Bästa VPN för RaiPlay

Det mesta av innehållet du hittar på både italiensk TV och radio produceras, distribueras och regleras av i stor utsträckning Rai, den italienska nationella programföretaget. Rai har funnits under en betydligt lång tid, utnyttjar över RAI 35,9% av publikandelarna i Italien. Det är bara i Italien som Rai är geobegränsad. Det bästa sättet att få tillgång till det utomlands är via ett VPN. Men frågan är: Vilket VPN är bäst för Rai Play? Ta reda på det i denna fullständiga recension.


Bästa VPN för RaiPlay

Bästa VPN för RaiPlay

Finns RaiPlay utanför Italien?

Oavsett om det är sport, serier, filmer eller barnprogrammering, Rai TV har allt. Men det har det bara i Italiensk region. Du ser, precis som alla strömmande kanaler runt om i världen, Rai Play måste skydda dess sändningsrättigheter på något sätt.

Det bästa sättet att göra det är att ansöka geo-begränsningar, en försvarsmekanism införd för att begränsa användaråtkomst enligt deras geografiskt läge.

Geo-blockering sker när kanalen undersöker din IP-adress – det gör att den kan avgöra var du är fysiskt belägen på kartan. I Rai: s fall måste du vara närvarande i Italien, d.v.s. med en Italiensk IP-adress.

Om det inte är så kommer du att göra det blockeras direkt. När vi besökte kanalen blev vi också offer för en sådan blockerande incident som vi befinner oss utomlands.

Det här är vad vi fick:

“Il contenuto non può essere eseguito perchè non disponibile o non supportato.”RaiPlay-fel

Detta kan vara ett stort bakslag särskilt för italienare som har postats i andra länder som utflyttade eller till och med de som flög ut någon annanstans som turister

Geo-restriktioner kan enkelt övergås med en Virtuellt privat nätverk, som vi kommer att prata om i detalj i nästa avsnitt av denna recension.

Använda en VPN för RaiPlay

Att strömma RaiPlay utanför Italien är verkligen möjligt, men bara om du har prenumererat på en virtuell privat nätverkstjänst. En VPN, som de flesta skulle kalla det, är en tjänst som relä din trafik genom ett gäng servrar utspridda runt om i världen, vilket får den att avvika från rutten som ursprungligen anges av din ISP.

På så sätt skulle en användare baserad i USA, Storbritannien, Nederländerna eller någon annanstans kunna koppla till serverbaserad i Italien och få en italiensk IP-adress.

För RaiPlay-streamingplattformen verkar det som om du är baserad inom Italienska gränser. När detta görs skulle du kunna strömma så mycket innehåll du vill utan att behöva oroa dig för geografiska begränsningar.

Det fantastiska med att prenumerera på ett VPN-nätverk är att du inte bara har tillgång till RaiPlay, utan du kommer också att kunna blockera andra plattformar som t.ex. Netflix, BBC iPlayer och Hulu, allt oavsett var du än befinner dig.

Det andra med en VPN-tjänst som du tycker är mycket fördelaktig är att den säkrar dina aktiviteter online genom kryptera din anslutning.

Detta är faktiskt huvudfunktionen för en VPN-tjänst, och genom kryptering får din onlinetrafik helt dold även från din internetleverantör.

Gömmer din trafik från din internetleverantör har vissa verkliga fördelar med det eftersom de inte längre kan se vad du gör online och därför inte kan genomföra åtgärder som tenderar att begränsa hur du använder Internet.

Sådana åtgärder inkluderar strypa din hastighet eller blockera din åtkomst till vissa specifika webbplatser.

