Najboljše možnosti Kodi leta 2023

Kaj so najboljše alternative za Kodi leta 2023? Zaradi povečanega pritiska imetnikov avtorskih pravic in ponudnikov internetnih storitev mnogi dodatki ne delujejo več. Zato mnogi iščejo nadomestne aplikacije za ogled filmov, TV oddaj in prenosov v živo na svojih računalnikih, Macu, Androidu ali Fire Sticku. V tem priročniku bomo pregledali najboljše možnosti Kodi in na tej poti poudarili njihove prednosti in slabosti.

Najboljše možnosti Kodi v letu 2023

Najboljše možnosti Kodi leta 2023

Najboljše alternative za Kodi

Tu je seznam vseh top Kodi zamenjave lahko uporabite na svojem FireSticku ali Android TV Boxu:

 1. SPMC
 2. Kokotime
 3. Plex
 4. Terrarium TV
 5. Mobdro
 6. Čas za kokice
 7. Vavoo

Ne tvegajte! Uporabite VPN

Nezakoniti ali piratski tokovi prek zunanjih dodatkov Kodi in podobnih aplikacij so v zadnjih nekaj mesecih dobili veliko odmevnosti. Avtorji avtorskih pravic v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in Avstraliji že močno napadajo. Vedno priporočamo, da šifrirate svoj promet in skrijete svoj IP naslov, kadar koli greste v splet. Z uporabo virtualnega zasebnega omrežja lahko po anonimnem brskanju po spletu. Vse, kar morate storiti, je, da naložite in namestite aplikacijo VPN in se nato povežete s strežnikom VPN. Ko končate, je vaš IP naslov skrit in izkoristite naslednje funkcije.

 • Odkleni dodatke za Kodi z omejenim geografskim prehodom: Obstaja veliko dodatkov Kodi, ki jih lahko uporabite le v določenih regijah. Z VPN lahko zaobidete regionalne omejitve.
 • Bypass ISP Throttling: Ste že kdaj opazili, da je vaša internetna hitrost spodobna, če brskate po spletnih straneh, a nenadoma upada, ko gledate videoposnetke v spletu? V tem primeru je verjetno, da vaš internetni ponudnik zmanjšuje vašo hitrost interneta. Uporaba VPN vam v osnovi omogoča, da se temu ne zgodite.
 • Vrhunska zasebnost: Dodajte dodatno plast zasebnosti in varnosti vsem svojim spletnim dejavnostim.
 • Prijave VPN: Za vzpostavitev povezave VPN vam ni treba biti tehnološki navidez, zahvaljujoč uporabnikom prijaznim aplikacijam VPN za PC, Mac, Android, iOS in FireStick.

Iz osebnih izkušenj, ExpressVPN je najboljša storitev VPN, ki jo lahko uporabljate pri Kodi. Optimizirali so svoje VPN aplikacije, da bolje delujejo z dodatki Kodi in imajo politiko brez dnevnika. Oglejte si naš pregledni seznam najboljših VPN-jev v letu 2023 spodaj.

SPMC – Perfect Kodi klon

SPMC - Perfect Kodi klon

SPMC – Perfect Kodi klon

SPMC, okrajšava za Semper Media Center, je neuradna vilica Kodi. V osnovi gre za alternativo, ki skoraj deluje identično kot Kodi. To pomeni, da se lahko vsi dodatki, ki delujejo na Kodi, namestijo tudi na SPMC. Za razliko od Kodija pa je SPMC trenutno združljiv samo z Androidom in FireStickom. Kljub temu je vsekakor vredno poskusiti.

Kokotime – Novi Kodi

Kokotime - Novi Kodi

Kokotime – Novi Kodi

Kokotime je nov medijski center, ki je zasnovan predvsem za delo na napravah Android. Močan medijski predvajalnik uporabnikom omogoča ogled filmov in TV oddaj iz njihove lokalne knjižnice. Na Kokotime lahko nastavite tudi dodatke drugih proizvajalcev. Zato so ga mnogi poimenovali kot “novi Kodi”. Kokotime lahko nastavite na Amazon Fire Stick, Android, PC in Mac

Terrarium TV – najboljše možnosti Kodi

Terrarium TV - najboljše možnosti Kodi

Terrarium TV – najboljše možnosti Kodi

Če filmi in TV prikazujejo, kaj želite, je Terrarium TV odlična alternativa. Odličen uporabniški vmesnik to aplikacijo loči. Tudi iskanje filmov za predvajanje je precej enostavno. Kakovost pretakanja je večinoma tudi v HD. Terrarium je mogoče namestiti na napravah Android in Amazon Fire Stick. Na žalost ta aplikacija ne ponuja prenosov v živo.

 • Preberi: Kako namestiti Terrarium TV na PC

Mobdro – najboljše alternative za Kodi

Mobdro - najboljše alternative za Kodi

Mobdro – najboljše alternative za Kodi

Ta aplikacija ponuja prenose v živo iz najboljših ameriških, britanskih, nemških in avstralskih kanalov. Od zgodovine do odkritja in celo neba jih lahko vse najdete na Mobdro. Kakovost pretakanja sicer primanjkuje, aplikacija pa je navsezadnje brezplačna. Tako kot pri Terrariumu je tudi Mobdro združljiv z Android in Amazon Fire TV Sticks. Ni pa odseka na zahtevo.

 • Preberi: Kako namestiti Mobdro na FireStick

Plex – Najboljša alternativa Kodi v letu 2023

Plex - Najboljše Kodi alternative v letu 2023

Plex – Najboljša alternativa Kodi v letu 2023

Če vas zanima organizacija in pretakanje datotek v lokalnem omrežju, je Plex najboljša aplikacija. Uporabniški vmesnik je vizualno privlačen, toda glede na možnosti se Plex v primerjavi s Kodijem zdi nekoliko omejen. Plex je združljiv s široko paleto naprav, ki vključujejo spodaj. Zahvaljujoč namenskemu vtičniku Plex Kodi lahko zdaj Plex namestite tudi na Kodi.

 • Windows
 • OS X / macOS
 • Linux
 • NVIDIA SHIELD
 • Usmerjevalnik Netgear Nighthawk X10
 • Številne priljubljene NAS naprave, kot so Drobo, Netgear, Synology in še več

Čas za kokice – najboljše možnosti Kodi

Čas za kokice - najboljše možnosti Kodi

Čas za kokice – najboljše možnosti Kodi

Popcorn Time je multi-platformna brezplačna programska oprema za odjemalca BitTorrent, ki vključuje integriran predvajalnik medijev. Tam je veliko vilic Popcorn Time in vse so na osnovi P2P. Zato morate z uporabo te aplikacije uporabljati VPN, razen če ne želite prejeti obvestila o kršitvi avtorskih pravic. Čas Popcorn je združljiv z računalnikom, Macom, Androidom in Linuxom.

Koristni nasveti in triki za Kodi

 • Najboljši Kodi Addons
 • Najboljši VPN-ji za Kodi
 • Najboljših 5 zgradb za Kodi
 • Najboljša skladišča za Kodi

Najboljše možnosti Kodi v letu 2023 – zaključek

Kaj menite o seznamu alternativ Kodi, ki smo ga navedli zgoraj? Ste že poskusili katerega od njih? Ali poznate še druge aplikacije, ki bi morale biti na seznamu? Delite svoje misli v spodnjem razdelku za komentarje.