Netflix VS Hulu: Katera storitev pretakanja je najboljša?

Netflix in Hulu že dolgo obstajata, dovolj dolgo, da prevladujeta pri gledanju televizije in prenosu medijev. Številni rezalniki kablov so se zaradi teh dveh pretočnih storitev odrezali za kabel in satelit. Ljudje se oddaljujemo od tradicionalne televizije in se oklepajo blizu spletnega pretakanja. Kdo potrebuje kabel, ko lahko za nižje stroške dostopate do velike knjižnice vsebine? Preden začnemo, morate vedeti, da se obe storitvi lahko uporabljata v računalnikih, Macu, Roku, PS4, Fire TV in Apple TV. Vsaka storitev ima določene lastnosti, ki ji dajejo prednost pred drugo v smislu cene, vsebine, združljivosti in vmesnika. Če bi izgubili, katero storitev bi izbrali, bi verjetno prebrali ta članek. Pomagal vam bo pri odločitvi. Torej, poglejmo naše Netflix proti Hulu 2023 primerjava.

Netflix Vs Hulu

Netflix Vs Hulu

Primerjalna tabela Netflix Vs Hulu

Spodaj boste našli kratek pregled, kaj ponuja vsaka storitev pretakanja.

NetflixHulu
Cena Od 8 dolarjev Od 7,99 USD
Brezplačen preizkus 30 dni 30 dni
Podprte naprave Vse glavne pretočne naprave Vse glavne pretočne naprave

Razpoložljivost regije Po vsem svetu ZDA in Japonska
TV v živo Ne Da
Naložljiva vsebina Da Ne
Reklame Ne Omejeno
4K Razpoložljivost Da Da
Vsebina HDR Da Da
Nadomestila Ne Ne
Istočasni tokovi Do 4 Do 2

Primerjava Netflix proti Hulu v globini

Kako se Hulu oblikuje proti Netflixu po vsebini, ceni, ogledu brez povezave in drugih vidikih?

Trenutna televizija

Hulu je najprej začel kot pretočna storitev, s katero je ljudem pomagal do svojih najljubših TV oddaj. Ima največjo knjižnico trenutnih televizijskih oddaj in edino storitev, ki omogoča gledanje najnovejših epizod oddaj, ki se trenutno oddajajo na TV. Najnovejšo epizodo Empire si lahko ogledate takoj, ko bo na voljo. Za Netflix to ni isto, kot bi morali, da si boste ogledali vse epizode, eno leto čakati celo sezono oddaje. Če želite biti na tekočem in na tekočem s televizijo, je Hulu storitev za vas. Če pa raje potegnete vse-nighter in počastujete celotno sezono Empire, vam bo Netflix naredil prav.

Cena

Netflix

Netflixov osnovni mesečni načrt v višini 7,99 USD ponuja številne prednosti:

 • Lahko gledate na prenosnem računalniku, televizorju, telefonu ali tablici
 • Naenkrat lahko gledate v 1 napravi
 • Neomejen dostop do televizije in filmov
 • Prekličite kadar koli

 Netflixov standardni 9,99 USD mesečni načrt vključuje:

 • HD ogled, ko je na voljo
 • Naenkrat si lahko ogledate do 2 zaslona za ogledNetflixov načrt za 11,99 USD vključuje dodatne funkcije, kot so:
 • Ultra HD gledanje, ko je na voljo
 • Naenkrat lahko gledate na do 4 zaslone za ogled

Hulu

Hulu ponuja dva preprosta, a učinkovita načrta:

 • 7,99 USD na mesec načrt, ki vključuje reklame
 • 11,99 USD na mesec, ki ni komercialno

Razpoložljivost regije

Netflix je zdaj na voljo v skoraj vseh državah sveta. Na Netflixu lahko gledate svoje najljubše TV-oddaje, ne glede na to, kje trenutno prebivate. Vendar je treba opozoriti, da se razpoložljiva vsebina razlikuje od regije do regije. Z drugimi besedami, filmi in TV-serije, ki so na voljo v Netflixu ZDA, niso enaki kot na Netflixu v Veliki Britaniji. Področje Netflix lahko spremenite s pomočjo storitve VPN, kot je ExpressVPN.

Hulu je na drugi strani na voljo le v ZDA in na Japonskem. Očitno je, da je ameriška različica Hulu glave in ramena nad svojim japonskim kolegom. Ameriški izseljenci, ki živijo v tujini, prav tako ne morejo dostopati do svojih naročil na Hulu, razen če uporabljajo VPN.