Skaffa RaiPlay utomlands

Det är enkelt, det är snabbt och du kan göra det med bara en knapptryckning. Här är vad du behöver göra:

 1. Först, prenumerera till en VPN-tjänsteleverantör. Vi har granskat fyra av de bästa VPN: erna senare i artikeln att välja mellan.
 2. Ladda ner och installera VPN: er Ansökan på din enhet.
 3. Kör appen och logga in med ditt VPN-användarnamn och lösenord.
 4. Anslut till en Italiensk server.
 5. Vänta några sekunder tills appen upprättar en anslutning.
 6. Lansera Rai Play’s webbplats eller dess dedikerade app.
 7. Strömma Rai TV var som helst utanför Italien.

Det är så enkelt som det, men du behöver en trovärdig leverantör för det, som vi kommer att prata om i nästa avsnitt.

Bästa VPN för RaiPlay

Att välja en VPN-tjänst kan ibland orsaka huvudvärk eftersom du inte har någon aning om vad du ska leta efter och vad du ska jämföra med.

För att välja den bästa VPN-tjänsten för RaiPlay, måste du veta om saker som en som har en god närvaro i Italien, hur bra deras serverhastigheter är och om de stöder något att göra med strömmande även i HD. 

För att säkerställa att du inte vill för långt borta från de mest kapabla tjänsteleverantörerna har vi sammanställt en lista som du antagligen borde välja bästa VPN för RaiPlay från. Vi körde dem genom vår strikt utvärderingsprocess och resultaten var som sådana:

1. ExpressVPN

ExpressVPN-lock

ExpressVPN är den största leverantören som vi skulle råda dig att gå med eftersom de erbjuder service i världsklass och har ett mycket tillförlitligt kundvårdsteam.

De har faktiskt vunnit några priser för sin excellens inom service, så det är verkligen svårt att gå fel med en leverantör som dem.

 • servrar: ExpressVPN ger åtkomst till ungefär 2000 servrar, inklusive många i Italien och har kapacitet att stödja upp till 5 flera anslutningar under ett abonnemang.
 • Integritet: Baserat i Brittiska Jungfruöarna, ExpressVPN är inte skyldigt att underkasta sig lagar om datareglering. Dessutom har tjänsten en strikt no-loggar-policy som säkerställer att ingen data samlas in eller lagras. Använda funktioner som split tunneling, ett automatiskt internet dödsbrytare, integritet garanteras alltid
 • Säkerhet: ExpressVPN ger säkerhet genom 256 bitars AES-kryptering, med en preferens för OpenVPN protokollet eftersom det är det säkraste. Trots detta är abonnenterna fortfarande fria att ha PPTP, L2TP, IKEv1 eller IKEv2 som deras valda protokoll.
 • Fart: Baserat på vad vi testat, upprätthöll ExpressVPN utmärkta hastigheter, särskilt när du använder avlägsna servrar.
 • Avblockeringsförmåga: ExpressVPN: s servrar är mer än kapabla att blockera sådana som Rai Play. Dessutom med deras Smart DNS-tjänst, vi fick strömma geo-begränsat innehåll utan att behöva bevittna hastighetsförlust på grund av tillämpad kryptering.

Till sist, månad med en riskfri prövning (Återbetalningspolicy) som tilldelas någon registrerar sig. Vi var mycket imponerade av tjänsten och för att få en bättre uppfattning om den, titta på vår ExpressVPN Review.

Nackdelar

 • En smula dyr

2. BulletVPN

BulletVPN Review

Detta Estnisk baserad leverantören kommer också till denna lista som en leverantör du kan lita på för att säkerställa att du förblir ospårbar online. 

BulletVPN har byggt ut versioner av sin klient som gör det möjligt för den att fungera på Windows, FireStick, Android, iOS, Linux eller Mac-enheter.

