotify, Kodi, YouTube Red и много други. VPN предлага големи скорости които позволяват поточно HD видео – рядка възможност сред VPN.

Поддръжка на клиенти

ExpressVPN има впечатляваща 24/7 система за поддръжка на клиенти. VPN предлага множество услуги за поддръжка, включително ръководства за отстраняване на неизправности, инструкции за настройка, разширена система за билети, общи често задавани въпроси, тъй като ние сме 24/7 поддръжка за чат на живо.

По-специално, тествахме тяхната система за чат 24/7 живо и бяхме изумени от опита. Чатът на живо на ExpressVPN има действителен агент на човека, който винаги е готов да помогне. Когато започнахме чата на живо, агентът [Тони] отне по-малко от 10 секунди, за да върне текста обратно. И докато нашето запитване изглеждаше твърде очевидно и донякъде провокиращо, агентът беше спокоен, учтив и нямаше търпение да отговори на въпроса ни.

ExpressVPN-Live-Chat-Support

Предлага ли ExpressVPN безплатни изпитания?

В случай, че притежавате iPhone, всъщност можете да се възползвате от безплатна 7-дневна пробна версия ExpressVPN. За съжаление ExpressVPN понастоящем не е включил безплатната пробна опция в своите VPN приложения на други устройства като Mac, Android или Windows PC.

Подобно на други доставчици на първокласни VPN услуги, този VPN има политика за връщане на пари в рамките на 30 дни. Така че можете да го считате за безплатна 30-дневна пробна версия, стига да сте готови да предоставите данните си за плащане. Можете да прекратите абонамента си в рамките на един месец и бъдете сигурни, че ще получите парите си обратно.

Долната линия

Професионалисти

 • Превъзходни скорости
 • Политика без регистрация
 • Работи в Китай, Турция и Русия
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Криптиране на военен клас
 • Kill превключвател
 • Двойна VPN
 • Разрешено е споделяне на торент P2P
 • Деблокира Netflix САЩ и основните стрийминг услуги
 • Страхотно потребителско изживяване
 • Отлична съвместимост на устройството

Против

 • Тревожни ценови абонаментни планове
 • Безплатна пробна версия

ExpressVPN: Присъдата

Очевидно ExpressVPN е първият ни избор на най-добър VPN за 2023 г.. VPN осигурява неповторима производителност, голяма надеждност и страхотни функции. Военната му стандартна сигурност означава, че можете да сърфирате в Интернет, без да се налага да гледате през рамо. ExpressVPN също има прочувстваща репутация за запазване на личните ви данни на потребителите – далеч от любопитни очи, като се има предвид, че са базирани на Британските Вирджински острови.

Макар ExpressVPN да е скъпо струващ, той допълва ценовите планове с разширените си функции и производителност. Способността му да деблокира всички основни поточни обекти, включително Netflix US и BBC iPlayer, е невероятна. С над 3000+ сървъра, разпространени в 160+ града в 94+ страни, VPN предлага свръхбързи скорости. Следователно отличен избор за потребители, които искат да стриймват HD видеоклипове и е напълно подходящ за любителите на торентите.

Определено очаквам ExpressVPNЦената може да отблъсне някои хора, усещам, че получавам добра стойност за парите си. Възможността да използвате услугата си на две устройства едновременно се оказа много полезна. ExpressVPN се нарежда в топ 3 на моята VPN доставчици и със сигурност го препоръчвам на други. За някои хора ExpressVPN може да изглежда малко скъп. Ако вашият случай е такъв, проверете тези по-евтини ExpressVPN алтернативи.

>