BitTorrent срещу uTorrent – Кои от двете правила

Използването на торенти е един от най-популярните начини за безплатен достъп до материали с авторски права. Хората използват торенти по редица причини, вариращи от развлечения до професионални нужди като получаване на софтуер. Въпреки че там има много софтуер за изтегляне на торент, двамата се открояват със своята популярност – BitTorrent и uTorrent. Най-общо и двете тези приложения имат сходен произход и по същество изпълняват една и съща функция. Но като отидете под повърхността, можете да откриете, че има някои забележителни разлики. Нека да разгледаме някои от тях.

BitTorrent срещу uTorrent - Кои от двете правила

BitTorrent срещу uTorrent – Кои от двете правила

Какви са основните разлики между BitTorrent и uTorrent?

Първото и най-важното нещо, което трябва да знаете за BitTorrent, е, че това е P2P или софтуер за партньорска проверка. Като такъв, той е много популярен и се използва за качване и изтегляне на торенти по целия свят.

BitTorrent е основно ребрандирана версия на uTorrent, която е стартирана след придобиването на uTorrent.

За разлика от тях, uTorrent е създаден като платформа с отворен код за изтегляне на торенти. Основната версия беше достъпна безплатно, с платена плюс версия, достъпна на цена. uTorrent се предлага и във всички популярни операционни системи и платформи.

По отношение на сигурността BitTorrent е по-добър, тъй като не е домакин на много реклами. Това го прави по-добър по отношение на безопасността. Въпреки това, uTorrent има много вградени, както и изскачащи реклами. Това може да е досадно за мнозина, а някои могат да използват рекламни блокери, които да използват уебсайта задоволително.

  Bästa Kickass Torrents-alternativ

За да използва uTorrent, потребителят трябва да е наясно, че сигурността им ще бъде нарушена. Тъй като създателите на реклами ще следят дейностите си за предоставяне на по-добре насочени реклами, тяхната поверителност е застрашена.

BitTorrent срещу uTorrent: Което е по-бързо?

Когато изберете някой уебсайт или софтуер за изтегляне на торент, общата скорост трябва да бъде вашият първи приоритет. Също така, трябва да вземете предвид аспекта му на сигурност. С противодействието на пиратството по целия свят трябва да имате някаква основна форма на кодиране. Това ще ви осигури тънък слой сигурност.

По отношение на скоростта, BitTorrent е много по-бърз със средни скорости, достигащи до 75 kb / s. От друга страна, uTorrent работи само със скорост около 10 kb / s. Има обаче много други фактори, които трябва да бъдат взети предвид.

Например, броят на активните сеялки за всеки торент ще окаже огромно влияние върху общата скорост, която можете да постигнете. Дори преди това планът за честотна лента на вашето интернет устройство трябва да поддържа максимално достижимите скорости. В противен случай винаги ще достигате ограничението на скоростта, както е определено от вашия интернет доставчик.

Тези два фактора заедно определят голяма част от това, което преминава в бързи торенти.

BitTorrent срещу uTorrent: Съвместимост

Съществуват и други разлики между двата софтуера, подходящи за различните платформи. За платформата Mac OS, например, BitTorrent е много по-добър избор, тъй като предоставя възможност за едновременно изтегляне. uTorrent не може да поддържа тази функция в Mac OS.

От друга страна, както BitTorrent, така и uTorrent работят на платформата Android. Съществува обаче съществена разлика в тяхното представяне, като BitTorrent значително надминава uTorrent. Сред другите функции, BitTorrent поддържа малко по-малко езици от uTorrent при 66 за разлика от 67.

  Как да скриете IP адреса при изтегляне на торент

BitTorrent също е три пъти по-голям от uTorrent. Въпреки това, при практическо използване разликата е незначителна, тъй като BitTorrent заема 3 MB място за съхранение, за разлика от uTorrent, което заема 1 MB място за съхранение.

Освен това, BitTorrent има леко ограничена съвместимост в сравнение с uTorrent. BitTorrent е достъпен само на настолни и мобилни устройства. UTorrent обаче се предлага на мобилни устройства, настолни компютри, както и онлайн. Така че за лица, които не искат да изтеглят торент софтуер, използването на онлайн версията на uTorrent е по-добър избор.

И накрая, що се отнася до безопасността, BitTorrent има горната си ръка, тъй като не запазва толкова данни за потребителите, колкото uTorrent. Така че, ако всеки момент правителствена агенция би ви обвинила в онлайн пиратство, използването на BitTorrent ще ви осигури повече сигурност.

Как да остана защитен при използване на торенти?

Въпреки че и BitTorrent, и uTorrent имат своя дял от предимствата, те предоставят малко или никаква сигурност на потребителите. Ако живеете в страна, в която пиратството или достъпът до торент уебсайтове е забранено, тогава имате проблем. Получаването на достъп до такива уебсайтове без използване на VPN е опасно нещо. Можете да се приземите в сериозни юридически проблеми заради това.

Въпреки това, има няколко начина, по които можете да избегнете проследяването на пиратските уебсайтове. Един от най-ефективните методи за това е използването на VPN. Виртуалната частна мрежа по същество маскира вашия IP адрес и ви дава достъп до множество сървъри, различни от вашия собствен. Това е много полезно за порой по редица причини, които ще обсъдим по-долу.

  UTorrent законно и безопасно ли е за използване?

Първо, ако вашият IP адрес е маскиран, тогава вашият интернет доставчик или друга агенция за наблюдение не може да намери вашата позиция. Това ги прави неспособни да инициират съдебни дела срещу вашите за изтегляне. Второ, използването на различни сървъри ви дава достъп до уебсайтове, които могат да бъдат забранени във вашия регион. По този начин може потенциално да ви даде достъп до уебсайтове, които не бихте могли да използвате по друг начин.

Друго важно предимство, което можете да получите от използването на VPN за торент, е скоростта. Всички знаят, че доставчиците на интернет услуги намаляват скоростите, когато разберат, че потребителят избухва. С VPN интернет доставчикът не може да види какво правите, така че скоростите ви ще бъдат по-добри при торенти с VPN, отколкото да го правите без VPN.

И накрая, поради увеличаващите се държавни забрани за торент сайтове, много от тях изискват посетителите да имат достъп до тях чрез VPN. Така че дори за посещение на торент сайтове, които можете да посещавате нормално, може да ви е необходим VPN, за да получите директен достъп.

Кой VPN трябва да използвам за торент?

На пазара има надеждни VPN-та за Torrenting. Въпреки това, не всички от тях допускат торенти. Когато изберете VPN, уверете се, че те позволяват P2P. Ако изберете VPN, който не позволява P2P, те могат да забранят вашия потребителски акаунт, ако изтегляте торенти, така че бъдете внимателни.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me