Här är vad BulletVPN handlar om:

 • servrar: Leverantören har mer än 100 servrar i över 50 länder, vilket vi tyckte ganska intressant. Det är en anständig distribution men som täcker alla viktiga platser runt om i världen.
 • Integritet: BulletVPN är baserat i estland, en region där inga lagar om datalagring tillämpas. Tjänsten samlar inte in användardata eller lagrar dem för framtida användning. Dessutom har de en dödsbrytare med och Bullet Shield, vilket inte tillåter användare att ansluta till internet utan att en VPN-anslutning finns.
 • Säkerhet: Tjänsten har också en mängd protokoll som användare kan välja att använda, till exempel OpenVPN, PPTP, L2TP och båda IKEv1 & IKEv2.
 • Fart: Tjänsten påstår att den erbjuder obegränsade hastigheter, obegränsad bandbredd och obegränsad serverväxling. När vi testade deras hastigheter uppenbarligen är de påståenden på plats. Vi kunde strömma innehåll i full HD och UHD medan vi använde deras UltraHD Support-servrar.
 • Avblockeringsförmåga: Rai Play, Netflix, Hulu, BBC Player, Disney + och så många fler visade sig vara lättillgängliga av BulletVPN, ingen fråga medan vi testade dem.

BulletVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningspolicy som en väg ut om du inte gillar dess tjänst. Men om du använder en Android, a 24-timmars gratis prøveversion är också tillgänglig.

Vi har gjort en mer omfattande BulletVPN-granskning som du verkligen borde läsa igenom om du kan överväga att registrera dig med tjänsten.

Fördelar

 • 256-bitars AES-kryptering.
 • Sex samtidiga anslutningar.
 • 101+ servrar i över 50 länder.
 • P2P-stöd.
 • Snabba hastigheter.
 • Kill Switch
 • Smart DNS-funktion.
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • Lättanvända applikationer.
 • Bullet Shield.
 • Gratis prov.

Nackdelar

 • Ingen split-tunneling
 • Inga webbläsarförlängningar

3. Unlocator

Unlocator Review 2019

Unlocator lanserades tillbaka i 2013, erbjuder endast en smart DNS-tjänst. Några år senare blev det hybrid, vilket också gav ett virtuellt privat nätverk.

Användare kan välja endera Smart DNS (ensam) eller båda. Sedan VPN-tjänsten är ny, tog vi på oss att testa vad den har att erbjuda. Så här kom vi fram:

 • servrar: Unlocator har inte det största servernätverket, men det täcker runt 50+ länder. Det är fortfarande en bra start för en VPN som bara såg ljuset tillbaka 2019.
 • Integritet: Vi var verkligen oroliga för deras huvudkontor ‘plats. Unlocator är baserat i Danmark, ett land inom 14-Eyes-alliansen. Men deras no-logs policy ifrågasattes aldrig och inga rapporter visade att data skickades in eller samlades in. Dessutom har den en kill switch och Unlocator Shield för extra integritet.
 • Säkerhet: Unlocator använder branschens standard 256-bitars AES-kryptering tillsammans med protokoll som OpenVPN, L2TP-IPSec, PPTP och IKEv2.
 • Fart: Hastigheten var ok, men inte på varje server. Vi använde en UK-server som tappade vår anslutning nästan 50%, vilket fortfarande anses acceptabelt. De erbjuder dock servrar som stöder Ultra HD-strömning.
 • Avblockeringsförmåga: Vi testade stora strömningstjänster med hjälp av Unlocator. Det lyckades ta bort blockering av var och en av dem. När det gäller dess smarta DNS-funktion har den tillgång till mer än 230 kanaler runt världen.

Unlocato har en 30-dagars återbetalningspolicy, men innan du kommer till det kan du använda deras 7-dagars gratisversion. Allt du behöver göra är att skicka din e-postadress, inget kreditkort krävs. För mer information om leverantören, kolla detta Unlocator Review.

Fördelar

 • Kryptering av militär kvalitet.
 • Fem samtidiga anslutningar.
 • Servrar i 50 länder.
 • P2P-stöd.
 • Avblockerar Rai Play.
 • Kill Switch.
 • Smart DNS-funktion (230+ kanaler).
 • 30-dagars återbetalningsgaranti.
 • Unlocator Shield.
 • 7-dagars gratisversion.

