10 tecken som visar att du kan bli ett offer för kattfiske

Är du ett fan av onlineförhållandet? Har du hört talas om den beryktade havskatt ännu? Tja, jag är här för att försöka hjälpa dig att inte hamna i en bedrägeri. Läs vidare för att ta reda på vad en havskatt är och vilka tio tecken du bör leta efter om du tror att du blir fiskad.

10 tecken som visar att du kan bli ett offer för kattfiske

10 tecken som visar att du kan bli ett offer för kattfiske

Vad är Catfishing?

För att uttrycka det helt enkelt använder catfishing en falsk online-persona för att bilda relationer med människor online.

I motsats till vad många tycker, är inte alla havskattare ute efter dig. Ibland är en havskatt ingenting annat än en blyg och ensam person som försöker bilda en koppling utan att sätta sig i en sårbar situation.

Den här typen av catfishing är inte skadlig. Ja, de är ett svik. Ja, de anses fortfarande som sociala bedrägerier. Men de är inte nödvändigtvis farliga ur säkerhetssynpunkt.

Den mer dominerande stilen för kattfiske är dock mycket mörkare. Många använder falska personligheter på nätet för att finansiera sina vardagsliv eller för att bedöma otänkande offer ur sina pengar och tid.

10 tecken på catfishing

Hur kan du veta om du är ett katfiskoffer? Det finns ingen exakt vetenskap till detta. Men om personen du pratar med online presenterar några av de tecken jag nämner nedan, kanske du vill utvärdera det förhållandet igen.

1. Förhållandet online fortskrider snabbt

För det mesta kommer en havskatt att försöka fortsätta förhållandet så snabbt som möjligt. De kommer aktivt att försöka bilda så många känslomässiga kontakter som möjligt inom de första interaktionerna. Detta bör vara din första röda flagga. Verkliga relationer, både online och personligen, tar tid att utvecklas. Om de redan erkänner sin kärlek till dig utan att ni ens träffas, blir du troligen katfisk.

2. Du kommunicerar endast via text

Detta är en av de mest uppenbara röda flaggorna du kan hitta. Om ditt enda kommunikationssätt är textbaserat har du ett problem.

  iPhone VS Android - Vilken smartphone är säkrare?

Internet har gjort anslutningen med människor hela världen mycket lätt. På liknande sätt har våra kommunikationsverktyg förbättrats avsevärt under de senaste åren. De flesta använder alla Skype, FaceTime eller någon annan typ av videotjänst. Om du inte verkar få den här personen att gå med på att prata med dig i telefonen eller på kameran, blir du troligtvis fiskad.

3. Några av deras berättelser lägger bara inte upp

Eftersom catfishing i grund och botten använder en falsk persona för att upprätta en verklig anslutning, måste havskattfiskare ha lite bakgrundsinformation om sin persona.

Var uppmärksam på berättelserna de berättar om sina liv och upplevelser. Om deras berättelser är för extravaganta eller bara inte verkar vara logiska blir du troligen katfisk.

4. De verkar för bra för att vara sanna

Människor, riktiga människor är felaktiga. De har udda konstigheter som du kanske inte uppskattar hela tiden. De är inte alltid perfekta.

Även de mest värdefulla förhållandena på Instagram är inte perfekta. Det är bara grundläggande logik, att fel är människan. Om du pratar med någon online som verkar vara helt perfekt, var försiktig. Är alla deras bilder drop-dead underbara? Känner de till alla dina referenser och har intressen som perfekt sträcker dig? Du blir troligen catfished.

5. Deras sociala mediesidor saknar

Här är en röd flagga som vackert komplimanger de andra skyltarna som nämns i denna lista. De flesta använder sina sociala mediesidor religiöst. Faktum är att allt du verkligen behöver någons Instagram-handtag och du får en ganska bra uppfattning om deras dagliga liv.

Kolla personens sidor på sociala medier. Är de aktiva online? Kan du se några interaktioner med deras vänner? Taggas de i bilder från nätter / dagar ute? Om du inte riktigt kan hitta en sammanhållen sida på sociala medier blir du troligtvis kattad.

6. De ber om favoriter, ekonomiska och annars

Gå igenom mig detta: Om du är i en situation som kräver akut ekonomisk hjälp, vem kontaktar du?

  Hur man surfar på webben anonymt - VPN vs Tor vs Proxies

Vanligtvis skulle du först be din familj eller nära vänner om hjälp. Om den person som du nyligen har träffat på nätet plötsligt ber om ekonomisk hjälp kommer du troligen att bli fiskad.

