Bästa VPN för Sony Smart TV år 2023

Som VPN är bäst för Sony Smart TV? Kan du faktiskt installera ett VPN på din Sony Smart TV? Vilka fördelar får jag med att använda en VPN på Sony Smart TV? Jag kommer att täcka alla dessa punkter i översynen nedan. Tillsammans med Samsung, LG och nyligen Hisense är Sony Smart TV-apparater en av de mest köpta artiklarna i elektroniska butiker.

Bästa VPN för Sony Smart TV

Bästa VPN för Sony Smart TV

Med den ständiga övergången från traditionell TV-visning till online-streaming har smarta TV-apparater i allmänhet blivit ännu mer populära.

Men streaming har det begränsningar. Om du är en utlänning som bor utomlands är du förmodligen redan medveten om att du inte kan titta på dina favorit-TV-kanaler hemifrån på grund av geo-begränsningar.

Det här är varför VPN är nu mycket populära och eftertraktade tekniker. En VPN tillåter i princip en användare att avblockera geo-begränsat innehåll från hela världen. Med allt detta i åtanke, titta på bästa VPN: er för Sony Smart TV-apparater eller vad de vanligtvis kallas Sony Bravia TV-apparater.

Sony Internet TV vs Sony Android TV

Innan jag dyker in i Bästa VPN för Sony Smart TV-analys, bör jag nämna att Sony TV har två olika operativsystem. Sony Internet TV är den äldre versionen eftersom det var Sonys eget operativsystem. Det var inte så populärt på grund av långsam prestanda och hård navigering. Nyare Sony Bravia TV kommer med Android OS förinstallerat på dem.

Om du köpte din Sony TV nyligen finns det en stor chans att den är Android-baserad. Generellt började Sony installera Googles operativsystem för Android TV på sina TV-apparater redan 2015. Kolla in hela listan över Sony Android TV-appar här. Även om äldre modeller av Sony-TV-apparater inte är naturligt kompatibla med VPN, är de nyare Android-baserade.

Hur man installerar en VPN på Sony Smart TV?

Det finns olika metoder du kan använda för att ställa in ett VPN på din Sony Smart TV. Den metod du väljer starkt beror på TV: n operativ system.

Om det är Android-baserade, du kan installera en VPN-app direkt på din Sony Smart TV via Google Play Store.

Det viktigaste elementet här är att bara prenumerera på en VPN-leverantör som erbjuder appar som är kompatibel med Android-TV-apparater. BulletVPN, ExpressVPN, IPVanish och NordVPN är alla säkra satsningar. Så här installerar du ett VPN på Sony Smart TV:

 1. Besök först ExpressVPN-webbplatsen på din dator eller mobil skapa ett VPN-konto.
 2. Slå på din Sony Android TV.
 3. Öppna Google Play Store.
 4. Välj Sök fungera.
 5. Stiga på “ExpressVPN
 6. Klicka på appen och välj sedan “Installera”.
 7. Vänta tills ExpressVPN-appen slutför nedladdnings- och installationsprocessen.
 8. Öppna appen, logga in med ditt nya konto, och ansluta till en valfri server.
  Mest säkra VPN-tjänster 2023

Hur man Sideload VPN-app på Sony Smart TV?

Om du inte hittar VPN-appar i Google Play Store kan du ladda dem med sidorna ES File Explorer istället. Så här installerade jag till exempel IPVanish på vår Sony Smart TV:

 1. Slå på din Android TV och klicka på ‘inställningar‘ följd av ‘Systemet“Då”Utvecklaralternativ.’
 2. Gör det möjligt “Tillåt appar från okända källor.”
 3. Installera ES File Explorer från Google Play Store på din Sony Smart TV.
 4. När installationen är klar trycker du på ES Explorer-app att starta den.
 5. Gå till ES Explorer-meny och slog “Verktyg’ -> ’Nedladdningshanterare‘I menyn till vänster.
 6. Tryck nu på den nedre menyn+ Ny.
 7. För ‘Väg, Fält, typ https://thevpn.guru/ipvanish.apk Klicka sedan ‘OK’.
 8. Skriv sedan “IPVanish i ‘namn‘ fält.
 9. Tryck ‘Ladda ner nuFör att börja ladda ner IPVanish installationsfil.
 10. Efter IPVanish apk-fil är klar med nedladdningen, du måste trycka på ‘Öppna fil’till installera det på din Android TV.
 11. Gå tillbaka till startsidan på din Android TV Box när installationsprocessen är klar.
 12. Klicka på IPVanish-ikonen för att öppna den.
 13. Nu helt enkelt logga in och anslut till vilken server som helst du skulle gilla.

Vad sägs om Sony Smart TV-apparater som inte är Android-baserade?

