Kodi Crackdown 2017 – The Definite Timeline

Kodi Crackdown i USA, Storbritannien, Kanada och Australien? Du har antagligen hört många nyheter om att myndigheter har tappat säljare av Android TV-boxar och inofficiella utvecklare av Kodi addon under de senaste månaderna. Bör du vara orolig eller är det helt enkelt ett fall med ärrhärning? I den här artikeln tittar vi på större händelser kring användningen av “olagliga” Kodi-tillägg. Vi kommer också att uppdatera artikeln när nya stora juridiska problem relaterade till användningen av Kodi dyker upp.

Kodi Crackdown 2017 - The Definite Timeline

Kodi Crackdown 2017 – The Definite Timeline

Kodi Crackdown 2017 – The Definite Timeline

Innan vi överväger hela händelsen där vi måste påpeka att Kodi som en app är fullständig laglig. Du bryter inte med någon lag genom att ladda ner och installera Kodi-appen. Men som till exempel uTorrent-appen, kan du komma åt “piratkopierat” material via Kodi. Kodi-appen i sig är inte kopplad till tredje parts tillägg som underlättar åtkomsten till piratkopierade filmer, TV-program eller liveströmmar.

Februari 2017

 • Det kom fram nyheter som tyder på att det brittiska byrån för immateriella rättigheter har inlett ett samråd med Kodi-boxen under press från högerinnehavare och programföretag. Målet verkar vara att skärpa lagstiftningen och justera upphovsrättslagar som inte bara riktar sig till Kodi-säljare utan också slutanvändare.

Mars 2017

 • Lord Toby Harris, ordförande för nationella handelsstandarder i Storbritannien, uttalade att han ”också skulle varna alla personer eller företag som säljer eller hantera en sådan enhet (Kodi-rutor) att de bryter mot upphovsrätten. Nationella handelsstandarder kommer att fortsätta att skydda legitim affärsverksamhet och driva dem som bryter mot upphovsrätten på detta sätt. ”

April 2017

 •  EG-domstolen, även EG-domstolen, beslutade att ”upphovsrättsskyddat arbete erhållet genom strömning från en webbplats som tillhör en tredje part som erbjuder detta arbete utan upphovsrättsinnehavarens samtycke” inte omfattas av ett undantag från lagarna som reglerar distributionen av upphovsrättsinnehåll. Med andra ord, streaming av piratkopierat innehåll med olagliga tillägg är nu lika olagligt i EU som nedladdning av upphovsrättsskyddat material.
 •  Amazon och Ebay förbjuder officiellt försäljning av Android TV-lådor på sin webbplats. Amazon hotade till och med att stänga av konton för alla som försöker sälja “fulladdade” Android TV-lådor.

Maj 2017

 • Facebook uppdaterade sin handelspolicy för att förbjuda försäljning av Android TV-lådor. “Försäljning av följande är förbjudet på Facebook: Produkter eller objekt som underlättar eller uppmuntrar obehörig åtkomst till digitala medier.” sidan läser.

Juni 2017

 • Phoenix, en extremt populär Kodi-addon stänger av. Dess utvecklare hävdade att “Mot bakgrund av aktuella händelser har vi beslutat att stänga Phoenix.”
 • TVAddons webbplats går på mystiskt sätt offline. TVAddons är hem för Fusionförråd. Utan varning gick webbplatsen offline och återhämtade sig aldrig. Massor av spekulationer gjordes men ingen vet verkligen det verkliga skälet hittills.
 • FACT, Storbritanniens federation mot upphovsrättsstöld, hävdar att Kodi-användare som använder inofficiella Kodi-addon för att strömma piratkopierade filmer, TV-program och live-strömmar snart kommer att riktas mot meddelanden om upphovsrättsintrång.

Juli 2017

 • 3 domäner som tidigare drivits av nedlagda Kodi-addons-webbplatsen TVAddons har överförts till en kanadensisk advokatbyrå för privatliv. Alla som kontrollerar dessa domäner kan möjligen göra vad de ville för utsatta tidigare TVAddons-användare.

Augusti 2017

 • TVAddons visas tillbaka online om än under en ny domän. Flera kanadensiska företag stämmer TVAddons för den påstådda olagliga distributionen av Kodi-programvarud addons

November 2017

 • Många tredjepartsutvecklare av Kodi-addon kallar att de slutar efter att ha fått lagliga hot från Hollywood-studior. Som ett resultat slutar populära inofficiella Kodi-plugins som Covenant, Bennu och Pro Sport fungera.
 • Tredjepartsförvar som Colossus, Ares Wizard och Smash repo går också offline.

Kodi Crackdown – Vad kan du göra?

Som framgår av tidslinjen ovan har olagliga eller piratkopierade Kodi-tillägg fått massor av dålig reklam de senaste månaderna. Upphovsrättstroll i Storbritannien, USA, Kanada och Australien har tappat på sådana tillägg. Det rekommenderas alltid att kryptera din trafik och dölja din IP-adress när du går online. Genom att använda ett virtuellt privat nätverk kan du surfa på webben anonymt. Allt du behöver göra är att ladda ner och installera en VPN-app och sedan ansluta till en VPN-server. När du är klar döljs din IP-adress och du kan dra nytta av följande funktioner.

 • Avblockera Geo-begränsade Kodi-tillägg: Det finns många Kodi-tillägg som du bara kan använda i vissa regioner. Med VPN kan du kringgå regionala begränsningar.
 • Bypass ISP Throttling: Har du någonsin lagt märke till att din Internethastighet är anständig om du surfar på webbplatser men plötsligt sjunker när du tittar på videor online? Om så är fallet stryker din internetleverantör förmodligen din internethastighet. Genom att använda VPN kan du i princip undvika att det händer.
 • Ultimate Privacy: Lägg till ett extra lager av integritet och säkerhet till alla dina online-aktiviteter.
 • VPN-applikationer: Du behöver inte vara en teknisk freak för att konfigurera en VPN-anslutning tack vare användarvänliga VPN-appar på PC, Mac, Android, iOS och FireStick.

Från personlig erfarenhet, ExpressVPN är den bästa VPN-tjänsten du kan använda med Kodi. De har optimerat sina VPN-appar för att fungera bättre med Kodi-tillägg och har en policy som inte loggar. Kolla in vår granskade lista över de bästa Kodi VPN: n 2017 under.

Kodi Crackdown 2017 – What’s Next

Huruvida Kodi-slutanvändare kommer att vara nästa mål för Kodi-nedbrytningen är ännu inte att se. Vissa inofficiella tillägg, som Quasar och Kodi Popcorn Time, är P2P-baserade. Så att spåra människor som använder dem vore inte så svårt. FACT hävdar också att de har en lista med namn som inkluderar personer som köpte Android-lådor som är förbelastade med tillägg från tredje part. Tiden kommer att visa om de är allvarliga med sina hot eller inte.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me