Как да изтеглите видеоклипове в YouTube – Ръководство стъпка по стъпка

YouTube наистина не се нуждае от въведение; всички и техните майки са използвали уебсайта за видео споделяне поне няколко пъти в живота си. Понякога искате да имате възможност да прегледате любимите си видеоклипове, дори и да сте офлайн. В това ръководство ще ви покажа как да изтеглите видеоклипове от YouTube на компютър, Android, iPhone, iPad или Mac, безопасно като използвате уебсайтове, приложения и разширения на браузъра. 

Изтеглете YouTube Видео - Ръководство

Логото на YouTube

Внимание: Нещата, които трябва да поддържате в ума си

Не всички видеоклипове в YouTube са достъпни за законно изтегляне. Ако прочетете Общите условия на Google за YouTube, ще видите следното съобщение:

Няма да изтегляте съдържание, освен ако в услугата за това съдържание не се показва връзка „изтегляне“ или подобна връзка, показвана от YouTube

С други думи, освен ако YouTube изрично не ви позволи това, изтеглянето на видеоклипове извън YouTube може да бъде незаконно.

Това има смисъл, много създатели на съдържание разчитат на YouTube, за да изкарват прехраната от своите видеоклипове. Ако изтеглите незаконно съдържанието, ще вземете пари от техните ръце и от ръцете на Google. Това ръководство е изрично предназначено за видеоклипове в YouTube, които могат да бъдат изтеглени законно. Гуруто на VPN не подкрепя незаконни изтегляния или дейности и силно ви предлага да спазвате Общите условия на YouTube.

Сега, когато знаете какви ограничения трябва да спазвате, когато изтегляте видеоклипове в YouTube, нека поговорим за това как можете да изтеглите видеоклиповете след това.

Изтеглете видеоклипове в YouTube чрез уебсайтове

Има различни уебсайтове, които твърдят, че ви помагат да изтеглите видеоклипове в YouTube (и след това някои), но не на всички от тях може да се вярва. От скрит злонамерен софтуер до изскачащи реклами с пакети, търсенето на надежден уебсайт, който да ви помогне с изтеглянията, не е лесно. Ето защо предлагаме да използвате следните уебсайтове.

ВНИМАНИЕ: Повечето уебсайтове, които ви помагат да изтеглите видеоклипове от други платформи, НЕ са защитени от HTTPS. Това може да бъде много опасно. Винаги се уверете, че сте напълно защитени, преди да получите достъп до който и да е помощен уебсайт. Най-сигурният начин да направите това е чрез използване на VPN.

  NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - кое е по-добро?

YoutubeMonkey.com

Един от най-известните уебсайтове за изтегляне на видеоклипове в Youtube е YoutubeMonkey. Има два начина да изтеглите видеоклипове от YoutubeMonkey.

Метод 1: 

 1. Отидете в YouTube и заредете видеоклипа, който искате да изтеглите.
 2. Копирайте URL адреса на видеоклипа.
 3. Отидете на YoutubeMonkey и поставете URL адреса, какъвто е, в изтеглящия.
 4. Натиснете „Изтегляне“. Ще получите списък с файлове за изтегляне.
 5. Изберете файла, който работи най-добре за вашите спецификации (видео / mp4, видео / webm, аудио / mp4 и др.) Можете дори да изберете да изтеглите въз основа на размера.

Метод 2: 

 1. Отидете в YouTube и заредете видеоклипа, който искате да изтеглите.
 2. Копирайте URL адреса на видеоклипа.
 3. Отворете YoutubeMonkey и поставете URL адреса в устройството за изтегляне.
 4. добавете думата „маймуна“ след в „youtube.com“ > “Youtubemonkey.com”
 5. Натиснете „Изтегляне“. Ще получите по-селективен списък на файлове за изтегляне.
 6. Изберете файла, който работи най-добре за вашите спецификации.

Онлайн видео Downloader

Друг уебсайт, който може да ви помогне да изтеглите видеоклипове от YouTube (и от редица други сайтове също), е онлайн Video Downloader. Този уебсайт има много лесен метод за изтегляне, ето всичко, което трябва да направите:

 1. Отидете в YouTube и вземете URL адреса на видеоклипа, който искате да изтеглите.
 2. Отидете на онлайн видео Downloader и поставете URL адреса в полето за URL адрес.
 3. Ще получите списък с „Налични връзки“ и „Други връзки за изтегляне“ (за мобилни потребители).
 4. Изберете връзката, която работи за вас.
 5. кликнете върху червената икона за изтегляне от дясната страна на връзката.