Dodatki

Z Netflixom ni nobenih vsebinskih dodatkov. Plačate tisto, kar dobite, ne morete pretakati nobene vsebine iz katerega koli drugega kanala ali storitve. Če želite oddajo, ki ni na voljo na Netflixu, boste morali prenesti drugo aplikacijo in se naročiti na drugo storitev pretakanja, da jo boste lahko gledali. Ne boste potrebovali ločene aplikacije za gledanje oddaj iz različnih storitev, ker Hulu dopušča dodatke, pravzaprav ponuja tri dodatke “kanale”: HBO, Cinemax in Showtime.

 • Showtime znaša 8,99 USD na mesec
 • Cinemax znaša 9,99 USD na mesec
 • HBO je 14,99 USD na mesec

Izvirniki

Netflix ima prednost pri izvirnem programiranju. Imajo več izvirnikov, kot jih lahko spremljate. Ima več kot 100 izvirnih oddaj in tudi zelo uspešnih, kot so Stranger Things, Orange Is The New Black, Narcos in House of Cards. Njegova knjižnica je v osnovi namenjena izvirnikom in se stalno spreminja. Netflix nenehno posodablja njihovo vsebino in se ukvarja s starim in novim. Hulu so na drugi strani precej izvirni. Kljub temu jim je uspelo pridobiti slavo za programe, ki jih imajo, vključno s Harlots in The Looming Tower, kot tudi za prihajajočo meta prilagoditev Stephen Kinga Castle Rock in štiri poroke in pogreb Mindy Kaling.

TV v živo

Za mesečno plačilo v višini 40 $ boste pretočili kanale številka ena, vključno s športom in novicami s pomočjo Hulu. Z novo funkcijo je ta posebna storitev pretakanja postala zanimiv predlog za rezalnike vrvic, ki ne želijo žrtvovati svoje sposobnosti gledanja vsebine v živo. Kanali v živo, ki so na voljo preko Hulu Live TV, vključujejo ABC, CBS, Fox, ESPN, Disney, Freeform in CNN.

Zdi se, da Netflix ne namerava kmalu kmalu dodati funkcije TV v živo. Direktor Netflixa Reed Hastings je pred kratkim izjavil, da “na našem območju želimo toliko narediti, zato ne poskušamo kopirati drugih, ne glede na to, ali gre za linearni kabel. Obstaja veliko stvari, ki jih ne počnemo. Ne delamo novic v živo, ne ukvarjamo se s športom v živo. Toda kar počnemo, poskušamo narediti res dobro. “

Če je televizija v živo obvezna, je v tej kategoriji za vas samo en zmagovalec in to je hulu.

Sojenje

Tako Netflix kot Hulu ponujata 30-dnevno brezplačno preskusno različico, ki uporabnikom ponuja dovolj časa, da jih preizkusijo in se odločijo. Življenjsko dobo tega brezplačnega preskusnega obdobja lahko tudi podaljšate tako, da za več časa preprosto zaprosite predstavnika stranke.

Storitev brez povezave

Možnost brez povezave je primerna za tiste dolge lete, ki jim primanjkuje zabave med letom, ali za tiste, ki nimajo stalne povezave WiFi. Netflix ima to možnost za operacijske sisteme iOS in Android, kar je velik plus za storitev. Naročniki lahko naložijo izbrane filme in TV-oddaje ter si jih ogledajo, ko so brez povezave. Hulu je pripravljen, da bo med sezono TV-ja 2023-19-19 predstavil možnost gledanja brez povezave za svojo filmsko knjižnico in televizijske epizode.

Reklame

Verjetno najbolj dražijo pri gledanju televizije reklamni odmori, ki se pojavljajo vsako minuto. Ljudje so se kabelskega in televizijskega oddajanja znebili z razlogom, zadnja stvar, ki jo potrebujejo, je, da sedijo prek Walmart doda s spletno storitvijo za pretakanje. Netflix se zaveda, da se mora svet spletnega pretakanja razlikovati od običajne televizije, zato je brez oglasov. Za Hulu pa morate za izkušnjo pretakanja brez oglasov plačati dodatnih 4 $. Do zdaj je Netflix v tej bitki zbral zmagovalne točke. Čeprav ne bi škodilo, če bi Netflix oglaševal za svoj program. Pravzaprav bi to svojim naročnikom omogočilo odkrivanje vsebine, ki jo ponuja.