Om du äger en äldre Sony Smart TV kan du inte installera ett VPN direkt på den. Du kan fortfarande kringgå regionala begränsningar och avblockera geo-blockerade appar och kanaler på den med hjälp av en av dessa två lösningar. Antingen ställa in din VPN-anslutning på en VPN-kompatibel router eller Välj ett VPN-märke som tillhandahåller smarta DNS-proxyer för sina användare. En smart DNS kan konfigureras direkt på din Sony Smart TV utan behov av ytterligare programvara.

 1. Bli Medlem med en VPN-tjänst som erbjuder smarta DNS-proxyer. Alla VPN på vår lista erbjuder idag en smart DNS-tjänst.
 2. En gång gjort, sätta på din Sony Smart TV.
 3. tryck på HEM på din Bravia fjärrkontroll.
 4. Välj nu Uppstart -> Nätverk -> Nätverksinställningar.
 5. Välj Trådlös installation eller Trådlös installation (Beroende på hur du ansluter till Internet)
 6. Välja Anpassad DNS.
 7. Nästa, ange primära och sekundära DNS-serveradresser att din smarta DNS-proxytjänst har gett dig.
 8. Avsluta installationen och starta om din Sony Bravia TV.

Bästa VPN för Sony Smart TV

Nu när du vet hur du installerar ett VPN på din Sony Smart TV är det dags att avslöja de bästa VPN: n för Sony Bravia TV-apparater.

1. ExpressVPN – Editor’s Choice

ExpressVPN-lock

Om du vill installera en VPN-tjänst på din Sony Smart TV, bör du förmodligen gå efter den bästa, vilket är ExpressVPN.

Företaget har ett stort servernätverk, med VPN-platser spridda över hela världen. För att vara exakt har ExpressVPN 160 serverplatser i 94 länder.

  Bästa VPN för Saudiarabien (KSA) år 2023

Om du är en streamer och en TV-älskare, kommer du att vara glad att veta att detta märke kan ge dig tillgång till alla Netflix-regionen, även USA, liksom Hulu, Disney +, Amazon Prime, och mer.

En VPN på Android TV kräver fart för streaming, vilket vi tyckte att ExpressVPN var utmärkt för. När vi utvärderade dess resultat visade leverantören flammande snabba hastigheter på var och en av sina servrar.

Som vi nämnde har inte alla TV-apparater VPN-klienter, vilket ger oss till MediaStreamer, ExpressVPNs smarta DNS-funktion. Detta kan konfigureras manuellt på din Sony TV, så att du kan få åtkomst till geobegränsat innehåll i full hastighet.

ExpressVPN låter dig ansluta upp till fem enheter samtidigt med bara ett konto. Det erbjuder också en top-of-the-line 24/7 kundsupport service för alla dess användare.

Användare kan också testa ut tjänsten under en månad innan de gör ett åtagande med 30-dagars återbetalningsgaranti. Denna policy låter dig få tillbaka dina pengar om du inte är nöjd med de tjänster som erbjuds.

Fördelar

 • 256-AES-kryptering.
 • 5 samtidiga anslutningar.
 • Över 160 VPN-platser i 94 länder.
 • Snabba servrar.
 • Avblockerar amerikanska Netflix, BBC Player, DAZN, Hulu och mer
 • Kill Switch.
 • Smart DNS-funktion (MediaStreamer).
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • Split-tunnel.

Nackdelar

 • Lite dyrt.

2. BulletVPN

BulletVPN Review

På samma sätt som ExpressVPN får du en Sony Smart TV-kompatibel app samt smarta DNS-proxyer som du direkt kan ställa in när du registrerar dig med BulletVPN.

Den här tjänsten är typ av det nya barnet på kvarteret. Men när jag testade det förväntade vi oss inte att det skulle göra så bra, för att vara ärlig.

BulletVPN har mer än 124 serverplatser i 51 länder, väl fördelat över viktiga platser. När vi bedömde dess strömningsfunktioner, kom BulletVPN ut med positiva resultat och blockerade sådana Netflix, BBC Player, Amazon och Disney Plus.

Dessutom har tjänsten en Smart DNS funktion. Så om TV: n du använder inte stöder BulletVPN-appen kan du ställa in Smart DNS och njuta av obegränsad strömning.

Dessutom Internet hastighet tappade knappt när vi testade det på alla VPN-platser. Minskningen är inte ens värd att nämna.

BulletVPN har utmärkt kundservice och erbjuder användare en 30-dagars återbetalningspolicy. Jag kunde avblockera amerikanska Netflix, Hulu, HBO GO, Amazon Prime, och även BBC iPlayer tack vare deras VPN-applikation.

Fördelar

 • Kryptering av militär kvalitet.
 • Sex samtidiga anslutningar.
 • 124 servrar i 51 länder.
 • Utmärkta hastigheter.
 • Torrenting / P2P-stöd.
 • Stöder amerikanska Netflix och bästa streamingtjänster
 • Kill Switch.
 • Smart DNS.
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • Bullet Shield

Nackdelar

 • Ingen delad tunneling.