QDownloader

QDownloader е сигурно изтегляне на видео, което може да ви помогне да изтеглите видеоклипове от YouTube, Facebook, Instagram и Twitter. Всъщност QDownloader може да ви накара да изтеглите връзки от над 800 поддържани уебсайтове, които можете да проверите тук. За да изтеглите видеоклипове от YouTube извън QDownloader, трябва да:

 1. Отидете в Youtube и копирайте URL адреса на видеоклипа, който искате да изтеглите.
 2. Поставете го в полето за URL адреси на QDownloader. Кликнете върху „Изтегляне“.
 3. Ще получите дълъг списък от връзки, които можете да изтеглите от принадлежащи към следните 3 категории: „Изтегляне на видео без звук“, „Изтегляне само на аудио“ и „изтегляне на видео със звук“.
 4. Изберете изтеглянето, което искате и щракнете с десния бутон върху бутона за изтегляне.
 5. Изберете опцията „Запазване / изтегляне“.
 6. Изберете файла, в който искате да бъде записано изтеглянето.
 7. Кликнете върху „изтегляне“.
  Изтриване на кеша, бисквитките и уеб историята на Mozilla Firefox

QDownloader също така ви дава опции за конвертиране на видеото в MP3 файл.

Изтегляйте видеоклипове в YouTube чрез приложения

Ако не искате да рискувате да използвате уебсайт, за да получите изтеглянията си, има много софтуерни опции, които можете да използвате. Можете да изтеглите софтуера на вашия компютър и след това да използвате специалното приложение за изтегляне на видеоклипове в YouTube. Ето няколко страхотни приложения, които можете да използвате за изтегляне на видеоклипове в YouTube:

4k Video Downloader

Не позволявайте на името да ви заблуди, 4K Video Downloader е софтуер, който предлага невероятна универсалност. Този софтуер ви позволява:

 • Изтеглете плейлисти и канали в YouTube в MP4, MKW, M4A, MP3, FLV, и 3GP.
 • Изтеглете пояснения и субтитри от видеоклипове в YouTube във формат .srt.
 • Включете видеоклипове HD 1080p, HD 720p, 4K, и 8K.
 • Изтеглете видеоклипове и песни директно в iTunes.
 • Вземете изтегляния на видео в 3D формат.
 • Прокси в приложение, което ви позволява да изтегляте видеоклипове, блокирани географски във вашата страна.

4K видео Downloader работи на операционни системи Mac, Windows и Linux.

VLC

Кой не е използвал VLC медиен плейър? Това е един от най-известните медийни плейъри на планетата. Освен това има доста страхотна функция за изтегляне на видео, която е „скрита“, така да се каже, от непознатото око. Тъй като това не е функция, която се рекламира много силно, ето как да изтеглите видеоклип в YouTube с помощта на VLC:

 1. Намерете видео в YouTube, което искате да изтеглите и копирайте URL адреса.
 2. Отидете на средства > Отворете мрежовия поток във VLC
 3. Поставете URL адреса в полето и кликнете възпроизвеждане.
 4. Отидете на Инструменти и кликнете върху Информация за кодека.
 5. Щракнете с десния бутон на мишката и изберете целия текст в полето със заглавие местоположение.
 6. Отворете страница на браузъра и поставете това, което сте копирали в адресната лента. След това файлът ще се отвори на сървърите на YouTube.
 7. Щракнете с десния бутон върху видеоклипа и изберете Запазване на видеоклипа като
 8. Изберете формата, в който искате да го запазите, и местоназначението на изтеглянето.
  Безплатен VPN срещу платена VPN - каква е разликата

Изтеглете видеоклипове на YouTube чрез разширения за браузър

Друга опция, която можете да използвате вместо уебсайт или софтуер, е разширение за браузър. Трябва да ви предупредя, не използвайте хром, разширенията за хром за изтеглящите видеоклипове в YouTube са повече болка, отколкото облекчение. Ето най-доброто разширение за браузър, което можете да използвате, за да ви помогне да изтеглите YouTube Видео:

Видео DownloadHelper

Video DownloadHelper е разширение за браузър, което ви помага да изтегляте видеоклипове от всеки уебсайт.

Когато инсталирате разширението, ще забележите малък бутон в горната дясна част на адресната лента на браузъра си. Ако случайно кацнете на страница с видеоклип, бутонът ще ви покаже известие и можете да щракнете върху него, за да получите опциите за изтегляне на вашите видеоклипове. Просто изберете този, който работи най-добре за вас!

Това разширение е достъпно на FireFox и Chrome. Отново предлагам да се придържате към FireFox, ако искате да изтеглите видеоклипове извън YouTube.

Как да изтеглите видеоклипове в YouTube – финални мисли

И там го имате как да изтеглите видеоклипове от YouTube, използвайки уебсайтове, софтуер / приложения и разширения на браузъра. Не забравяйте да уважавате TOS на YouTube, когато изтегляте видеоклипове от гиганта за споделяне на видео. Кажете ми какво мислите за тези услуги в коментарите по-долу и ми кажете какви методи предпочитате.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me