Kodi Crackdown 2017 – определената времева линия

Kodi Crackdown в САЩ, Великобритания, Канада и Австралия? Вероятно сте чували много новини за това, че властите пробиват продавачите на Android TV кутии и неофициалните разработчици на Kodi addon през последните няколко месеца. Трябва ли да се притеснявате или всичко това е просто случай на скандал? В тази статия ще разгледаме основните събития, свързани с използването на „незаконни“ Kodi добавки. Също така ще актуализираме статията, когато се появят нови основни правни проблеми, свързани с използването на Kodi.

Kodi Crackdown 2017 - определената времева линия

Kodi Crackdown 2017 – определената времева линия

Kodi Crackdown 2017 – определената времева линия

Преди да се спрем на всички инциденти, където трябва да отбележим, че Kodi като приложение е напълно легален. Не нарушавате никакъв закон, като изтеглите и инсталирате приложението Kodi. Както например с приложението uTorrent, например, можете да получите достъп до „пиратски“ материали чрез Kodi. Самото приложение Kodi не е свързано с добавки на трети страни, които облекчават достъпа до пиратски филми, телевизионни предавания или предавания на живо..

Февруари 2017г

 • Появиха се новини, които сочат, че службата за интелектуална собственост на Обединеното кралство е започнала консултация с Kodi box под натиск от страна на притежателите на права и операторите. Целта изглежда е затягане на законодателствата и промяна на законите за авторските права, които не са насочени само към продавачите на кутии на Kodi, но и към крайните потребители.

Март 2017г

 • Лорд Тоби Харис, председател на Националните стандарти за търговия в Обединеното кралство, заяви, че „също ще предупреди всяко лице или бизнес, продаващи или работа с такова устройство (Полетата на Kodi), че нарушават закона за авторското право. Националните стандарти за търговия ще продължат да защитават законния бизнес и да преследват тези, които нарушават авторските права по този начин. “

Април 2017г

 •  Съдът на ЕО, известен още като Европейски съд, постанови, че „защитеното с авторски права произведение, получено чрез поточно предаване от уебсайт, принадлежащ на трета страна, предлагаща тази работа без съгласието на притежателя на авторските права“, не се възползва от изключение на законите, регулиращи разпространението. на авторско съдържание. С други думи, стриймирането на пиратско съдържание с незаконни добавки вече е също толкова незаконно в ЕС като изтегляне на авторски права.
 •  Amazon и Ebay официално забраняват продажбата на кутии за Android TV на своя уебсайт. Amazon дори заплаши, че ще спре сметките на всеки, който се опита да продаде „напълно заредени“ Android TV Boxes.

Май 2017г

 • Facebook актуализираха своята търговска политика, за да забранят продажбата на Android TV Boxes. „Продажбата на следното е забранена във Facebook: Продукти или елементи, които улесняват или насърчават неоторизиран достъп до цифрови медии.“ страницата гласи.

Юни 2017г

 • Phoenix, изключително популярен аддиен Kodi се изключва. Неговият разработчик заяви, че „В светлината на текущите събития решихме да затворим Phoenix.“
 • Уебсайтът на TVAddons мистериозно излиза офлайн. TVAddons е дом на хранилища на Fusion. Без предупреждение сайтът излезе офлайн и никога не се възстанови. Бяха направени много спекулации, но никой не знае истинската причина към момента.
 • ФАКТ, Федерацията на Великобритания срещу кражбата на авторски права, твърди, че потребителите на Kodi, които използват неофициални добавки от Kodi, за да предават пиратски филми, телевизионни предавания и предавания на живо, скоро ще бъдат насочени към известия за нарушаване на авторски права..

Юли 2017г

 • 3 домена, управлявани преди от несъществуващия сайт на Kodi addons TVAddons, са прехвърлени на канадска фирма за защита на личните данни. Всеки, който контролира тези домейни, евентуално може да направи каквото пожелае на уязвимите бивши потребители на TVAddons.

Август 2017г

 • TVAddons се появява отново онлайн, макар и под нов домейн. Няколко канадски компании съдят TVAddons за предполагаемо незаконно разпространение на софтуерни добавки Kodi

Ноември 2017 г.

 • Много разработчици на Kodi addon наричат ​​това да се прекрати, след като получат правни заплахи от холивудски студиа. В резултат популярните неофициални плъгини на Kodi като Covenant, Bennu и Pro Sport престават да работят.
 • Трети страни хранилища като Colossus, Ares Wizard и Smash repo също излизат офлайн.

Kodi Crackdown – Какво можеш да направиш?

Както е видно от горната времева линия, незаконните или пиратски добавки на Kodi получават много лоша публичност през последните няколко месеца. Авторски тролове в Обединеното кралство, САЩ, Канада и Австралия се разпалват от такива добавки. Винаги се препоръчва да шифровате трафика си и да скриете IP адреса си, когато излизате онлайн. Използвайки виртуална частна мрежа, можете да сърфирате в мрежата анонимно. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате VPN приложение и след това да се свържете към VPN сървър. След като свършите, вашият IP адрес е скрит и можете да се възползвате от следните функции.

 • Разблокирайте добавки за Kodi с географски ограничения: Има много добавки на Kodi, които можете да използвате само в определени региони. С VPN можете да заобиколите регионални ограничения.
 • Байпас ISP Дросене: Забелязали ли сте някога, че скоростта на вашия интернет е прилична, ако разглеждате уебсайтове, но изведнъж спада, когато гледате видеоклипове онлайн? Ако случаят е такъв, вашият интернет доставчик вероятно намалява скоростта на интернет. Използването на VPN основно ви позволява да избегнете това да се случи.
 • Крайна поверителност: Добавете допълнителен слой на поверителност и сигурност към всичките си онлайн дейности.
 • VPN приложения: Не е нужно да сте технически изрод за настройка на VPN връзка благодарение на удобни за потребителите VPN приложения на PC, Mac, Android, iOS и FireStick.

От личен опит, ExpressVPN е най-добрата VPN услуга, която можете да използвате с Kodi. Те са оптимизирали своите VPN приложения, за да работят по-добре с добавките на Kodi и имат политика без регистрация. Вижте нашия рецензиран списък на най-добрите VPN коди за 2017 г. по-долу.

Kodi Crackdown 2017 – Какво следва

Дали крайните потребители на Kodi ще бъдат следващата цел на решаването на Kodi, предстои да видим. Някои неофициални добавки като Quasar и Kodi Popcorn Time са базирани на P2P. Така че проследяването на хората, които ги използват, не би било толкова трудно. ФАКТ също твърдят, че имат списък с имена, който включва хора, закупили Android Boxes, предварително заредени с добавки на трети страни. Времето ще покаже дали са сериозни със своите заплахи или не.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me