Коди законно ли е? Коди безопасна ли е за употреба?

Законно ли е Kodi? Коди безопасен ли е за употреба в САЩ, Великобритания, Австралия, Канада или Германия? Това е въпросът, който много хора задават, когато обмислят дали инсталирайте Kodi на техните PC, Mac, Amazon Fire TV, Linux, Android, или друго поточно устройство Kodi се поддържа на. В зависимост от това, за което използвате Kodi, има реална възможност да влезете правен беда.
Ако използвате Kodi за поточни филми и телевизионни предавания използвайки неофициални добавки от Kodi като масово изселване или СОЛИ, може да правите нещо незаконен независимо дали го знаете или не. Прочетете следното ръководство за стъпки за защита и скриване на вашите дейности и навици за гледане Коди. Научете как да използвате Коди безопасно и анонимно с VPN.

Правна и безопасна ли е за използване Kodi?

Коди законно ли е? & Безопасен за използване?

Коди законно ли е??

Отговорът е Да, Kodi е легален. Въпреки това, потребителите на Kodi в Великобритания, САЩ, Австралия, Ирландия, Франция, Канада и Германия са получили известия за нарушаване на авторски права в резултат на използването на някои добавки на Kodi. Няма нищо незаконно в изтеглянето и инсталирането на самия Kodi. Правните въпроси от факта, че много филмови добавки и живейте TV плъгини получават тяхното съдържание от пиратски източници.
Като краен потребител, вие вероятно нямате представа, че правите нещо нередно, но това не премахва всяка възможна правна отговорност за използването на тези добавки. Да бъда на сигурна страна, най-добре е да използвате a VPN услуга заедно с Коди.
С VPN вашият нито вашият интернет доставчик, нито авторските тролове могат да видят какво правите онлайн. По този начин, вие ще получите, за да избегнете получаване на потенциал известия за нарушаване на авторски права или предупредителни писма.

Актуализация 1: На 28 февруари 2017 г. се появиха новини, които сочат, че службата за интелектуална собственост на Обединеното кралство е започнала консултация с Kodi box под натиск от страна на притежателите на права и радио- и телевизионните оператори. Целта изглежда е затягане на законодателствата и промяна на законите за авторските права, които не са насочени само към продавачите на кутии на Kodi, но и към крайните потребители.

Актуализация 2: На 7 март 2017 г. лорд Тоби Харис, председател на Националните стандарти за търговия в Обединеното кралство, заяви, че „също ще предупреди всяко лице или бизнес, продаващи или работа с такова устройство (Полетата на Kodi), че нарушават закона за авторското право. Националните стандарти за търговия ще продължат да защитават законния бизнес и да преследват тези, които нарушават авторските права по този начин. “

Актуализация 3: Според групата за отворени права предлаганото Законопроект за цифровата икономика в Обединеното кралство може да предаде на троловете за авторски права шанса да заплаши потребителите на Kodi и торент споделящите файлове със затвор до 10 години.

Актуализация 4: В сряда, 26-ти, 2017 г., Съдът на Европейските общности, известен още като Европейски съд, постанови, че „защитеното с авторски права произведение, получено чрез поточно предаване от уебсайт, принадлежащ на трета страна, предлагаща това произведение без съгласието на притежателя на авторските права“, не се ползва от освобождаване от законите, регулиращи разпространението на авторско съдържание. С други думи, стриймирането на пиратско съдържание с незаконни добавки вече е също толкова незаконно в ЕС като изтегляне на авторски права.

Ето защо трябва да бъдете изключително внимателни, когато използвате Kodi, особено ако живеете в Обединеното кралство. Не поемайте никакви рискове и използвайте VPN, за да скриете своите поточни дейности. Изглежда, че е само въпрос на време властите да започнат да се насочват и към потребителите на Kodi.

Как да останете в безопасност на Kodi?

Най-важният аспект на използването на Kodi е да знаете какво правите. Когато превъртате Интернет за информация за как да настроите Kodi и инсталирайте addons в него, уверете се, че на уебсайта, който изброява необходимите инструкции, може да се вярва. Знанието е ключово тук. Просто няма извинение да оставите своето излагане на онлайн сигурност или поверителност. Ще забележите, че повечето статии, свързани с Kodi, силно препоръчват използването VPN с него, и по основателна причина също. Виртуална частна мрежа добавя допълнителен слой сигурност и поверителност към вашите сърфиращи и поточни дейности. Следователно, вие защитавате вашите чувствителни лични данни, докато използвате VPN.

