Hur du ändrar ditt Roku-kontos region

En av de mest kända strömningsenheterna på marknaden är Roku. Med Roku kan du få tillgång till över 4000 kanaler, både betalda och gratis, från en enda åtkomstpunkt. Som Roku-användare vet, är dock ditt Roku-kontors region det som dikterar vilka kanaler du får tillgång till.

Hur du ändrar ditt Roku-kontos region

Hur du ändrar ditt Roku-kontos region

Med andra ord, för att få tillgång till American Netflix, måste du ha ett amerikanskt Roku-konto. För att få åtkomst till BBC iPlayer krävs ett brittiskt Roku-konto. Så här kan du ändra din Roku-region och komma åt regionala kanaler oavsett din plats.

Hur du ändrar ditt Roku-kontos region

Låt mig börja med att vara mycket tydlig på det här: Kanalerna som du har tillgång till är knutna till ditt Roku-kontors region. Du kan inte få tillgång till en brittisk kanal regionalt blockerad utanför Storbritannien på ett icke-brittiskt Roku-konto. Detta har ingenting att göra med din IP. För att ändra ditt Roku-kontors region, kommer du helt enkelt att skapa ett nytt Roku-konto med den region du väljer.

Jag kommer att upprepa detta en gång till för publiken på baksidan: Om du vill ha en annan region på ditt Roku-konto, måste du skapa ett nytt Roku-konto med den region du väljer. Regionen för ditt Roku-konto är det som dikterar vilka kanaler du har tillgång till. Med det sagt kommer kontot i sig inte ge dig tillgång till det innehåll du vill ha. Tillgång till innehåll efter att du har fått tillgång till kanaler är där din IP kommer in.

Låt oss, för att ge ett exempel, anta att du bor i Storbritannien. Du har ett Roku-konto i Storbritannien, vilket innebär att du har tillgång till BBC iPlayer, men vill ha åtkomst till amerikanska kanaler på ditt Roku istället. Följ stegen nedan för att byta ditt Roku-land till USA:

 1. Först, installation VPN eller Smart DNS på din PC / Mac. Detta är ett avgörande steg. Utan det kommer Roku att flagga ditt konto som icke-USA.
 2. Gå nu till https://my.roku.com/index och välj “Skapa konto”.
 3. Fyll sedan i önskad information och klicka sedan på “Fortsätt”.
 4. Välj sedan en pin och klicka på “Fortsätt”.
 5. På nästa sida måste du betala alternativ: Paypal eller kreditkort.
 6. Om du redan äger ett Paypal-konto använder du Paypal-betalningsalternativet. Ditt Paypal-land påverkar inte ditt Roku-konto.
  • Använd en giltig amerikansk adress för att skapa ditt amerikanska Roku-konto. Du kan använda Kalifornien som ditt land och 90210 som ditt postnummer.
 7. Om du väljer Kreditkort som betalningsalternativ måste du använda din egen gatuadress som är kopplad till ditt kreditkort.
  • Sedan måste du konvertera postnumret till ett giltigt postnummer.
  • Notera staden som är associerad med den nya zipen eftersom den krävs för Roku-kontoinställningen.
  • För att skapa ett giltigt postnummer tar du siffrorna från ditt postnummer. Postnumret M1Z4L3 blir 143. Lägg till nollor i slutet om du har mindre än 5 siffror i postnumret. Så 143 blir ZIP 14300.
 8. Nu när du har slutfört ditt Roku-konto ska du återställa Roku-strömningsenheten till fabriksinställningar. Använd sedan det nyligen skapade amerikanska Roku-kontot på din Roku-enhet.

Nu när du har ett amerikanskt Roku-konto bör du ha tillgång till de amerikanska kanalerna du vill ha. Men eftersom du bor i Storbritannien har du en IP-adress i Storbritannien. Så du har tillgång till amerikanska Netflix som en kanal på din Roku-enhet, men du har ingen tillgång till innehållet på kanalen. Oroa dig inte, det finns två sätt du kan komma åt innehållet på ditt nya Roku-konto utan att behöva köpa en flygbiljett.

Hur du får åtkomst till innehållet i ditt nya Roku-kontoområde med hjälp av en VPN

Den första metoden du kan använda för att ändra din IP-adress och ditt nya Roku-kontors regionala innehåll är att använda ett VPN. En VPN kommer att ansluta dig till en server och omdirigera din trafik genom den servern och ändra din IP-adress i processen. Om du är ansluten till en amerikansk server ändras din IP-adress till en amerikansk IP-adress. I exemplet som jag gav ovan, så kan du komma åt American Netflix på ditt amerikanska Roku-konto från Storbritannien.

Här är problemet med att installera ett VPN på din Roku-enhet: det finns ingen app för det. Det betyder att du måste ställa in ditt VPN manuellt.

Det finns två sätt du kan ställa in ditt VPN på din Roku-enhet:

 • Ställ in ditt VPN på din router
 • Ställ in ditt VPN på en virtuell router

Du kan läsa den här artikeln för att få en stegvis förklaring om hur du arbetar med ett VPN på din Roku-enhet.

expressVPN är mitt förslag till VPN som du bör använda med Roku Läs vår recension om det bästa VPN för Roku för 2023 här för att få en bättre uppfattning om den här tjänstens fördelar för Roku-enheter.

Hur du får åtkomst till innehållet i ditt nya Roku-kontoområde med hjälp av en smart DNS

Om en VPN verkar lite för komplicerad för Roku, kan du använda en smart DNS. Du kan direkt konfigurera en smart DNS på din router, vilket gör processen lite enklare. Jag föreslår att du använder Unlocator som din smarta DNS. Du kan till och med kolla in deras snygga guide för hur du installerar Unlocator på din router för att göra saker ännu enklare för dig.

Jag måste dock påpeka att vissa routrar inte tillåter dig att ändra DNS-inställningarna. Om du har en Linksys-, TP-Link-, Cisco-, Asus-, D-Link- eller Linux-stödd router, stöder din router manuell DNS-konfiguration. I allmänhet innebär det att äga ett modem som stöds av din internetleverantör att du förmodligen inte kommer att kunna ändra DNS på det. I det här fallet måste du köpa en sekundär router, ansluta den sekundära routerns WAN-port till din primära LAN-port och sedan ansluta Roku till din sekundära router.

Hur du ändrar ditt Roku-kontos region – slutliga tankar

Det gör inte bra att ge upp dina strömningsenheter när du flyttar länder eller att skicka innehållet som tillhandahålls för andra länder helt enkelt på grund av din geografiska plats. Om du följer stegen ovan kan du enkelt komma åt och strömma Rokus olika geo-blockerade innehåll.