Vsebina

Kar zadeva pretakanje, je Netflix vodilni prvak po najgloblji in najbogatejši knjižnici. Od priljubljenih dokumentarnih filmov do izjemnih predstav, pogovornih oddaj in dramskih serij Netflix ima vse. Kljub temu, da Hulu oddaja programe NBC, CBS, MTV, BBC, Comedy Central in FOX, je še vedno premalo programov.

Filmi

Netflix filmi sesajo. Obdobje Tokrat moramo dati Hulu, zmaga v tem krogu. To ne pomeni, da bodo filmi za Hulu morali umreti, ampak je njihov izbor filmov veliko boljši od Netflixovih. Netflix je filmam obrnil hrbet, odkar je začel vlagati v izvirnike. Zdaj, ko so postali bolj televizijsko usmerjeni, ne mislimo, da bo njihova distribucija filmov slej ko prej začela.

Vmesnik

Hulujev vmesnik je čist in dokaj preprost, medtem ko je Netflixov zaseden in nekako preobsežen. To je zato, ker ima Netflix veliko vsebine in si ne more privoščiti oglaševanja drug preko drugega. Za vse svoje oddaje želijo pošteno posneti, tako da lahko naročniki sami izberejo izbiro. Po vsem tem Netflix uporabnikom olajša iskanje, brskanje in branje v kateri koli oddaji, preden jo pogledajo, da ne omenjam, ponuja predloge na podlagi tega, kar so si ogledali. V nasprotju s Hulu, ki TV oddaje in filme lepo razdeli na spustne kategorije. Najprej prikaže, kaj so naročniki nazadnje gledali, nato pa našteje druge naključne kategorije. Z obema storitvama za pretakanje lahko uporabniki dodajo serije, filme in epizode na svoj seznam gledanja. Uporabniki Hulu pa si lahko ogledajo svoj seznam gledalcev, ki jih obvesti, ko bo izšla nova epizoda ali ko se kmalu izteče oddaja. In to Netflix ne počne.

Naprave

Tako Hulu kot Netflix podpirata vse vrste naprav, kot so:

 • Pametni televizorji.
 • Pretočni predvajalniki.
 • Igralne konzole.
 • Set-top Boxes.
 • Blu-ray predvajalniki.
 • Pametni telefoni & Tablete.
 • Računalniki & Prenosni računalniki.

Hulu lahko gledate na Android telefonih in tabličnih računalnikih, Apple TV (4. gen ali novejši), Chromecast, Fire Fire Tablice, Fire TV in Fire TV Stick, iPhoni in iPadi, LG TV (izbrani modeli), Nintendo Switch, Roku in Roku Stick ( izbrani modeli), Samsung TV (izbrani modeli), Xbox 360, Xbox One itd. Netflix lahko gledate na pametnih napravah Amazon Fire, Android TV pametnih napravah, Apple TV, Google Chromecast, Nintendo Wii, LG Electronics, Philips, Roku itd. Spodaj je težko najti napravo ali operacijski sistem, ki ne podpira niti enega ena od teh storitev.

Hulu ali Netflix?

Obstaja veliko možnosti za pretakanje videoposnetkov, kot so Youtube, Sling TV in Amazon Prime. Vsi si prizadevajo očarati in privabiti gledalce s svojim kakovostnim programiranjem in mamljivimi ponudbami, le nekaj pa jih izstopa. Kot se koga šalimo? Vsi vemo, da sta Hulu in Netflix ukradla šov. Ti dve storitvi pretoka sta destinacija, ki jo iščejo televizijski ventilatorji in kablov. Še vedno so najbolj priljubljene storitve in se bodo še naprej borile za svoje mesto v svetu pretočne zabave. Zdaj katera storitev zasluži našo gotovino … odvisno od funkcij, ki se vam zdijo najbolj primerne in vam najbolj ustrezajo. Obe sta super konkurenčni storitvi, ki stalno iščeta načine, kako zadovoljiti svoje naročnike in jim ponuditi vrhunsko izkušnjo pretakanja, ki bi jo lahko zahtevali. Veste, kaj to rešuje, Hulu in Netflix. Tako dobite najboljše iz obeh svetov. Toda katera služba za vas preveri vsa polja? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.