Hur man installerar ett VPN på Linksys Router

En VPN är ett fantastiskt cybersecurity-verktyg som kan hjälpa dig att hålla dig säker och privat online. Det är lätt att få ett VPN på skrivbordet, surfplattan eller mobilen, eftersom de flesta VPN: er har appar du kan ladda ner för dessa enheter. Vad händer om du vill komma åt Internet med din PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku eller Amazon Fire TV Stick? Eller kanske du bara vill ha ett sätt att se till att varje enhet som din familj använder är skyddad? I det här fallet vill du installera VPN på din router. I den här guiden tar jag dig igenom de steg du behöver installera ett VPN på din Linksys Router.

Hur man installerar ett VPN på Linksys Router

Hur man installerar ett VPN på Linksys Router

Om du inte har en Linksys Router, kolla in vår allmänna routerguide här.

Varför konfigurerar du ett VPN i din Linksys-router?

VPN: er kommer vanligtvis med ett begränsat antal samtidiga enhetsanslutningar. Detta innebär att du bara kan skydda en begränsad mängd enheter samtidigt. Om du konfigurerar ditt VPN på din router, sidstegar du denna irriterande begränsning. När du har konfigurerat ditt VPN på din router får allt som ansluter till internet via routern VPN-skyddet.

På det här sättet kan du vara säker på att alla dina enheter är säkra.

Om du har en familj är detta ett bra sätt att se till att alla skyddas hela tiden. Företagare kan också ansluta sina företag Linksys-routrar med en VPN-anslutning och upprätthålla integriteten och säkerheten för alla sina enheter och anställda.

Bästa VPN för Linksys Routers

Charles, vår VPN-expert, har diskuterat de bästa VPN-tjänsterna som kan användas på Linksys routrar. Jag föreslår starkt att du läser artikeln för att få en bättre bild av skälen bakom hans val. ExpressVPN landade på toppplatsen, och det är lätt att se varför.

ExpressVPN stöder OpenVPN-protokoll. Detta gör det relativt enkelt att konfigurera på enheter som inte stöder ursprungliga VPN-appar. Faktum är att många av de nya Linksys-routrarna har en ”app” som de kan ladda ner från ExpressVPN.

Om du prenumererar på ExpressVPN och har någon av routrarna nedan behöver du inte avsluta den här guiden. ExpressVPN har detaljerade guider och instruktioner som tar dig igenom hela processen för att ställa in ditt VPN på en Linksys-router.

Mer detaljerade guider finns på följande modeller:

  • WRT1200
  • WRT1900
  • WRT3200
  • EA6200

Om du inte har följande modeller eller inte vill prenumerera på ExpressVPN, läs den mer allmänna processen nedan.

Hur man installerar VPN på Linksys Router – steg för steg-guide

Det finns två huvudsteg för att ställa in ett VPN på en Linksys-router. Först måste du “blinka” routern.

Lugna ner dig.

Detta betyder bara att du måste installera ny firmware på routern. Du behöver DD-WRT-firmware för att VPN-installationen ska fungera. Det andra steget innebär att man ställer in VPN själv. Medan jag kommer att använda ExpressVPN för att utarbeta förklaringen, process är samma sak med någon av de VPN som Charles har föreslagit.

Steg 1 – Blinka din Linksys-router med DD-WRT

Det första steget, som nämnts ovan, är att blinka din router. I grund och botten byter du fast programvara som routern kör på. Det fantastiska med Linksys-routrar är att de flesta av dem är kompatibla med DD-WRT.

VARNING: Detta är en teknisk procedur. Den faktiska blinkande processen är mycket enkel men du måste vara försiktig med vilken firmware du laddar ner. Se till att du vet exakt varumärket och modellen för din Linksys-router innan du börjar installera firmware.

DD-WRT har en omfattande guide som tar dig igenom varje steg med att blinka din router. Hoppa INTE över avsnittet om försiktighetsåtgärder och se till att följa guiden till en T.

Ta dig tid, kolla igenom dina framsteg och var inte rädd för att be om hjälp.

Steg 2 – Installera en VPN-klient på din Linksys-router

Jag förklarar det här steget med ExpressVPN. Om du använder en annan VPN-tjänst, oroa dig inte. Följande instruktioner fungerar på de flesta VPN: er.

  1. Logga in på ditt ExpressVPN-konto. Gå till “Setup ExpressVPN”.
  2. Välj ‘Manuell config‘Och ​​välj sedan ’OpenVPN’.
  3. Ladda ner ’.Ovpn’ fil på din PC eller Mac.
  4. Gå till din Linksys-routers konfiguration. Du kan göra detta genom att skriva in din routers IP-adress i webbläsarens adressfält. De flesta routrar har IP: er som börjar med “192.168.”
  5. Du hittar DD-WRT-kontrollpanelen (eftersom din routers firmware inte är DD-WRT). Välj här ’Tjänster’ klicka sedan på ’VPN’.
  6. Aktivera “Starta OpenVPN-klient” alternativ.

Linksys Routers - Aktivera OpenVPN-klient

Nu måste du fylla i ovanstående information. Du kommer att fylla i ‘Server IP / Name’, ‘Port’, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert, och Privat klientnyckel.

Oroa dig inte, du har redan laddat ner allt du behöver.

Teknisk installation

Gå tillbaka till “.ovpn‘Konfigurationsfil du laddade ner tidigare.

Öppna det med en textredigerare (som anteckningar).

Du kan hitta Server IP / Namn och den Hamn i början av filen. Bilden nedan visar var du ska leta efter den. Kom ihåg att vi blockerade vår server-IP / -namn och port på bilden nedan, men adressen och porten kommer att följa samma format.

Linksys Routers - Server IP: Namn och port

Nu på TLS Auth Key. I samma fil som du öppnade med anteckningar, leta efter .

Bläddra lite längre ner och hitta

Nu kopierar du texten som finns mellan dem. Det ska se ut så här:

Linksys Router - TLS Auth Key

Kopiera texten markerad med blått och klistra in den i TLS Auth Key fältet på din routers konfigurationssida.

Det här är samma process som du gör för att hitta CA Cert information. Leta efter texten som faller mellan och , och kopiera / klistra in det i CA Cert fält.

Linksys Routers - CA Cert

För Public Client Cert fältet, kopiera / klistra in texten däremellan och

Slutligen, för Privat klient fältet, kopiera / klistra in texten däremellan och .

Klicka nu på Spara, gå sedan till Använd inställningar för att starta din VPN-anslutning. Gå till om du vill kontrollera om din VPN-anslutning fungerar korrekt Status > OpenVPN. Du bör se “Client: CONNECTED SUCCESS” i statusfältet.

Linksys routrar - Status ansluten

Om du ser meddelandet i ditt statusfält har du framgångsrikt konfigurerat ditt VPN till din Linksys Router.

Grattis!

Nu, klappa dig själv på baksidan och ta en cookie. Du förtjänar det.

Hur man installerar ett VPN på en Linksys Router – Slutliga tankar

Det är inte lätt att installera en VPN på en DD-WRT-baserad Linksys-router. När du följer denna guide, se till att du läser varje steg noggrant och följ anvisningarna ord-till-ord. Jag vet att det kan se ut för svårt, men alla resurser som tillhandahålls i den här guiden är full av detaljer och förklaringar. När du har gjort dina läxor bör hela installationsprocessen inte ta dig mer än 20 minuter, toppar!