Как да подобрим скоростта на изтегляне на PS4

Колко е разочароващо, когато скоростта на връзката на вашия PS4 е изключително бавна във време, в което цифровите изтегляния са по-популярни? Свикнах с този факт и измислих това мото: „Ако купувате своите игри цифрово, направете се удобно и просто изчакайте.“ Въпреки това се изморих от това и направих малко изследвания. В резултат на това намерих решението и искам да го споделя с останалите. Така че ето как можете да коригирате бавни изтегляния на PS4.

Как да увеличите скоростта на изтегляне на PS4

Как да увеличите скоростта на изтегляне на PS4

Преди да започнем

Въпреки, че PS4 е конзолата за преминаване, няма как да не признаете, че бавните скорости на изтегляне са поразили игровото изживяване. Игрите станаха много по-големи откакто се запознахме с игралната платформа. Не само това, но актуализация може да запълни до 3 GB пространство. Просто актуализация, уау! Една игра може да отнеме над 40GB.

Независимо от вашия интернет доставчик, има вероятност да изтеглите завинаги новата игра, която наскоро сте закупили от PSN. Ето защо ние сме тук Трябва да го поправим, за да можем да се наслаждаваме на устройство като PS4 по всякакъв начин.

  Как да коригираме проблема с изоставането в дежурната Warzone

Как да увеличите скоростта на изтегляне на PS4

Знам, че получавате неудовлетвореност, когато скоростта на изтегляне е намалена. За щастие има начини да подобрите скоростта на изтегляне на вашия PS4. Някои от решенията временно ще увеличат скоростта на изтегляне, докато други предлагат постоянно подобрение. Вижте ги по-долу.

1. Промяна на DNS сървър

Промяната на вашия DNS сървър е един от най-ефективните начини за увеличаване на скоростта на изтегляне на PS4. Сървърите на вашия интернет доставчик не са толкова надеждни, тъй като винаги са претоварени. Това се отразява драстично на изтеглянията ви. Въпреки това, след като промените настройките си за DNS на PS4, може да получите различни сървъри, които не са пълни с потребители. Ето някои безплатни DNS:

 • Google DNS: 8.8.8.8 в първичен DNS и 8.8.4.4 във вторичен DNS.
 • Отваряне на DNS: 208.67.222.222 (Първично поле); 208.67.220.220 (Вторично поле)

2. Избягвайте да изтегляте повече от един елемент наведнъж

Скоростта на връзката тук ще бъде разделена на два елемента за изтегляне. Следователно, може да отнеме двойно време, за да завършите с един от тях. Определете приоритетите си и изтеглете първо един елемент, след което продължете и вземете другия.

3. Не играйте онлайн, докато изтеглянето продължава

Онлайн игрите консумират много. Ако търсите добри скорости на изтегляне, вероятно трябва да избягвате да играете онлайн игри, докато получавате определен артикул.

4. Пауза и след това възобновете изтеглянето си

Това се счита за еквивалент за изключване и включване на компютъра отново. Ако изтеглянето отнема твърде много време, тогава паузата и възобновяването може да увеличи скоростта на изтегляне.

  Топ 10 YouTube канали за игри през 2023 г.

Следвай тези стъпки:

 1. Навигирайте до Downloads раздел.
 2. Изберете играта, която в момента изтегляте, и докоснете бутона X.Екран за изтегляне
 3. Изберете пауза.Пауза Изтегляне
 4. С изтеглянето на пауза изчакайте от 5 до 10 секунди.
 5. Изберете Продължи и гледайте как скоростта на изтегляне се подобрява.Възобновете изтеглянето

5. Уверете се, че връзката ви не е прекалено използвана

Ако някое устройство е в една и съща мрежа – било то компютър, Mac, телефон или конзола, скоростта на изтегляне ще се забави. За да избегнете този проблем, опитайте да изтеглите, когато никой друг няма вкъщи.

6. Използвайте Ethernet връзка

Докато PS4 има компетентен безжичен интернет приемник, включването на конзолата ви директно във вашия рутер или модем винаги ще увеличи скоростта на вашата интернет връзка. За това ще ви е необходим Ethernet кабел.

7. Изтеглете в режим на почивка

Режимът за почивка помага да се избегне използването на фонови данни и използването на производителността, а конзолата ще фокусира повече от силата си върху изтеглянето на играта. Има съобщения, че използването на режим на почивка спомага за увеличаване на скоростта на изтегляне. Ако искате да го изпробвате, ето как го правите.

 • Отидете на Настройки.
 • Насочете се към Настройки за икономия на енергия.
 • Тогава да Задайте функции достъпен в Режим на почивка.
 • Сега включете Авто изтегляне в системното меню от [Система] > [Автоматично изтегляне и качване].

8. Актуализиране на най-новия фърмуер

Някога проверявали ли сте дали вашият PS работи на най-новия фърмуер? Ако не, тогава трябва. Преминете към лентата за уведомяване, докато сте свързани, разбира се. Ако не бъдете подканени да актуализирате незабавно, превъртете надолу, докато не видите запис с Системен софтуер.

  Как да намалим изоставането във Fortnite

9. Използвайте VPN

Интернет дроселирането е лош навик, който интернет доставчиците обичат да налагат на своите потребители. Въпреки това, когато работите с VPN, можете да анонимизирате своя интернет подход, като скриете своя IP адрес. Това ще ви помогне да избегнете всякакви опити за дроселиране от вашия интернет доставчик.

PS4 не са съвместими с VPN клиенти. Така че, за да го направите, ще трябва инсталирайте VPN на вашия рутер. Това също ще помогне да се осигури цялата връзка на къщата на всички присъстващи устройства.

Още нещо. С VPN можете да получите достъп до харесванията на американските Netflix, Hulu и много други, ако живеете в чужбина. Това се дължи на промяната на IP, която се случва с VPN. Потокът ще бъде толкова по-лесен на вашия PS4, когато използвате VPN.

Със сигурност предпочитам да използвам ExpressVPN. За по-задълбочен поглед върху какво най-добрите VPN за PS4 може да бъде, проверете таблицата по-долу.

Как да подобрите скоростта на изтегляне на вашия PS4

Надявам се, че един от примерите по-горе ви помогна да подобрите скоростта на изтегляне. Не бих писал за това, ако не го бях тествал сам. Така че, опитайте ги, няма да загубите нищо. Ако това не работи (сигурен съм, че ще стане), най-добрият залог е промяната в вашия ISP план. Насладете се и играта!!!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me