Сигурност в онлайн игрите: Скорост ли сте през 2023 г.

Онлайн игрите са мащабна индустрия през 2023 г. Има безброй геймъри на персонални компютри и конзоли по целия свят със значителен брой геймъри, притежаващи множество устройства. Сега, когато става въпрос за онлайн игри, много рядко се говори за киберсигурност. Въпреки факта, че толкова голям брой хора споделят личната си информация онлайн, има много малък действителен диалог.

Сигурност в онлайн игрите: Скоро ли сте през 2023 г.

Сигурност в онлайн игрите: Скорост ли сте през 2023 г.

Обаче нещата се промениха в последно време. Според нов доклад над 75 процента от геймърите се притесняват за своята онлайн сигурност през конзоли. Данните сочат, че най-много 2/3 геймъри познават някой, който лично е станал жертва на игрална кибератака. Това естествено поражда загриженост както за геймърите, така и за корпоративните гиганти, с които сключват сделки.

Основни заплахи за киберсигурността за онлайн геймърите

В отговор глобалната игрална индустрия започна да проявява признаци на загриженост относно страхотната заплаха за сигурността. Но докато зъбците на корпоративната техника се въртят, ежедневните геймъри са изложени на риск от кибер заплахи. Нека разгледаме тези потенциални заплахи и какво може да се направи, за да ги избегнем.

Виртуални данни

Индустрията за онлайн игри е съкровищница от информация за всеки, който може да получи достъп до тях. И в сравнение с другите по-строго регулирани отрасли като финансите, данните за игри се получават сравнително лесно.

  Най-добрите щракачки на Twitch от 2023 година

Освен това, микротранзакциите, които са част от много игри сега, осигуряват перфектните условия за кражба на огромни средства. Освен това е доста лесно да се крадат ценности в играта като карти за търговия, тапети и др. Въпреки че това не осигурява значителна кражба, тя може да бъде събрана и да бъде доста голяма. Всичко това означава огромна стойност в случай, че хакер може да пробие в игрален акаунт.

Фишинг измами

Измамите са много често срещана характеристика във всички онлайн домейни и игровата индустрия не е изключение. Ако сте редовни с игрални форуми Reddit или дори такива на популярни клиенти за игри като Steam, може би сте чували за това. Доста често се среща в мултиплейър арени хакерите да отвличат акаунти за печалба.

Но не всички фишинг атаки са предназначени за цялостно изчистване. В действителност, много пъти е много по-изгодно хакерът да доеме акаунт за период от месеци или години. Това също отваря прозорците за всички свързани акаунти на други играчи, които могат да кооперират с компрометирания акаунт.

Злонамерен софтуер и нарушения на сигурността

Модирането е популярна функция на много игри по целия свят. Всъщност някои модове са направени от базата на играчите и това може значително да удължи броя на часовете във всяка игра. Някои игри са почти изцяло базирани на модове. Minecraft е много очевидно име в тази категория.

И макар това да е чудесен начин да подобрите играта с течение на времето, тя също оставя отворени много вратички за сигурност. Те често се експлоатират от хакери за инжектиране на зловреден софтуер в програми. В резултат на това много хора се заразяват с компютри и игрови конзоли от закупуване и инсталиране на модове. Пропуските в удостоверяването на потребителите също могат да отворят широки врати за експлоатация и често в крайна сметка струват много играчи.

  Как да инсталирате PUBG Mobile на компютър с Windows или Mac

Какви са някои ефективни начини да се защитите по време на онлайн игри?

Въпреки факта, че има много опасности, дебнещи там за нищо неподозиращи геймъри, нещата не са всички мрачни. Има редица индивидуални добри практики за безопасност, които могат да помогнат за предотвратяване на повечето кибератаки върху вашата игрална конзола и устройства. Нека да разгледаме какво са това и какво правят:

Сложни пароли

Мерките за киберсигурност стават все по-стабилни с всеки изминал ден. И все пак, винаги има една основна слаба връзка във веригата и това е човешка грешка. Не е изненадващо, че значителен брой нарушения на сигурността се случват поради небрежност. Геймърите не пазят силни пароли или не практикуват стандартна безопасност на паролата. Това ги оставя отворени за атаки от най-очевидните и трудно разпознаваеми канали. Както всички други видове акаунти, игровите акаунти на клиенти като Steam или GOG винаги трябва да съдържат силна парола. Също така не е лошо да променяте тази парола на всеки няколко месеца. Това помага доста да се намалят шансовете за нарушаване на онлайн.

Познания за фишинг атаки и зловреден софтуер

Фишинг атаките са друг често срещан метод, чрез който геймърите се компрометират. Това най-вече се случва, защото хората не са наясно как работят фишинг измамите и лесно им падат. Същото нещо се отнася и за злонамерен софтуер. Много геймъри не са наясно как могат да избегнат злонамерен софтуер или на кои източници трябва да се доверят. Няма реален доказан начин да се избегнат тези. В по-голямата си част геймърите трябва да се научат как да избягват тези капани. Това включва разбиране как фишинг измамите работят на уебсайтове за игри или клиенти. Те също трябва да научат кои източници на мода са надеждни и препоръчителни.

  Как да намалим латентността в Mortal Kombat 11

Многофакторна автентификация

MFA е един от най-силните инструменти, които играчите имат срещу неоторизиран достъп. Повечето платформи в днешно време имат поне двуфакторно удостоверяване с някои предлагащи MFA. Важно е това да е включено за вашия акаунт. Това ще добави допълнителен слой сигурност към вашия акаунт и ще попречи на влизането на никого. Сега, MFA не е защитен от нарушения, но определено е на няколко стъпки от наличието на един фактор за удостоверяване като парола. Всеки геймър трябва да използва MFA в акаунта си просто за добавения слой сигурност, който предлага.

Използване на VPN

Крайната отговорност за опазването на акаунта е на техния собственик. Трябва да разберете как можете да използвате вашата игрална конзола или клиент и да използвате интелигентни технологии като VPN. VPN означава „виртуална частна мрежа“. Тя ви позволява да криптирате целия си интернет трафик; по този начин ви предпазва от различни онлайн заплахи, включително DDoS атаки. Можете дори да използвате VPN, за да подобрите времето си за пинг и да намалите закъсненията, докато играете онлайн.

Има някои специализирани VPN за игри там, които могат да направят живота ви много по-лесен. Помислете да инвестирате в едно от тях, за да осигурите значително и подобрите вашето онлайн игри.

заключение

Тъй като светът се насочва към все по-взаимосвързани услуги, играта ще бъде един от крайъгълните камъни на онлайн търговията. Компаниите в тази област се събуждат от опасности, които могат да излагат и своите клиенти. Подобренията на функциите и поддръжката на защитата на потребителите, както и защитната среда за задния ден, показват това нарастващо признание.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me