Как да инсталирате VPN на Asus рутер

На този ден и възраст е много важно да разберете как да се предпазите онлайн. Един от най-популярните методи за това е използването на VPN, когато ще получите достъп до интернет. VPN мрежата са мощен инструмент за киберсигурност, който също така може да ви даде достъп до регионално ограничено съдържание навсякъде по света. В това ръководство ще обясня как да настроите VPN на вашия рутер Asus за по-сигурна, частна и анонимна връзка по всяко време.


Как да инсталирате VPN на Asus рутер

Как да инсталирате VPN на Asus рутер

Ако имате маршрутизатор D-Link, маршрутизатор TP-Link, маршрутизатор Linksys или рутер Netgear, моля, проверете техните индивидуални ръководства за инсталиране. Можете също да разгледате това общо ръководство за инсталиране за всички други марки рутери.

Защо трябва да използвате VPN?

Нека започнем с дефинирането на това какво е / прави VPN.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN е услуга, за която можете да се абонирате, която ви осигурява сигурна, частна и анонимна интернет връзка. VPN мрежите правят това чрез пренасочване на вашия трафик през частен „тунел“, използвайки свои собствени сървъри. Освен че ви предоставят частна връзка чрез тяхната манекенка за тунелиране на трафик, VPN мрежите също криптират всичките ви данни и ви предпазват от евентуална кражба на данни.

В допълнение към поддържане на онлайн преживяването ви частно и сигурно, VPN мрежите могат да ви дадат достъп до геоблокирани уебсайтове, приложения и медии. Това се случва, защото VPN променя вашия публичен IP адрес автоматично, когато пренасочва трафика ви. Повечето доставчици на VPN ви позволяват да изберете кой сървър искате да използвате всеки път, когато включите VPN, като ви дава контрол над това кои IP в крайна сметка получавате. Всичко, което трябва да направите, е да изберете сървър, който се намира в страна, която няма ограниченията, които се опитвате да заобиколите, и ще имате достъп до сайта, който искате.

Предимства на VPN на вашия рутер Asus

Сега знаете какво може да направи VPN като цяло. Нека да поговорим за това как може да подобри вашето онлайн изживяване, ако е настроен на вашия рутер.

Като начало VPN мрежите обикновено имат ограничение за това колко устройства можете да използвате абонамента си едновременно. Ако на вашия рутер е инсталиран VPN, можете да го заобиколите изцяло. По този начин можете да свържете и защитите всичките си устройства, докато технически все още използвате само една от разпределените ви VPN връзки.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че наличието на VPN на вашия рутер означава, че можете да разширите услугите на този VPN до всяко устройство, което се свързва към вашата WiFi. По този начин можете да използвате VPN на вашия смартфон, на компютъра, таблета си, на своите гейм конзоли и на вашия Smart TV. VPN обикновено имат собствени приложения за Windows, Mac, iOS и Android устройства. Трябва да конфигурирате VPN на други устройства ръчно, за да ги защитите. Ако вашият VPN е на вашия рутер, не е необходимо да го правите.

Говорейки за тези „други устройства“, използването на VPN на вашия рутер ви позволява лесно да използвате неговата способност за достъп до геоблокирано съдържание на всяко поточно устройство, без да се налага сами да настройвате VPN. Потребителите на смарт телевизия ще могат да деблокират канали, приложения и медии, до които не биха имали достъп без VPN.

И накрая, наличието на VPN на вашия рутер помага да запазите личната си WiFi връзка в смисъл, че затруднява всеки да хакне в нея. С други думи, можете да сте сигурни, че никой няма да използва вашата честотна лента без изричното ви разрешение.

Най-добрият VPN за вашия Asus рутер

Убеден, че имате нужда от VPN на вашия рутер Asus? Страхотен! Нека да преминем към кой VPN трябва да помислите за получаване.

