6 VPN измами, от които трябва да сте наясно!

С нарасналата нужда от онлайн сигурност и поверителност все повече хора са започнали да използват VPN мрежи. На пазара има много VPN компании и всеки път се добавят нови. И много от тези компании предлагат изключителни функции. Но наистина ли VPN компаниите предлагат нещо ценно или това е просто поредната маркетингова стратегия, която дърпа потребителите към друг пул с измами? Всичко зависи от избрания от вас VPN. Има много надеждни и надеждни VPN мрежи, включително харесванията на ExpressVPN, BulletVPN и NordVPN, но ще намерите и някои, които може да искат просто да откраднат вашите данни.

6 VPN измами, от които трябва да сте наясно!

6 VPN измами, от които трябва да сте наясно!

6 VPN измами, които трябва да избягвате

Тази статия представя шест различни VPN измами, които да избегнете и ви помага да изберете доставчик на VPN, който гарантира защита и сигурност в Интернет.

# 1 Доживотни абонаменти

Бързата и сигурна мрежа на световните VPN сървъри с поддръжка на приложения и софтуер не е евтина сага. Той идва с постоянни повтарящи се разходи.

Как доставчиците на VPN услуги предлагат толкова евтини абонаменти за цял живот, като се има предвид, че тези високи разходи не се приспадат?

Тези точки ясно обясняват как:

  1. Продажбата на събрани потребителски данни на рекламодатели на трети страни е един от най-печелившият бизнес. Безплатният VPN или обвинява потребителите с реклами, или ги пренасочва към уебсайтове на рекламодатели за комисионни.
  2. „Животът“ всъщност се отнася до издръжливостта на VPN Company, а не към клиента. Те могат действително да анулират абонамента за „цял живот“ след година или две и да ги преобразуват в периодично платени абонаменти.
  NordVPN не работи? Ето 7 неща, които можете да направите, за да го поправите

Keynote: Никога не падайте за цял живот VPN абонамент.

# 2 безплатни VPN

Защо има толкова много безплатни VPN?

Огромната група от потребители на интернет се фокусира основно върху всичко, което е „безплатно“. Въпреки това горчивата истина гласи, че безплатните VPN мрежи са просто още един прост начин да се облагодетелства доставчик на VPN услуги и да им помогнете да получат печалба от вашите данни.

Безплатните VPN се използват като средство за събиране на повечето от вашите данни, за да ги препродадат на трети страни.

Всички безплатни VPN приложения, предлагани на пазара, печелят пари чрез:

Открадване на вашите интернет данни по различни начини, като инжектиране на злонамерен или шпионски софтуер и чрез проследяване или влизане в пакета с данни и препродажба на трети страни, с които са партньори, като например сайтове за електронна търговия.

Всички безплатни VPN приложения крадат вашата лента и я продават на своите така наречени партньори.

# 3 Измамни VPN приложения

Не всички VPN приложения са направени за защита на вашите данни от правителството или вашия интернет доставчик.

Повечето от тези приложения или изтеглят вашия реален IP адрес към компании на трети страни или съдържат злонамерен софтуер, шпионски софтуер, откуп, софтуер и троянски програми, за да откраднат или повредят вашата информация в мрежата.

Повечето от тези приложения не поддържат криптиране на данни и се опитват да получат достъп до чувствителни данни и да откраднат честотната лента на потребителя.

Има огромна група от потребители на интернет, които стават жертва на заразени със злонамерен софтуер VPN и проследяване на данни.

# 4 Фалшиви VPN

Експоненциално увеличаващият се интерес към VPN доведе до предстоящи фалшиви VPN мрежи на пазара.

  Действително ли ProtonVPN е безопасен за употреба?

Най-просто или непрофесионално, измамниците таксуват за VPN абонаменти, докато изобщо няма VPN услуга.

Keynote: Избягвайте всяка „нова“ VPN услуга, която наскоро стартира на пазара.

Бъдете внимателни, когато проверявате данните за досието на доставчика на VPN услуги, доклада им за изпълнение и функциите за обслужване на клиентите.

# 5: Фалшиви обещания и измамни споразумения

Понякога скептичността може да ви спести от много неприятности!

Не вярвайте, когато една VPN компания обявява „Ние не събираме, регистрираме или съхраняваме идентифицируема лична информация на потребителите“ или „най-бързата VPN в света“ или „100% анонимна“ или „защита срещу теч“. Ако това са изявленията, дадени от вашия доставчик на VPN, тествайте ги, преди да им повярвате.

Можете да опитате някои инструменти за теч, за да видите дали вашият IP се пропуска от VPN. Също така тествайте скоростите си с и без VPN, за да видите дали има спадове на скоростта. Също така, прочетете тяхната политика за поверителност, за да видите дали регистрират вашите данни. Ако го правят, какви елементи регистрират?

Не се фокусирайте върху неверни обещания за анонимност, а по-скоро търсете прозрачност, доверие, удобство, изпълнение и надеждност в VPN.

# 6 Шамни отзиви, отзиви и коментари

От време на време се предлагат нови VPN услуги и се публикуват десетки фалшиви отзиви, за да ви кажат, че са законни. Уверете се, че разчитате само на надеждни блогове. Горди сме да ви предложим безпристрастни отзиви тук в The VPN Guru. Въпреки това, има някои блогове, които ще публикуват фалшиви отзиви за пари. Уверете се, че избягвате подобни блогове и само потребителски отзиви от първа ръка за валидни плюсове и минуси на всеки доставчик на VPN.

  Как да коригирате FIFA 20 Lag - Наръчник за начинаещи

Заключителни мисли | Стремете се ясно или станете друга жертва

На практика има стотици VPN. С толкова много компании, как да изберете правилната? На кого можете да се доверите? Кои VPN трябва дори да използвате?

Четенето на отзивите е един от начините. Въпреки това ще трябва да тествате няколко избрани VPN, за да гарантирате, че поне един удовлетворява вашите изисквания. Дори ако техническите спецификации изглеждат добре и приложението е гладко, изтича ли вашият IP адрес? Какво става, ако регистрира вашите онлайн дейности? Или заразява вашата система със злонамерен софтуер? Насочва ли вашата информация към рекламни организации, NSA или към хакери в тъмната мрежа?

Стойте далеч от сенчести компании и винаги тествайте VPN услуги, преди да се абонирате за нещо. Гаранция за връщане на пари ще ви помогне тук. Ако смятате, че VPN е достатъчно добър за вас, прочетете гаранцията за връщане на парите. Ако VPN гарантира, че ще ви върне парите в рамките на определен период от време, ако не сте доволни от услугите им, винаги е добра сделка. По този начин можете да тествате услугите им и да видите дали той изтича вашия IP или предлага добри скорости.

И накрая, някои VPN мрежи имат набор от ограничения. Някои услуги като Netflix може да не могат да се стартират, когато използвате определен VPN. И тогава има други, които не допускат порой. Някои VPN мрежи не са достатъчно силни, за да проникнат в голямата защитна стена на Китай. Ако имате конкретна цел да използвате VPN (например достъп до американски Netflix в чужбина или да го използвате в Китай), не забравяйте да поговорите с техните клиенти, преди да закупите абонамента.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me