Как да правите и получавате анонимни плащания

През последното десетилетие наблюдаваме възход на биткойн. Бързо се издигна до своя връх и направи много хора милиардери. Причината за неговата популярност е степента на анонимност, която предлага. Въпреки че Bitcoin не е наистина анонимен, той предлага известна анонимност спрямо традиционните методи за плащане. Биткойнът не е единствената криптовалута на пазара. Има няколко алт валути, които предлагат много анонимност. И тогава има някои други методи на плащане, които оставят вашата истинска самоличност да остане скрита.

Как да правите и получавате анонимни плащания онлайн

Как да правите и получавате анонимни плащания онлайн

Как да правите и получавате анонимни плащания

Нека обсъдим някои методи на плащане, които пазят вашата самоличност скрита.

PayPal

PayPal не е анонимен. Всъщност, ако търсите методи за плащане, които могат да останат скрити от правителството, PayPal е просто грешен избор за вас. Ако обаче искате да получите плащане, без да разкривате името си, можете да използвате PayPal.

Както може би знаете, PayPal позволява индивидуални, както и бизнес сметки. Вашият индивидуален акаунт ще отразява истинското ви име, когато някой ви изпрати пари. Ако искате да скриете името си, можете да отворите бизнес акаунт.

За създаването на бизнес акаунт може да са необходими допълнителни документи. В зависимост от местоположението си, вероятно ще трябва да отворите банкова сметка в бизнеса. За целта първо трябва да регистрирате бизнес. Въпреки това, след като направите това, можете да получавате плащания в името на бизнеса на PayPal, без да разкривате собственото си име.

Това не е наистина анонимно и макар да не отразява името ви, то разкрива името на вашия бизнес. ако не сте добре с разкриването на името на бизнеса си, трябва да разгледате другите опции.

  Безплатен VPN срещу платена VPN - каква е разликата

Cryptocurrencies

Криптовалутите като биткойн са псевдонимни. Когато изпращате или получавате плащания през криптовалути, това е като използвате псевдоним вместо собственото си име. Ако пишете с псевдоним и един ден се разкрие истинската ви идентичност, всичко, което сте написали дотогава, ще бъде свързано с вас.

Подобно е на криптовалутите. Когато използвате криптовалута (като биткойн), получавате адрес. Всички транзакции, направени с този адрес, се записват в blockchain. Ако някой ден истинската ви идентичност е свързана с биткойн адреса, всички ваши транзакции ще бъдат проследени до вас.

В известен смисъл криптовалутите са сигурни, ако проявите правилна предпазливост, докато работите с тях. Уверете се, че използвате VPN, докато настройвате портфейл, така че вашият истински IP адрес никога да не бъде разкрит. Също така, използвайте VPN, когато правите някакви транзакции с криптовалутата.

Bitcoin използва публичен ключ, който се използва за осигуряване на транзакции. Този публичен ключ не е свързан с никаква идентифицираща информация за вас. Ето защо се счита за сигурен.

Предплатени подаръчни карти

Ще намерите карти за подаръци в почти всички магазини. И тъй като магазините излизат онлайн, можете да намерите онлайн карти за подаръци. Тези карти станаха наистина популярни, тъй като ви дават възможност да подарите на някого и да ги оставите да купуват точно това, от което се нуждаят.

Тези карти за подаръци имат специфична стойност. Например, карта за подарък от 100 долара ще ви позволи да купите стоки или услуги на стойност 100 долара от магазин. Ще намерите карти за подаръци на няколко уебсайта като iTunes, Amazon и дори онлайн игри.

  Какво е хакерство на избори и как може да бъде предотвратено

Почти всички големи онлайн магазини имат своите карти за подаръци. Докато тези карти дават на получателя пълна свобода да купува каквото си поискат, те също така позволяват на подателя да ги купи по анонимен начин. Има много карти за подаръци, които могат да бъдат закупени с пари.

Ако има магазин за търговия на дребно, който също има онлайн магазин, можете да закупите картата за подаръци от магазина, като давате пари в брой. След това тази карта за подаръци може да бъде осребрена онлайн.

Когато използвате подаръчната карта онлайн, можете да въведете всяка измислена информация. И тъй като са напълно анонимни, те могат да се използват навсякъде по света (където и да е магазинът има търговски обекти). Това е наистина удобна и анонимна опция за плащане, която ви позволява да купувате стоки и услуги, без да разкривате реалните си данни. Не само това. Използването на карти за подарък също ви позволява да запазите кредитните си карти, когато пазарувате онлайн.

Предплатени кредитни карти

На пазара има няколко предплатени кредитни карти. И когато услугите на предплатените карти стават все по-чести, лесно е да получите физическа предплатена кредитна / дебитна карта. Нещото в предплатените карти е, че те могат да бъдат получени от името на никого и всеки може да закупи, използвайки ги.

Детайлите на предплатените карти могат да бъдат изцяло измислени. Когато получите физическа карта, тя ще бъде изпратена до вашия адрес, което не го прави анонимен. Има обаче някои доставчици, които могат да ви позволят да получите електронната версия на картата. Можете да платите за картата с помощта на Bitcoin и да я получите на анонимен имейл адрес. Това ще ви позволи да имате напълно анонимна карта.

  NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - кое е по-добро?

Има услуги като EntroPay, които ви позволяват да имате предплатени виртуални карти, които могат да се използват за закупуване на стоки и услуги по целия свят.

PaySafe

Ако сте в Европа, можете да използвате карта Paysafe. Те са като предплатени карти, тъй като идват с определен баланс в тях. Те могат да бъдат използвани за всяка онлайн покупка. Можете да осребрите кодовете, като отворите акаунт с всяка фиктивна информация.

За да закупите нещо с PaySafe карта, не е необходимо да използвате банковата си сметка или кредитна карта. Това го прави толкова анонимен. За да сте сигурни, че не е проследено до вас, използвайте анонимен имейл адрес с VPN. VPN ще скрие вашия IP адрес, така че да не може да бъде свързан с вас.

Пари в брой

Без значение кой метод на плащане използвате, нищо не може да бъде толкова анонимно, колкото използването на пари в брой. Паричните средства обаче не могат да бъдат превеждани онлайн. Един от начините да направите покупка с пари е да проверите онлайн магазин и след това да направите покупката, като шофирате до търговския им обект и след това като платите чрез наложен платеж.

Извършване на анонимни плащания онлайн – Заключение

Ако търсите методи за плащане, които ви правят анонимни, не забравяйте да опитате тези техники. В зависимост от местоположението ви може да останете анонимни. Въпреки че криптовалутите са най-използваното плащане, те са забранени в няколко страни. Ако живеете в страна, в която криптовалутите са забранени, не забравяйте да разгледате другите опции, споменати тук.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me