Bästa VPN för Pandora – Avblockera utanför USA

Pandora är lätt ett av de mest igenkännliga företagen inom musikströmningsutrymmet. Många skulle lätt hävda att det banade vägen för nyare deltagare som Tidal, Apple Music och Spotify. 

Bästa VPN för Pandora

Bästa VPN för Pandora

Vad är Pandora?

Pandora, som grundades redan i januari 2000, har genomgått en hel del hinder för att nå dit det har idag. Vid ett tillfälle gjorde företaget så dåligt att Tim Westergren (VD) var tvungen att övertyga sitt team på 50 anställda att gå i över två år utan lön. Det är denna typ av uthållighet som har sett företaget växa till över 90 miljoner abonnenter hittills, och att skära en nisch som en av de mest föredragna Internetradiotjänsterna.

I kärnan är Pandora en plattform som låter dig skapa din egen “radiostation” genom att sätta ihop en lista med andra spår som är mycket lik de du söker efter. Du får en lista med andra låtar som har samma musikaliska drag, som är sammansatt av vad grundarna kallade Music Genome Project. Detta är i huvudsak en algoritm som använder mer än 450 attribut för att kategorisera musik; vilket gör Pandoras förslag mer benägna att vädja till ditt intresse.

Pandora fungerar som en freemium-tjänst. Med andra ord kan användare registrera sig och njuta av tjänster på grundläggande nivå utan kostnad. De har dock möjlighet att njuta av ytterligare funktioner när de blir betalda abonnenter. Att ha ett gratis konto betyder att du får annonser då och då. Det finns fortfarande mycket värde att hämta även om du inte är en betalande abonnent. Tjänsten erbjuder tre nivåer att välja mellan. Det finns Pandora, Pandora Plus, sedan Pandora Premium. Kvaliteten på ljudet som du får strömma blir bättre när du går upp i nivåerna.

Var finns Pandora tillgängligt?

Med alla dessa fördelar att dra nytta av en välkänd och respekterad tjänst, finns det bara ett hinder som kan hindra dig från att njuta av deras service, särskilt om du råkar vara på väg. Detta är det faktum att tjänsten inte är så allmänt tillgänglig utanför USA. Företaget citerar kostnaden för musiklicenser och sätter upp lokala servrar i varje region som en av dess största hinder. För att komma åt Pandora utanför USA behöver du helt enkelt ett VPN.

Använda en VPN för att avblockera Pandora utanför USA

Initialerna VPN står för ett virtuellt privat nätverk. Det är i grunden en samling servrar baserade i olika delar av världen som prenumererade användare kan ansluta till. På så sätt kan de kringgå alla geografiska begränsningar som kan stå i deras sätt; och har tillgång till webbplatser och kanaler som inte skulle vara tillgängliga inom deras region. För att till exempel blockera Pandora utanför USA, behöver allt en användare ansluta till en amerikansk VPN-server. Så här görs:

  1. Först måste du registrera dig hos en VPN-tjänsteleverantör.
  2. Ladda ner och installera sedan VPN-applikationen på din PC, Mac, Android, iOS eller FireStick.
  3. Starta VPN-appen och logga in.
  4. Anslut sedan till en amerikansk VPN-server.
  5. Du kan nu använda alla USA-strömningstjänster som om du var i USA.

Att använda ett VPN garanterar också användaren fullständig sekretess i sina ansträngningar online. Deras anslutningar krypteras och deras data döljs. Med detta gjort kan användare sedan göra saker som att shoppa eller banka online utan att de är rädda för att deras anslutningar kommer att fångas upp.

Bästa VPN för Pandora

Att välja rätt VPN-tjänst innebär att du registrerar dig till en leverantör som har ditt bästa intresse i åtanke; inte en som bara vill ta dina pengar. För att hjälpa dig hitta de mest pålitliga leverantörerna att registrera dig har vi satt upp en lista med tre välkända tjänster. Här är vår lista över bästa VPN för Pandora.