Нашите VPN експерти предлагат да използвате ExpressVPN за вашия Asus Router. ExpressVPN е не само най-добрият доставчик на услуги на пазара, но е и един от най-лесните VPN за конфигуриране ръчно. ExpressVPN разполага и с най-добрия екип за поддръжка на клиенти в света на VPN. Това е много важна характеристика за доставчика на услуги, тъй като потребителите на ExpressVPN разполагат с хранилище от знания, в което могат да се включат, за да помогнат за решаване на всеки проблем, който биха могли да срещнат под формата на чат 24/7 на живо.

В това ръководство ще използвам ExpressVPN, за да обясня как да конфигурирам VPN на вашия рутер Asus.

Не се притеснявайте, ако нямате абонамент за ExpressVPN, подробно описаните по-долу стъпки могат да се използват с всеки доставчик на VPN от най-високо ниво (който можете да намерите в таблицата по-долу). Не забравяйте да проверите страниците с често задавани въпроси и поддръжка на уебсайта на вашия доставчик, за да видите дали имат конкретни ръководства за инсталиране на Asus рутери.

Как да настроите VPN на вашия Asus Router

Asus маршрутизаторите всъщност са един от най-лесните рутери за инсталиране на VPN. Причината за това е, че те вече са конфигурирани да приемат VPN настройка. Разбира се, ако имате стар модел на Asus, все още трябва да преминете през процеса на мигане на вашия рутер и настройване на VPN връзката ръчно. Ще обясня и двата метода в това ръководство, но преди да изпробвате някой от тях, не забравяйте да проверите дали вашият маршрутизатор поддържа VPN инсталации или не.

Първи метод – Настройка на VPN на нов Asus рутер

Ще използвам ExpressVPN, за да обясня този процес на настройка. Проверете уебсайта на вашия собствен VPN доставчик за някакви конкретни ръководства за инсталиране. Ако не можете да ги намерите, този процес ще работи и за не-ExpressVPN потребители.

Съвместими рутери Asus

Следните маршрутизатори на Asus могат да бъдат конфигурирани по този метод:

 • RT-N66U
 • RT-AC56U
 • RT-AC68U
 • RT-AC87U
 • RT-AC5300
 • RT-AC3200
 • RT-AC1750
 • RT-AC88U
 • RT-AC66R
 • RT-AC55U

Проверете дали маршрутизаторът ви се уверява, че имате един от горните рутери, след като направите това, можете да обработите с тази инсталация.

Процес на инсталиране

Инсталирането на VPN на вашия готов за VPN рутер Asus е много лесен процес, ето какво трябва да направите:

 1. Влезте във вашия ExpressVPN акаунт.
 2. Кликнете върху Настройте на повече устройства.
 3. Изберете Ръчна конфигурация опция в лявата част на екрана.
 4. Кликнете върху OpenVPN в дясната част на екрана.
 5. Копирайте и поставете вашия Потребител и парола върху документ или документ за бележник и го запишете за по-късна употреба.
 6. В списъка на OpenVPN конфигурационни файлове, изберете местоположението на сървъра, към което искате да се свържете и изтеглете / запишете .ovpn файл (а). Предлагам да изберете местоположение на сървъра в САЩ.
 7. Отворете различен раздел в браузъра си и отидете на контролния панел на рутер Asus. Ще можете да направите това, като въведете IP адреса на рутера в адресната лента. IP по подразбиране е Asus IP 192.168.1.1
 8. Влезте в акаунта си на рутер. По подразбиране потребителско име и парола е admin / admin.
 9. при Разширени настройки, кликнете върху VPN.
 10. Кликнете върху Раздел VPN клиент в горната част на страницата, след което щракнете върху Добавете профил.
 11. Изберете OpenVPN и попълнете необходимите подробности.
  1. Описание: опишете връзката по начин, който ще ви помогне да я разпознаете. Това не е задължително.
  2. Потребителско име: потребителското име, което сте копирали в стъпка 5.
  3. парола: паролата, която сте копирали в стъпка 5.
  4. азmport .ovpn файл: където качвате файла, който сте изтеглили в стъпка 6.
 12. Кликнете върху Качи > Добре.
 13. Кликнете върху Активирате за стартиране на VPN.

