Тайните кодове на Netflix – какви са те и как да ги използвам

Всички сте готови за забавление в Netflix, но не знаете какво да гледате. Звучи ми познато? Почти всички потребители на Netflix са преминали през тази ситуация в определен или друг момент. Netflix има многобройни предавания, но разглеждането на общите категории може да отнеме време. За щастие има прост хак – тайни кодове на Netflix.

Тайните кодове на Netflix - какви са те и как да ги използвам

Тайните кодове на Netflix – какви са те и как да ги използвам

Netflix разполага с богата библиотека от филми и шоута, организирани в микро жанрове. Вероятно сте ги виждали като препоръки на началния си екран. Достъпът до тях обаче чрез щракване върху категориите не е лесен. Именно тук са полезни тези секретни кодове на Netflix.

Какво представляват секретните кодове на Netflix?

В допълнение към общите списъци като Комедии, Трилъри и Драми, Netflix има безкраен брой точни поджанрове. Според някои надеждни оценки, стрийминг услугата има над 70 000 микро жанра, за които повечето потребители дори не са запознати.

Netflix използва както машинна, така и човешка интелигентност, за да категоризира съдържанието си по този начин. Услугата за стрийминг очевидно е наела хората да гледат, оценяват и маркират всички предавания и филми. Те маркираха почти всички и всичко в шоуто от сюжет до филмови окончания. Така Netflix успя да събере невероятно количество метаданни за съдържанието си.

И след като данните бяха събрани, инженерите използваха специфични алгоритми, за да ги разделят на множество под-жанрове или алт-жанрове.

  Какво идва в Netflix през януари 2023 г.

Тези алт-жанрове позволяват на Netflix да предлагат персонализирано съдържание на своите потребители на началния си екран. Не е задължително да чакате Netflix да излезе с препоръки. Ако знаете тайните кодове на Netflix, можете сами да получите достъп до тях, когато пожелаете.

Как да получите достъп до тайните кодове на Netflix

Всеки под жанр има определен кодов номер. Например, 6839 е кодовият номер на документалните филми. Имайте предвид, че има десетки хиляди жанрове като тези. Ако знаете техните номера, начинът, по който използвате Netflix, ще се промени завинаги.

За да работи следният хак, трябва да използвате версията на браузъра на Netflix, тъй като той изисква да направите някои промени в URL адреса на уебсайта.

  1. За начало влезте в своя Netflix акаунт на вашия уеб браузър.
  2. Въведете следния URL адрес, за да отворите конкретна категория предавания или филми: http://www.netflix.com/browse/genre/***
  3. Тук *** представя цифрите за достъп до определен алт-жанр.
  4. Въведете числовия код за този жанр вместо ***
  5. Например, за достъп до документални филми въведете:
  6. http://www.netflix.com/browse/genre/6839

Това звучи лесно, нали? Само имайте предвид, че Netflix постоянно променя своите алгоритми, така че кодовете могат да се променят от време на време. За щастие можете да посетите NetflixHiddenCodes.com и лесно да прегледате всички скрити категории на Netflix.

Достъп до американския Netflix от Anywhere

Ако обичате филми или телевизионни предавания, Netflix ви осигурява безкрайни часове забавление за вас. Съдържанието им обаче не е достъпно във всички части на света. Дори ако Netflix е наличен във вашата страна, можете да получите достъп само до вашата версия. Например, ако сте в Австралия, нямате достъп до Netflix USA. Има прост начин да заобиколите този проблем и това е да използвате VPN връзка.

  Най-добър смарт DNS прокси за американски Netflix

VPN скриват вашия истински IP адрес. Може да седите в Италия, но VPN ще ви позволи да сърфирате в мрежата, като използвате чужд IP адрес. Популярните VPN мрежи имат сървъри в голям брой държави и ви позволяват да изберете някой от тези сървъри, докато сърфирате в интернет. Така, например, ако изберете сървър, разположен в САЩ, ще имате американски IP адрес. Този прост трик ще заблуди Netflix да вярва, че изпращате заявката за съдържание от САЩ, докато всъщност сте в Италия.

Има няколко други предимства от използването на VPN

Използвайки VPN връзка, можете не само да заобиколите географски ограничения, но и да сърфирате в мрежата напълно анонимно. Тъй като VPN скрива истинския ви IP адрес, никой не може да установи вашето действително местоположение или самоличност. VPN кодират вашите данни и следователно дори вашият интернет доставчик не може да открие какво правите онлайн.

Ако живеете в страна, в която достъпът до интернет е ограничен поради държавната цензура или други проблеми, VPN ще предостави неограничен достъп до цялото съдържание в интернет. Те също така защитават вашата информация от хакери и други киберпрестъпници.

Тайните кодове на Netflix – финални мисли

Връщайки се към Netflix, докато VPN ви позволява да получите достъп до цялата им библиотека, проблемът е, че Netflix забранява VPN. Ако искате да получите достъп до Netflix, ще трябва да намерите VPN, който успешно заобикаля гео ограниченията на приложението за стрийминг. Преди да закупите абонамента за VPN, не забравяйте да прочетете отзивите му и да се запознаете дали той заобикаля географските ограничения на Netflix или не. Използването на VPN, в допълнение към тези тайни кодове на Netflix, може да отвори изцяло ново ниво на забавление.

  Как да гледате американски Netflix в ОАЕ (Дубай Абу Даби)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me