De okända riskerna med att använda Kodi – 5 säkerhetsproblem som ingen berättar för dig

Är det en risk förknippad med Kodi? Bör Kodi-strömmar vara oroliga för sin online-säkerhet när de använder inofficiella Kodi-tillägg som Exodus, Covenant eller SALTS för att titta på filmer, TV-serier och live-TV-kanaler? Onlinesäkerhetsproblem är verkliga och bör vara ett problem för vardagliga Internetanvändare. Men hur är det med Kodi? Kan denna populära multimedia-app äventyra din integritet? I den här artikeln belyser vi fem säkerhetsrisker som Kodi-användare sällan känner till.

De okända riskerna med att använda Kodi - 5 säkerhetsproblem som ingen berättar för dig

De okända riskerna med att använda Kodi – 5 säkerhetsproblem som ingen berättar för dig

VPN är ett måste

Tredjeparts torrent-tillägg som Quasar förlitar sig på P2P-protokollet. Detta gör att användare kan strömma filmer och TV-program från torrentfiler. Vad många Kodi-strömmar inte vet är att internetleverantörer och copyright-troll enkelt kan spåra dina strömningsaktiviteter. Det beror på att P2P förlitar sig på att lägga till de offentliga IP-adresserna för personer som sådd eller kikar en viss torrentfil till en offentlig torrentsvärm. Det enda sättet att undvika att fastna vid strömning av piratkopierat material på Kodi är genom att använda ett virtuellt privat nätverk som kallas VPN. Hela processen är inte så svår som du kanske tror.

 1. Gå över till ExpressVPN och registrera dig för ett VPN-konto.
 2. Ladda ner / installera VPN-programvara din Kodi-enhet.
 3. Efter att ha öppnat VPN-appen, ansluta till en VPN-server.
 4. Slutligen öppna Kodi och titta på alla filmer, TV-program eller liveström helt anonymt.

ExpressVPN är den bästa Kodi VPN-tjänsten du kan använda. Detta beror främst på att deras VPN-appar är optimerade för att arbeta med Kodi. De har till och med en VPN-app som är kompatibel med FireStick. Du kan dock också registrera dig med andra VPN-leverantörer.

Streaming av piratkopierade videor är inte OK

Det finns en missuppfattning där ute att det bara är olagligt att ladda ner filmer och TV-program. Många tycker att streaming av dessa piratkopierade videor å andra sidan är absolut laglig. Tillbaka i april 2017 beslutade EG-domstolen att “upphovsrättsskyddat arbete som erhållits genom strömning från en webbplats som tillhör en tredje part som erbjuder detta arbete utan upphovsrättsinnehavarens samtycke” inte omfattas av ett undantag från lagarna som reglerar distribution av upphovsrättsinnehåll. Med andra ord, streaming av piratkopierat innehåll med olagliga tillägg är nu lika olagligt i EU som nedladdning av upphovsrättsskyddat material. Återigen är VPN avgörande om du vill titta på “piratkopierade” strömmar på Kodi utan att komma på fel sida av lagen.

Kodi-appen är långt ifrån perfekt

Tillbaka i mars 2017 bröt nyheter om att Kodi 17 Krypton hade en stor säkerhetsbrist som potentiellt skulle kunna hjälpa cyberbrottslingar att hacka din enhet. Genom att använda skadliga undertexter tillhandahålls av tredjepartsförvar, skulle hacker få full kontroll över enheten du har installerat Kodi-appen på. Denna säkerhetsproblem åtgärdades genom att släppa Kodi 17.3-uppdateringen. Men det betyder verkligen inte att det inte finns några andra säkerhetsfel i den aktuella Kodi-versionen. Utöver allt detta använder många Kodi-användare fortfarande Kodi 17.1 eller till och med Kodi 16.1 Jarvis, omedvetna om de potentiella riskerna. Om du är en av dessa personer, följ dessa steg för att uppdatera din Kodi-app till den senaste versionen.