3. Unlocator

Unlocator VPN Cover

Nu har vi det Unlocator, den tidigare Smart DNS-endast tjänsten som blev hybrid tillbaka 2023. Tjänsten är nu både Smart DNS och VPN samtidigt.

Unlocator har servrar över hela världen 41+ länder, vilket är ett bra antal med tanke på att det är nytt för VPN-branschen.

Unlocator hade inga problem med att få tillgång till strömmande jättar innan den användes Smart DNS. Det är inte annorlunda med deras VPN-tjänst också.

En nackdel som vi stötte på var hastigheterna. Inte alla deras servrar är snabba, men de erbjuder det Höghastighetsservrar för UHD-strömning.

  Bästa VPN för Hulu 2023 Review

Det kanske bästa med denna VPN är deras 7-dagars gratisversion. Inget kreditkort krävs, bara en e-postadress och du är klar.

Om det inte räcker, finns det också en 30-dagars återbetalningsgaranti. Dessutom kan du välja att prenumerera på antingen deras smarta DNS eller båda. Det beror på vad du letar efter.

Fördelar

 • Kryptering på hög nivå.
 • Fem samtidiga anslutningar.
 • Servrar i 41+ länder.
 • Torrenting / P2P-stöd.
 • Tillgång till amerikanska Netflix.
 • Kill Switch.
 • Smart DNS-funktion
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • 7-dagars gratisversion.

Nackdelar

 • Inkonsekventa hastigheter.
 • Ingen delad tunneling.

4. NordVPN

NordVPN Cover

Efter andra premium-VPN-tjänsteleverantörers fotspår har NordVPN nyligen beslutat att det var dags att utveckla en egen Android TV-kompatibel VPN-app.

Dess appar är mycket användarvänlig och tydlig, och det tar bara ett par minuter och klick att installera dem.

Sedan kan du bara trycka på appikonen för att starta tjänsten, logga in och ansluta till vilken server du vill (du har över 4 000 servrar att välja ifrån).

NordVPN är en av få VPN-tjänster som kan komma runt Netflix VPN-block, liksom de av Hulu och BBC iPlayer.

Dessutom har tjänsten SmartPlay, det är en egen Smart DNS-tjänst som gör det möjligt för användare att kringgå regionala begränsningar och komma åt hundratals kanaler med minimal hastighetsförlust.

Hastigheterna var lite blandade. Vi fick några stora hastigheter på vissa servrar, medan vi också fick fruktansvärda hastigheter på andra, särskilt dubbla VPN-servrar. Tekniskt sett krypterar de våra data två gånger, så vi förstår droppen.

Slutligen behöver du inte omedelbart göra ett långsiktigt åtagande eftersom NordVPN ger dig en chans att prova sina tjänster först med 30-dagars återbetalningsgaranti.

Fördelar

 • Tuff kryptering
 • Sex samtidiga anslutningar.
 • 5000 servrar i 62 länder.
 • Torrenting / P2P-stöd.
 • Avblockerar Hulu, Netflix och mer.
 • Kill Switch.
 • Smart DNS-funktion (SmartPlay).
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • Dubbel VPN

Nackdelar

 • Långsamma hastigheter.
 • Ingen delad tunneling.

Använda VPN på Sony Smart TV – Fördelar

De flesta appar på Sony Smart TV är tillgängliga arbete i vissa regioner som Australien, USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland.

Men med en VPN kan du komma förbi de irriterande regionala begränsningar och felmeddelanden och avblockera de bästa kanalerna från alla hörn av världen. Så här får du när du använder ett VPN med Sony Bravia TV: er:

 • Få åtkomst till geo-blockerade Kodi-tillägg: Flera kanaler som Netflix, HBO GO, HULU och BBC iPlayer är inte tillgängliga utanför deras respektive regioner. Men med ett VPN kan du komma åt alla dem oavsett var du är.
 • Undvik ISP-strypning: Throttling blir en sak i det förflutna när du använder ett VPN. Din internetleverantör sänker inte din internethastighet längre om du tittar på videor under långa timmar, så strömma så mycket du vill.
 • Total integritet: VPN skyddar din integritet och din säkerhet när du går online.
 • VPN-applikationer: Bra och pålitliga VPN: er har dedikerade appar för nästan alla större operativsystem eller enheter, inklusive iOS, Android, FireStick, Mac och PC. Därför har du inga problem att ladda ner och installera dem.

Bästa VPN: er för Sony Smart TV och hur man installerar dem – Wrap Up

Med tanke på att Sony-TV-apparater är baserade på två olika operativsystem beroende på deras produktionsdatum, kan det vara ganska svårt att hitta den bästa VPN-enheten för din Bravia TV. Förhoppningsvis har instruktionerna och förslagen jag lämnat ovan fått en bättre uppfattning om vad du ska se upp när du väljer ett VPN för din Sony Smart TV.

Om du behöver ytterligare hjälp, känn dig fri att lämna en kommentar nedan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me