Безопасна ли е за употреба Avast Antivirus? Софтуер към шпионски софтуер

Avast съществува от доста време. Като Антивируса, който всички знаем, софтуерът предоставя най-добрата сигурност на браузъра, антивирусен софтуер, компютърна сигурност, защитна стена, анти-спам, анти-фишинг и антишпионски софтуер, наред с други услуги. Колкото и да е достоверно, Avast впрегна повече от 435 милиона потребители, които търсят върховна онлайн сигурност. Въпреки това, в дълбочина, изглежда, че софтуерът има някои злонамерени намерения към вашата поверителност.


Безопасно ли е антивирусът Avast

Когато влагате доверието си Антивирусен софтуер, идва като опустошителна новина да научиш, че може да прави онова, от което се предполага, че те защитава. Avast предпазва от входящи заплахи.

Въпреки това, както се посочва в докладите, софтуерът се оказа заинтересован от вас изходящи дейности за сърфиране. Може би събиране на вашите данни и тогава продавайки го на трети страни. Въпросът е: Колко безопасен е антивирусът Avast? Какво знаем за скандала? Разберете в статията по-долу.

Avast – софтуер за защита на личните данни?

Винаги казвам това в статиите си и тази не е по-различна. Avast предлага своите услуги за Безплатно, но наистина ли са? Без значение колко е популярен определен продукт, ако е безплатен, винаги има улов.

Всъщност вече не го наричаме продукт. Защо? Защото ти ставаш основен продукт в това уравнение Както бе съобщено, Avast събира данните ви за сърфиране и ги продава на трети страни.

По-лошото е, че количеството на събраните данни надвишава онова, което считаме за необходимо или подходящо, дори за разширения за сигурност.

Да съберем това количество данни, за да ни служи по-добре? Съжалявам, но това изобщо не е оправдано. Дори и да нямате Инсталирано е разширение във вашия браузър все още има потребители, които работят Avast Secure Browser.

Е, лоши новини, Avast Online Security има ли по подразбиране Няма да го намерите толкова лесно, тъй като е скрито от списъка с разширения и не може да бъде деинсталирате чрез редовни средства.

Какъв вид данни е Avast Collecting

Информацията, която Avast събира е доста тревожен. Ако имате разширението, инсталирано на вашия браузър, компанията ще може да събере всички следните данни:

Avast знае, че калифорнийците са обсебени от Селфи пръчки от Amazon.com, както и че хората в Мейн купуват много кокосово масло. Но как? Всички тези данни се анализират от Jumpshot, компания, която е 65% собственост на Avast.

Те използват данните, които събират от сканиране на 150 милиарда URL адреси, които техните потребители посещават всеки месец. Jumpshot списъци „Clickstream данни от 100 милиона глобални онлайн купувачи и 20 милиона глобални потребители на приложения“ като неин продукт. Ще ви оставя да се досетите къде са насочени данните ви.Jumpshot Map

Това е подробна карта Amazon.com стойности на количката за пазаруване по държави. Ако се събере толкова много информация, колко безопасна е вашата поверителност?

Имате нужда от доказателство – ние го разбираме

Когато посетите уеб страница, докато Avast разширение присъства във вашия браузър, можете да направите няколко неща, за да разберете как е софтуерът проследяване на всяко ваше движение.

Използвайте мишката в браузъра си “Кликнете с десния бутон” и се насочи към Огледайте. След това ще видите искане за https://uib.ff.avast.com/v5/urlinfo всеки път, когато нова страница се зареди в даден раздел.Заявка за Avast

Докато разширението е включено, той изпраща някои данни към себе си, така че да може да определи дали страницата е злонамерен или не. Това е доста очевидно, тъй като можете да видите пълния адрес на страницата в двоични данни. Това включва запитване част и котва. 

Ако смятате, че това е всичко, добре, помислете отново. Не е нужно дори да се придвижвате до страница. Освен това Avast изпраща заявката превключващи раздели. Така че, по принцип има няма начин да го заобиколите.

Браузър дръпна антивируса

Mozilla Firefox направи първата стъпка и блокира продуктите на Avast и AVG на официалния си Уебсайт за добавки. Сценариите са, че Mozilla ще добави разширенията към списъка с блокове, който поддържа, или ще поиска от Avast прави промени в разширенията. В противен случай Mozilla никога не може да възстанови разширенията.

Засега, ако се опитате да потърсите Avast в уебсайта на добавките, ще забележите, че нищо не излиза от него. Всичко, което ще получите е един съобщение за грешка което се казва:

“Ами сега! Не можем да намерим тази страница. “Avast Не е наличен

Доколкото знам, Mozilla не направи черен списък разширенията. Те обаче са на a списък с блокирани. Не знаем дали Mozilla ще получи разширенията обратно, но освен ако Avast не направи нещо за загриженост за поверителност, Не виждам продуктът му да се връща в скоро време.

