NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro – кое е по-добро?

Nvidia Shield TV срещу Shield TV Pro – Кой да купите? Потокът се превърна в много популярен сегмент и големите технологични компании се стремят да грабнат по-голям пай от този бързорастящ сектор. От бегемоти като Apple и Amazon до стари играчи като Roku, всички са скачали на лентата! Дори Nvidia, марка, свързана с компютърните игри, не успя да устои на изкушението. Нейното ориентирано към гейминг стрийминг устройство, озаглавено Shield TV, създаде доста плясък през 2015 г., когато дебютира. Това имаше някои недостатъци, но наследникът aka Shield TV 2023 успя да изглади повечето от проблемите до такава степен, че е наречен водещия на Android TV. Въпреки това, Nvidia пусна Pro версия на CES 2023. Това може да затрудни избора на подходящия кандидат за вас. Подготвихме следното сравнение на Nvidia Shield TV срещу Shield TV Pro с надеждата, че ще улесни окончателното ви решение.

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - кое е по-добро?

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro – Кое е по-добро?

Nvidia Shield TV срещу Shield TV Pro

Изборът между Nvidia Shield TV 2023 и Pro версията може да бъде объркващ. И двете стриймъри се предлагат със солидната спецификация и удовлетворяващо изпълнение на ключови причини. Дълбокият анализ и сравнение могат да улеснят задачата.

Дизайн

Nvidia Shield TV 2023 и Shield TV Pro се различават по дизайн, за начало. Ако сте видели първата версия на екранирана телевизия, тогава ще намерите прилика с първото устройство и Shield TV Pro. Shield TV 2023 е по-компактен и първо е с тесни пространства по-добре. Тежи само 250 грама срещу 654 грама на професионалиста Стайлингът е доста подобен, въпреки голямата разлика в размера и теглото.

  Безплатен VPN срещу платена VPN - каква е разликата

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - Дизайн

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro – Дизайн

очила

Естествено е, че Nvidia Shield TV 2023 Pro ще има по-добри характеристики от Shield TV 2023. В модела Pro получавате micro-USB слот, както и microSD слот. Няма ги в стандартния модел на телевизия Shield. И двата модела обаче разполагат с USB портове и HDMI. Pro е с магнетичен 500 GB HDD за разлика от вътрешното хранилище на екрана за 2023 г. на Shield TV. Останалата част от спецификацията е еднаква и на двете устройства. И двамата се изпращат с пакетно дистанционно. И двете устройства се захранват от много рекламирания процесор Tegra X1 на Nvidia и 3 GB RAM.

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - спецификации

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro – спецификации

Характеристики и софтуер

Няма много за разделяне на двете устройства, що се отнася до поточното предаване и списъка с функции. И двете устройства ви позволяват да предавате HD съдържание от услуги като Netflix и 4K HDR съдържание се поддържа. Тези устройства също поддържат Amazon Prime Instant Video, както и Hulu. Що се отнася до игрите, можете да предавате поточно директно с компютър или да използвате абонаментната услуга GeForce Now. И двамата поддържат AI функцията на Google Assistant. И двете устройства имат поддръжка за 802.11ac Wi-Fi и работят на нова версия на Android TV, захранвана от Android 7.0 Nougat.

Цена

Това е мястото, където съществува най-голямата разлика! 2023 Shield TV струва огромни 100 долара по-малко от Pro братята. Pro версията очевидно не е насочена към тези със скромен бюджет.

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro - Цена

NVIDIA Shield TV срещу Shield TV Pro – Цена

  Златни правила за публикуване онлайн - Защо споделянето онлайн може да бъде рисковано

Дистанционно

Както телевизора 2023 Shield, така и неговият братя Pro се предлагат с устройството за дистанционно управление, но дистанционните не са еднакви. В дистанционното за 2023 г. Shield TV липсва жак за слушалки. Но той има вграден IR бластер, така че можете да го използвате за управление на телевизора. 2023 Shield TV Pro няма IR бластер, но включва жак за слушалки. Дистанционното устройство Shield TV Pro се захранва чрез микро USB порт, който се използва за презареждане на батерията вътре, за разлика от стандартното дистанционно.

Коди

Както Nvidia Shield TV, така и Shield TV Pro са идеално подходящи за Kodi. Впечатляващата им мощ за обработка им позволява безпроблемно да се справят с приложението Kodi 17 Krypton.

Най-добър VPN за Nvidia Shield

Както при всяко друго поточно устройство, приложенията и каналите, които можете да получите на вашия Nvidia, зависят от текущата ви държава на пребиваване. Американците например получават достъп до канали като American Netflix, HBO GO и Hulu. Всички тези приложения са geoblocked извън САЩ. За да заобиколите регионалните ограничения, трябва да излъжете местоположението на Nvidia Shield с помощта на виртуална частна мрежа, известна като VPN. Процесът на настройка на VPN на всеки Nvidia Shield не е чак толкова труден; не е нужно да сте технически изрод, за да разберете всичко. Ползите, които получавате, са огромни.

По-долу можете да намерите списък с най-добрите VPN услуги както за Nvidia Shield, така и за Nvidia Shield Pro.

Nvidia Shield TV срещу Shield TV Pro – кой да купим?

Това може да бъде труден въпрос дори след сравняване на двете стрийминг устройства, каквито са. Най-важните фактори, които ще ви помогнат да направите окончателния избор между дуото, е мястото за съхранение. Мислете за това от практическа гледна точка. 16 GB съхранение ще бъде покрито по-бързо, отколкото можете да си представите, а 500 GB HDD може да побере много игри и музикални файлове с лекота ―, въпреки че това не е неограничено място за съхранение. Ей, животът не е перфектен!

  Подслушване на WiFi: Как хакерите използват вашата необезпечена връзка

Ако живеете в тесен апартамент и всеки един инч има значение, тогава моделът Pro може да е тромав за вас. Дистанционното е крайният диференциращ фактор между двете. Помислете, ако искате общо дистанционно управление за управление на телевизора и да можете да го използвате и за слушане на песни и за управление на медийното съдържание,.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me