Как да инсталирате VPN на Windows 10 ръчно

В наши дни все повече и повече потребители в Интернет прибягват до VPN услуги за достъп и използване на World Wide Web. Това със сигурност не е без убедителни причини. Използването на VPN дава право на толкова много предимства. Можете да заобиколите ограниченията за достъп до конкретни видове уеб съдържание, да останете анонимни, когато сте онлайн и да обменяте информация с покритие на криптиране. Настройката на VPN обаче не е толкова досадна, колкото може би сте мислили досега. Ако използвате компютър с най-новите операционни системи, става още по-лесно. Windows 10, най-новата ОС на Microsoft има отлична поддръжка за VPN. Ако имате компютър с Windows 10, настройката на VPN на него ще бъде доста проста. Повечето доставчици на VPN услуги предлагат на своите приложения приложения, които могат да направят целия процес доста лесен. Все пак има някои, които предпочитат да инсталират VPN на Windows 10 ръчно. Ако сте от тези хора, това ръководство е за вас!

Как да инсталирате VPN на Windows 10 ръчно

Как да инсталирате VPN на Windows 10 ръчно

Ръководство за инсталиране на VPN в Windows 10

Преди да продължите с настройката на VPN на компютър с Windows 10, уверете се, че притежавате правилните идентификационни данни. По-долу са изброени стъпките, необходими за настройка на VPN в Windows 10:

 1. Отначало влезте в компютъра с администраторски акаунт.
 2. Когато компютърът се стартира и процесът завърши, щракнете върху бутона Старт, разположен в долния ляв ъгъл на екрана. Сега можете да изберете или Настройки или раздел Контролен панел. За таблети с Windows 10 изборът на настройки е най-подходящ.
 3. След това щракнете върху Настройки и изберете Мрежа и Интернет. Ще се появи екран.
 4. Сега трябва да кликнете върху VPN в левия прозорец на прозореца.
 5. След това изберете, Добавяне на VPN връзка.
  Как да скриете IP адреса на iPhone

Ще ви е необходима по-долу изброената информация, за да настроите VPN на компютър с Windows 10:

 • Под доставчик на VPN изберете опцията Windows по подразбиране.
 • Под Име на връзката трябва да посочите VPN връзка. Ако има повече от една VPN услуга, ще използвате, наречете ги правилно за удобство.
 • Използвайте IP адрес, даден от VPN услугата под името / адрес на сървъра.
 • Под тип VPN можете да натиснете бутона за PPTP като протокол, но в днешно време той не се счита за най-безопасният. Можете вместо това да изберете OpenVPN или L2TP. И двете са по-сигурни VPN протоколи.
 • Паролата и потребителското име. Това може да бъде настроено да бъде запомнено от Windows.
 • Настройки за VPN прокси (ако е необходимо, но те няма да се изискват най-вече).

След това ОС ще съхранява вашата VPN информация за вход. Вече можете лесно да се свържете към VPN сървъра. Създадената VPN връзка ще ви покаже три опции, след като щракнете върху нея: Свързване, Премахване и Разширено (не, възможността да поръчате пица с наденица не е една от тях!). Можете да направите промени в свойствата на VPN връзка, създадена от вас по-късно.

Има и разширен бутон. Кликването върху него ви отвежда до настройки, които могат да бъдат настроени. Въпреки това, в повечето ситуации няма да е необходимо да се занимавате с тези настройки и те са най-добре запазени за твърди ядрени компютърни професионалисти и мрежови администратори. По подразбиране в настройките на VPN прокси се избират автоматични стойности.

Свързване към VPN на Windows 10

За да се свържете с настройката на VPN връзка от вас, трябва да имате работеща интернет връзка. Имайте предвид, че VPN е инструмент за маскиране на истинския IP адрес на вашия компютър и не ви позволява да получите достъп до интернет минус активна интернет връзка.

  Cómo ver la televisión de Waipu fuera de Alemania

Всъщност не е необходимо винаги да използвате секцията Настройки в Windows 10, за да използвате VPN услугата за настройка. След като VPN е настроен, можете да получите достъп до него направо от лентата на задачите. Разделът Известия за Windows 10 съдържа икона, наречена Ethernet връзка. Това ще се покаже на лентата на задачите, дори ако използвате безжична връзка за достъп до интернет.

Това се дължи на факта, че VPN правят виртуална Ethernet карта в работещия механизъм. Когато щракнете върху иконата, списъкът на конфигурираните от вас VPN мрежи ще се появи. След това трябва да щракнете върху VPN, до който искате да получите достъп, и след това да кликнете върху свързване. Всъщност е съвсем просто. След като приключите с работата, отново кликнете върху тази икона на Ethernet и след това кликнете върху прекъсване на връзката.

Най-добрият VPN за Windows 10

В случай, че търсите първокласна VPN услуга, която да настроите на вашия компютър с Windows 10, има ги много. Въпреки че препоръчваме ExpressVPN, вие също можете да изберете някой от най-добрите VPN, които сме изброени по-долу.

Как да инсталирате VPN на Windows 10 ръчно – финални мисли

Така че можете да видите, че създаването на VPN връзка в компютър с Windows 10 изобщо не е сложно. За да завършите настройката ви е необходима административна привилегия, а също така имате нужда от информация за влизане, предоставена от доставчика на VPN услуги.

След като се уверите, че те са там, можете да продължите и да извършите стъпка по стъпка инсталирането. Настройките по подразбиране биха били достатъчно звездни за повечето потребители, но Windows 10 има и настройки за напреднали потребители, които обичат да се занимават със софтуерни функции.

  Hur man tittar på World Junior Championship 2023 Live Online
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me