1. ExpressVPN

Inte så många leverantörer i branschen kan erbjuda en tjänst som levereras lika bra som ExpressVPN. Med mer än 2000 servrar i över 60 länder är ExpressVPN mer än kapabelt att leverera service av högsta kvalitet. ExpressVPN garanterar online-skydd genom sitt 256-bitars AES-krypteringsprotokoll. Det finns också fullt stöd för upp till 3 samtidiga anslutningar; vilket gör det möjligt för användare att ha alla sina enheter väl skyddade.

ExpressVPN erbjuder sina användare en speciell funktion som kallas split tunneling; där de får välja vilken av deras trafik som ska krypteras och vilka delar som inte gör det. Det finns också fullt stöd för anonym torrenting eftersom tjänsten fungerar riktigt bra med Tor, och i kombination med sitt utbud av stealth-servrar kan ExpressVPN-användare fortfarande förlita sig på tjänsten även i de mest censurerade regionerna. Leverantörens VPN-klient är också ganska lätt att arbeta med, eftersom det är lätt att navigera även för första gången användare. För att lära dig mer om denna tjänst föreslår vi att vi går igenom vår ExpressVPN-granskning.

2. IPVanish

Nummer två på vår lista är IPVanish, och detta är en USA-baserad leverantör som har nära 1500 servrar som användare kan ansluta till. Tjänsten grundades 1999 och gav den nästan två decennier av erfarenhet i branschen. IPVanish är stolt över förmågan att få din faktiska IP att försvinna och erbjuder dig istället en pool med mer än 40 000 IP-adresser att välja mellan.

Att använda IPVanish kan vara mycket fördelaktigt, särskilt om du tenderar att göra mycket torrenting. Tjänsten är mycket stark i sitt stöd för tjänsten, eftersom den möjliggör både obegränsad och anonym P2P-filöverföring. IPVanish-användare kan också ha obegränsad bandbredd och servernomkopplare, samt en SOCKS5 webbproxy. Dess kapacitet att stödja upp till tio samtidiga anslutningar är verkligen oöverträffad, och det gör saker och ting mycket överkomliga, särskilt om du letar efter flera plattformsskydd. För mer information om vad du kan förvänta dig, titta på vår IPVanish Review.

3. NordVPN

Sammanfattning av vår tjänst är NordVPN, en leverantör som sticker ut när det gäller funktioner som erbjuds och dess långa lista över servrar. NordVPN har nära 4000 servrar inom sitt nätverk, med en god majoritet av dem distribuerade över 60+ länder. NordVPN tillåter att upp till 6 samtidiga enheter kan registreras under ett konto och använder AES-kryptering av militär kvalitet 256 bit för att hålla alla användardata väl skyddade. Tjänsten är baserad i Panama, och detta gör det möjligt för den att upprätthålla en strikt nollregistreringspolitik.

NordVPN fungerar ganska bra med Onion via VPN, eftersom detta underlättar fullständig anonymitet för användare när de är online. Tjänsten har också åtgärder för att skydda mot DNS-läckor och erbjuder både Chrome och Firefox som lätta alternativ till online-säkerhet. Tjänsten har också dubbel VPN-kryptering där din anslutning får dubbla krypteringsnivån med tillstånd att köras genom två servrar. Användare får också chansen att välja vilka servrar de ska använda, eftersom tjänsten har servrar som är väloptimerade för aktiviteter som onlinespel, strömning eller till och med HD-strömning. Detta är bara en ögonblicksbild av vilken typ av service som förväntas av NordVPN. För att få en fullständig bild, se till att du går igenom vår NordVPN-granskning.

Sammanfattning om den bästa VPN för Pandora

För dem som inte har provat Pandora ännu, det är mycket som de saknar. Tjänsten har förbättrats både på kvalitet och bibliotek av musik sedan början av 2000-talet. Att använda det utanför USA kan dock vara en stor utmaning om du inte prenumererar på ett trovärdigt VPN. De tre tjänsterna som vi har listat i dessa recensioner är mer än kapabla att säkerställa din online-närvaro och göra det möjligt att komma åt Pandora utanför USA.