След като активирате връзката, вашият VPN е готов за използване. Имайте предвид, че ще бъдете свързани с местоположението на сървъра, което сте избрали в стъпка 6. Ако искате да промените местоположенията на по-късна дата, повторете този процес и изтеглете .ovpn файл от друго място.

Метод 2 – Настройка на VPN на по-стар Asus рутер

Ако вашият Asus рутер не принадлежи към списъка на рутери, който споменах по-горе, ще трябва да следвате по-технически процес, за да инсталирате своя VPN на рутера. Този метод включва 2 различни стъпки: (1) мигане на вашия рутер с DD-WRT и (2) инсталиране на VPN клиента.

Внимание: Този метод не е труден за изпълнение, но изисква да изтеглите правилната версия на фърмуера, за да работи. Ако изтеглите несъвместима версия, можете да тухлите (счупите) своя рутер. Моля, направете домашната си работа, преди да започнете инсталационния процес.

Мига вашия Asus Router с DD-WRT

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите този списък и да видите дали вашият рутер поддържа DD-WRT. Ако маршрутизаторът ви Asus не е в списъка, предлагам да надстроите вашия рутер до модел, готов за VPN.

Както споменах по-горе, сложната част от този процес е изтеглянето на правилния фърмуер за вашия рутер. Причината, поради която е важно да изтеглите правилния фърмуер, е, че фърмуерът ще бъде новата операционна система на вашия рутер. Това, което правите, когато мигате на вашия рутер, променя операционната система, която вашият рутер използва с DD-WRT. Следвайте това подробно ръководство за това как да флаш вашия рутер с DD-WRT към T и се уверете, че сте свършили домашната си работа, преди да започнете.

Инсталиране на VPN клиент на вашия DD-WRT Flashed Asus Router

Сега, когато вашият рутер работи на DD-WRT, можете да стартирате процеса на ръчно инсталиране на вашия VPN клиент.

Ето как да инсталирате своя VPN клиент на вашия рутер Asus:

 1. Влезте в ExpressVPN и кликнете върху Настройка ExpressVPN.
 2. Кликнете върху Ръчна конфигурация и изберете OpenVPN.
 3. Изтеглете .ovpn досие.
 4. Отидете до конфигурацията на вашия рутер Asus, като въведете „192.168.1.1“В адресната лента на браузъра ви.
 5. Отидете на Услуги и кликнете върху VPN.
 6. Активиране на Стартирайте OpenVPN клиент. Тук ще намерите няколко полета, които трябва да попълните.
 7. Отвори .ovpn файл с Notepad (или всеки друг текстов редактор).
 8. В Notepad намерете думата “Remote”. Ще видите ред с адрес, последван от 4 номера. Ще изглежда така: xxxx.copythisaddress.com XXXX.
 9. Копирайте адреса и го поставете в ServerIP / Име поле.
 10. Копирайте 4-те числа, които видяхте до адреса и ги поставете в порт поле.
 11. В Notepad потърсете и . Копирайте текста между тези маркери. Започва от “ЗАПОЧНЕТЕ Статичен ключ OpenVPN“И спрете след„КРАЙ OpenVPN Статичен ключ“.
 12. Поставете текста в Поле TLS Auth Key.
 13. Повторете процеса в стъпка 11, но потърсете и вместо това.
 14. Поставете текста в Ca Cert поле.
 15. Повторете процеса в стъпка 11, но потърсете и тагове.
 16. Поставете текста в Обществен клиент Серт поле.
 17. Повторете процеса в стъпка 11, но потърсете и тагове.
 18. Поставете текста в Частен клиентски ключ поле.
 19. Кликнете върху Запази и след това нататък Прилагане на настройките.
 20. Отидете на раздела Състояние. Трябва да видиш “Клиент: СВЪРЗАН СТАТУТ“.

Честито! Просто сте ръчно конфигурирали VPN към вашия Asus Router.

Сега, отидете да се насладите на вашата новозащитена интернет връзка. Ти си го спечелил.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map