Detta gäller dock inte bara för att be om pengar. Var försiktig med någon du just mött som fortsätter att be om din hjälp. Det tar vanligtvis ett tag innan två personer litar på varandra nog för att be om stöd. Om detta händer riktigt tidigt i förhållandet, betraktar det som en röd flagga.

7. De har för många ursäkter

Så du träffade någon online. Du slår av det direkt (röd flagga), de verkar helt perfekta för dig (röd flagga), och du kan inte vänta med att flytta förhållandet till något lite mer påtagligt.

Du har försökt att få dem i telefonen, eller på kameran, eller till och med försökt träffa dem personligen … och de fortsätter kasta ursäkter på dig. Det finns alltid någon eller annan anledning som hindrar dem från att gå förbi de textbaserade konversationer du har haft. Ja, du blir troligen catfished.

8. Lägsta daginteraktioner

Försök att bedöma när dessa samtal äger rum. Händer de mest på natten? Har du någon form av kommunikation under dagen?

Om alla dina konversationer som du bara har verkar äga rum på natten, efter att personen har avslutat sin dag, måste du se det som en röd flagga. Låt inte någon övertyga dig om att de inte har några minuter under dagen att släppa dig en linje eller ett samtal. Om du bara pratar på natten, kommer du troligen att bli fiskad.

9. De är alltid “Reser”

De verkar ha ett jobb som skickar dem över hela världen regelbundet. På grund av det här jobbet kan de inte riktigt prata med dig (läs: visa dig deras ansikte på kameran) ofta. Av någon anledning verkar deras resor aldrig vara nära där du råkar bo.

Om de alltid “reser” och inte har tid att bevisa sin legitimitet för dig … kommer du troligen att bli fiskad.

  Vad är en Keylogger och hur man kan förhindra infektion

10. Deras intressen är för breda

Jag vill att du ska lägga märke till dina intressen. För det mesta kommer du att kunna ange vad dina intressen är i ett par meningar. Dessa intressen är vanligtvis specifika för dig och dina tidigare erfarenheter.

Om den person du pratar med online har för många intressen som täcker ett brett spektrum av ämnen, kan du se det som en röd flagga. En bred lista med intressen kan fånga uppmärksamheten hos ett mycket större antal människor. Det är därför många havskattfiskar slutar bli så breda och allmänna som möjligt när de listar sina personas intressen och hobbyer, det fångar helt enkelt fler offer. Om detta händer med dig blir du troligtvis fiskad.

Hur man kan vara säker i ett onlineförhållande

För att vara väldigt ärlig är en online-relation mycket hårt arbete. Med ökningen av online-datingwebbplatser accepterar fler människor idén om en långväga e-relation nu. Detta har gjort saker lite lättare för havskatt överallt eftersom fler människor nu är öppna för dessa typer av relationer.

Så, hur kan du hålla dig säker när du går online? Här är några tips som hjälper dig att behålla din säkerhet på webbplatser för dejting online:

  1. Använd inte din Facebook-profil eller din vanliga e-post för att registrera dig för någon datingtjänst.
  2. Använd inte ditt betalkort eller kreditkort online. Försök att skapa en online plånbok eller använd ett förbetalt betalkort online för alla dina online-transaktioner.
  3. Var försiktig med att dela för mycket personlig information med människor du möter online. Se till att du ger relationen tid att utvecklas naturligt innan du börjar avslöja dina djupaste mörkaste hemligheter.
  4. Om du har någon form av misstankar om personen du pratar med kan du prova Google att söka på bilden de har uppe. Om de enda resultaten du kan hitta är deras sociala mediesidor, kan du låta din vakta lite. Du kan se om den här personen har stulit sina bilder från någon annan.
  5. Skaffa dig en VPN-anslutning för att se till att dina data alltid är säkra. Du lägger också till en nivå av anonymitet på nätet och du skyddar dig mot eventuella hack och attacker. Jag föreslår att man bara använder trovärdiga och pålitliga leverantörer som ExpressVPN.

10 Catfishing-tecken – slutliga tankar

Där har du det, några av de tecken du borde leta efter om du känner att du blir katten. Kom ihåg att det finns utskott. En röd flagga betyder inte en havskatt, nödvändigtvis. Om du hittar fler och fler tecken som dyker upp, kan du dock avbryta konversationen och skära ut personen ur ditt liv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me