Но според Avast компанията е работа по изпълнение на изискванията. Можете да видите това в изявление, което те пуснаха преди време:

„Вече сме внедрили някои от новите изисквания на Mozilla и ще пуснем по-нататъшни актуализирани версии, които са напълно съвместими и прозрачни според новите изисквания. Те ще бъдат налични както обикновено в магазина на Mozilla в близко бъдеще. “

Те са прозрачни в края на краищата

В техните политика за поверителност, Avast заявява, че го правят събиране на информация за техните потребители. По-долу са някои от данните за реколтата на Avast, ако използвате продукта им:

 • Данни за плащане включва вашето име, имейл адрес, номер на кредитна карта и при определени обстоятелства адресът за фактуриране и телефонния ви номер. В повечето случаи нашите продукти и услуги се купуват от доверен доставчик на услуги, дистрибутор или магазин на приложения. При тези обстоятелства вашите данни за фактуриране се обработват от съответната трета страна и ние получаваме само подмножество от тези данни, за да поддържаме правилни бизнес записи.
 • Данни за акаунта включва вашето име, адрес, имейл адрес, телефонен номер, снимка, дата на раждане, пол и интереси и тези данни се използват за регистриране на акаунт в Avast.
 • Данните за продукта включват две подкатегории:
  • Данни за устройството включва информация за операционната система; хардуер; град / държава на устройството; регистрационни грешки; браузър; мрежа; приложения, работещи на устройството, включително продуктите на Avast; и
  • Данни за услугата включва информация за използването на продукти и събития на Avast.

Приложението Avast ви предупреждава

Avast COO Ondřej Vlček обяснява:

„Наясно сме, че някои потребители не искат никакви данни – без значение колко общи и деперсонализирани са – да бъдат използвани при пазарен анализ. Ето защо по време на инсталирането на нашите продукти ясно заявяваме каква информация събираме и какво правим с нея и предлагаме на нашите потребители възможността да се откажат от събирането на тези данни. “

Технически това, което казва Влчек, е вярно. Когато инсталирате антивируса Avast, софтуерът ви предупреждава че част от вашите данни ще бъдат събрани. Ето какво ще получите в момента, в който стартирате инсталационния файл:Декларация за поверителност на Avast

Добре, така че какво да откажете? Ще спре ли Avast да работи? Софтуерът отхвърля ли данните ви и никога не ги използва и не ги продава на трети страни? Е, не. Avast ще събира вашите данни по всякакъв начин.

Единствената разлика обаче е, че ако вие приемам, Avast запазва и агрегира данни отчетено от разширението на браузъра, докато ако сте вие упадък, то изхвърля данните след употреба. Така или иначе, софтуерът ще използва вашите данни, независимо дали ви харесва или не.

Важна забележка

„Самият Avast не отрича, че събира данни, но изпълнителният директор на компанията твърди, че няма нарушения на поверителността, тъй като Avast продава анонимна информация, лишена от всичко, свързано с личните данни на потребителите.“

Avast си запазва правото да използва вашите данни, колкото желаят, включително предоставяйки го на неназовани трети страни за „анализиране на тенденциите“. Точно тук идва бележката по-горе. Ако Avast анонимизира вашите данни, предполагам това защитава вашата поверителност, не е ли?

Можете ли да го изключите?

Бърз отговор, да можете да изключите функцията. Първо, нека ви покажа какво можете да направите по този въпрос на техните приложение, тогава ще преминем към разширението.

 1. Първо, стартирайте Приложение Avast Anti-Virus и отидете до Настройки.Начален екран Avast
 2. В Прозорец за настройки, отивам на Общ следван от поверителност.Поверителност на Avast Settings
 3. Сега в края на страницата ще намерите всичко, което е свързано събиране на данни.Настройки за поверителност на Avast (1)
 4. накрая, отвържете всичко така че Avast да не събира вашите данни и да ги съхранява.Изключете колекцията Avast

Вече знаете как да деактивирате събирането на данни, докато използвате Приложение Avast. След това ще покажа, че трябва да го изключите, ако работите с разширение. Между другото, това е доста просто и изисква само няколко щраквания тук и там. Виж това:

 1. Във вашия браузър, което е най-вероятно Chrome, щракнете върху Avast икона в горния десен ъгъл на вашия екран.Активирайте Avast разширение
 2. Чукнете върху Икона на зъбно колело за да се придвижите до Секция за настройки.Въведете Avast Settings
 3. Превъртете надолу и ще намерите „Разрешете данните за използване да се споделят с трети страни за Google Анализ.“Разрешаване на данни за използване
 4. Сега, деактивирайте функцията, и ще бъдете всички добри.Деактивирайте функцията

Анонимно сърфиране в интернет е нещо, което всеки трябва да има. Само защото ви е осигурена най-новата технология за сигурност, не дава на Avast правото да събира данните си.

Най- процес на дезактивиране е много лесно да се следва, както можете да видите по-горе. Има обаче по-ефективен начин да защитите поверителността си от събирането на данни на Avast – Просто деинсталирайте софтуера, да започнем с.

Avast Безопасен ли е за употреба? – Заключителни мисли

Както споменах, Avast е изключителен Anti-Virus които много хора използват, за да защитят своите устройства от входящи заплахи. въпреки това, поверителност също идва на първо място, когато става въпрос за сърфиране в интернет и събиране на потребителски данни е нещо, което такъв софтуер трябва да избягва, ако не е необходимо.

Компанията спомена, че го анонимизира вашия трафик за да не се върне идентифицирам те. Какво мислиш? Вярно ли е? Е един от най-успешните и ефективни Антивируси заплаха за поверителност? Споделете мислите си в коментарите по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map