 1. Först, gå över till den officiella nedladdningssidan för Kodi.
 2. Därifrån väljer du ditt operativsystem.
  Installera Kodi 18 Leia Nightly Build

  Installera Kodi 17.3 Build

 3. När popup-fönstret dyker upp väljer du “Rekommenderat”.
 4. Klicka nu på den blå knappen bredvid ‘Släpp’.
  Hur man installerar Kodi 18 Leia

  Hur du installerar Kodi 17.3

 5. Installationsfilen för Kodi 17.3 Krypton börjar nu ladda ner.
 6. När du har laddat ner filen behöver du bara öppna den för att starta installationsprocessen.

Om du använder en Fire Stick, använd den här självstudien för att installera eller uppdatera din Kodi-app till Kodi 17.3. Om du har installerat Kodi på en Android Smartphone, Tablet eller TV Box, kan du uppdatera till 17.3-versionen via Google Play också.

Tillägg från tredje part är inte säkra

Inofficiella Kodi-tillägg som Exodus, SALTS, Covenant och Phoenix ger dig möjligheten att titta på bokstavligen tusentals filmer och TV-serier gratis online. Men när du använder dessa tillägg sätter du ditt förtroende i händerna på utvecklarna av dessa tillägg. I vissa fall har inofficiella utvecklare av Kodi addon faktiskt missbrukat det förtroendet. I februari förra året bröt nyheter om att en Exodus addon-utvecklare hade infogat en skadlig kod i den populära addon i ett försök att förvandla Exodus-användare till Botnets. Hans huvudsakliga mål var att starta en DDoS-attack mot The Ares Blog. Utvecklaren av Exodus väntade senare dessa förändringar innan han bad om ursäkt och slutligen stod som Exodus-utvecklare.

TVAddons är död eller är det?

TVAddons var utvecklarna av den stora Kodi-förvaret Fusion. Tillbaka i juni gick webbplatsen TVAddons.ag plötsligt offline och är fortfarande stängd fram till idag. Förra veckan rapporterade Torrentfreak att TVaddons-domänen nu har överförts till ett kanadensiskt företag mot piratkopiering. Enligt Kodi-projektledaren Nathan Betzen skulle en tredje part som kontrollerar dessa domäner möjligen göra vad de ville för utsatta tidigare TVAddons-användare. Detta inkluderar eventuellt installera en vaktare som rapporterar tillbaka användarens IP-adress och allt de gjorde i Kodi. Om du har installerat TVAddons på din Kodi-app är det bäst att ta bort den helt. Så här kan du avinstallera Fusion från Kodi 17 Krypton.

 1. Starta din Kodi-app och gå till ‘Addons’
 2. Klicka på “Installationsrutan” i det övre högra hörnet.
 3. Välj nu “Installera från förvaret”.
 4. Nästa, hitta Fusion repo.
 5. Högerklicka eller tryck sedan länge på den, beroende på vilken enhet du har installerat Kodi på.
 6. Välj “Information” -> Uninstall.
 7. Klicka på ja när du uppmanas till “Är du säker?”.
 8. Om du vill radera Fusion-källfilen alla tillsammans går du till Inställningar -> Filhanterare.
 9. Ligger “Fusion” och högerklicka på den.
 10. Välj sedan ‘Ta bort källa’.
 11. Klicka på ja när du uppmanas till “Är du säker?”.

Alternativt kan du återställa din Kodi-app till fabriksinställningar genom att följa den här guiden. Instruktioner för att avinstallera enskilda tillägg hittar du här.

5 Kodis säkerhetsrisker ingen berättar för dig

Det finns ett visst element i risken när du använder någon app som har tillgång till Internet. Kodi är inte annorlunda. Se alltid till att du använder VPN. Håll också din Kodi-app uppdaterad. Ta bort eventuella tillägg eller förvar som du inte längre använder eller inte längre fungerar. Slutligen, se till att du har ett pålitligt antivirusprogram installerat på samma enhet som du använder Kodi på.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me