Nackdelar

 • Några långsamma hastigheter
 • Ingen split-tunnel
 • Inga webbläsarförlängningar

4. NordVPN

NordVPN Cover

Avsluta vår lista vi har NordVPN; en leverantör som är baserad i Panama och har utan tvekan ett av de största servernätverken i VPN-industrin.

Det har vunnit dussintals priser tidigare, inklusive den bästa VPN-leverantören för kundsupport. NordVPN tillåter sex samtidiga anslutningar för dig som registrerar sig och erbjuder topptjänster, inklusive följande:

 • servrar: Tjänsten har mer än 4000 av dem baserade på över 60 länder, vilket gör det verkligen svårt att hitta en webbplats baserad någonstans som du inte har tillgång till. 
 • Integritet: Eftersom det är baserat i Panama kan användare vara säkra på att ingen störning från Fem ögon kommer att inträffa. Även om det gör det, upprätthåller NordVPN en strikt loggpolicy och samlar ingenting om sina användare.
 • Säkerhet: NordVPN erbjuder också funktioner som dubbel VPN som dirigerar din trafik genom två servrar, fördubblar din kryptering. För att inte tala om CyberSec programvara för att hålla bort skadlig programvara och oönskade annonser.
 • Fart: Leverantören har servrar som är optimerade för onlinespel, streaming, torrenting och även stor filnedladdning. Vi fick inte de hastigheter som vi hoppades på på vissa servrar, men NordVPN besviken inte att använda andra.
 • Avblockeringsförmåga: NordVPN avlägsnar Rai Play utan problem, tillsammans med dussintals andra streamingkanaler. Dessutom erbjuder det SmartPlay programvara för att arbeta runt geo-restriktiva gränser.

NordVPN är en av de största leverantörerna i världen. Det erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti till de som registrerar sig för sin tjänst för första gången. Titta på vår NordVPN-granskning för att veta vad du kan förvänta dig av tjänsten.

Fördelar

 • Kryptering på hög nivå.
 • 6 samtidiga enheter.
 • Servrar i över 60 länder.
 • Tillgång till Rai Play
 • Kill Switch.
 • SmartPlay (Smart DNS).
 • 30-dagars återbetalningspolicy.
 • Webbläsarextensions
 • CyberSec
 • Dubbel VPN

Nackdelar

 • Ingen split-tunneling.
 • Några långsamma servrar.

Rai TV – kanalerna

Om du inte visste det ger Rai Play åtkomst till flera Rai-kanaler, där du kan streama alla typer av innehåll allt från sport till barnprogrammering. För att få en bättre bild, kolla kanallista Nedan:

 • Rai 1
 • Rai 2
 • Rai 3
 • Rai 4
 • Rai 5
 • Rai Movie (Tidigare känd som Rai Cinema)
 • Rai News24
 • Rai Premium
 • Rai Sports
 • Rai Yoyo
 • Rai Italia
 • Rai Gulp

Vad finns på RaiPlay?

Varför skulle någon gå igenom allt detta för att komma åt en enda kanal? Det är enkelt, det handlar om innehållet. Kolla in det:

 • TG1
 • Il Paradiso Delle Signore
 • Don Matteo
 • Inspektör Montalbano
 • Medici
 • Domenica i
 • Un Medico In Famiglia
 • Porta a Porta
 • Rosens namn
 • Capri
 • Fuoriclasse
 • Angelo regler
 • Utrymme: 1999
 • Är du rädd för mörkret?
 • Jesus från Nasaret
 • Maria från Nasaret
 • Monster Allergi

Den bästa VPN för RaiPlay

Geo-block till exempel den du skulle stöta på om du försöker strömma från RaiPlay utomlands är ganska normalt och finns av många olika skäl.

De bör dock inte vara några ursäkter om du verkligen vill fortsätta strömma innehåll från Rai TV utanför Italien. Skaffa ett VPN och ta kontroll över din online-frihet.

Vilken VPN slutade du med? Låt oss veta i kommentaravsnitt Nedan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map