Винаги е най-добре да използвате само официални добавки на Kodi. Тези официални приставки са напълно легални и безопасни за използване.

Всеки път, когато се свържете с VPN сървър, целият ви интернет трафик е кодиран. Това означава, че нито вашият интернет доставчик, нито троловете за авторски права ще могат да открият какви файлове изтегляте или филми, които гледате. VPN също защитава те срещу атаки на човек в средата.

Ако се отнасяте сериозно към поверителността си, използвайте VPN. Това е толкова просто като това. ExpressVPN вероятно са най-използваният VPN с Kodi. Можете също да инсталирате всеки от следните VPN доставчици на пазете своята онлайн активност сигурна и скрита от любопитни очи на вашия интернет доставчик или потенциални тролове за авторски права.

Безопасен ли е Kodi?

Като цяло Kodi е сигурна платформа, ако знаете какво правите. За съжаление, като всяка друга дейност, която бихте могли да извършвате онлайн, има определени рискове участващи. По-долу можете да намерите списък на всички най-изявени рискове, които могат да превърнат вашия Kodi опасен.

 • Мониторинг на ISP: Вашият интернет доставчик проследява какво правите онлайн. Това е толкова просто като това. Те могат да видят какви уебсайтове посещавате, кои файлове изтегляте и какви филми предавате онлайн. Няма значение какво устройство, софтуер или приложение използвате. Ето защо може да се получат много потребители, които стриймират филми, използвайки популярни неофициални добавки от Kodi като Exodus предупредителни писма от техния ISP.
 • Неофициални Kodi Addons: Честно казано, най-добрите добавки за инсталиране на Kodi са неофициални. Тези добавки ви позволяват да гледайте най-новите холивудски блокбастъри, топ телевизионни сериали, и най-важното, спортни предавания на живо. Проблемът е, че инсталирането на тези добавки от неофициално хранилище може да ви изложи.
 • MITM атаки: Атаките на човек в средата са една от най-големите заплахи онлайн. Ако хакер успее да проникне във връзката между вас и Kodi, вашата лична информация може да бъде компрометирана.
 • Хакери и измамници: Фактът, че Kodi е безплатен софтуер с отворен код, е меч с две остриета. С течение на годините XBMC се превърна в популярна мишена за хакери, които атакуват нищо неподозиращи сървъри в опит да се хванат на своите лична информация.
 • Авторски тролове: Има добавки на Kodi, които всъщност ви позволяват да предавате торент файлове на вашия Kodi. Проблемът е, че когато и да изтеглете торент файл, практически добавяте своя IP адрес към файла на файла торент рояк. Авторските тролове могат да използват вашия IP адрес за проследявайте онлайн активността си също.
 • Kodi Предварително заредени Android TV кутии и Amazon Fire TV пръчки: Официалният блог на Kodi обясни по дължина защо могат да бъдат тези кутии, заредени с Kodi опасен. Тези телевизионни кутии идват с инсталиран на тях Kodi. Проблемът тук е, че някои продавачи ги пълнят счупени добавки което може да не работи или още по-лошо да ви остави отворен за множество подвизи за сигурност. Продавам някои от тях предварително заредени кутии Kodi TV сега дори се смята за незаконно в ЕС.
 • DDoS атаки: Разработчиците на Addon могат да вмъкват злонамерени кодове в addons. Тогава неподозиращите потребители на тези добавки могат да бъдат превърнати в ботнет които изпълняват DDoS атаки на уебсайтове в мрежата. Популярният Екзод аддон действително е използван по такъв начин. Въпреки това, общността на TVAddon е предприела необходимите действия, за да направи добавката Exodus безопасна за използване оттогава.
 • Зловредни субтитри: В някои случаи хакерите дори използват субтитри предоставени от хранилища на трети страни, за да поемат пълен контрол върху устройството, на което сте инсталирали приложението Kodi. Фондацията XBMC е наясно с тези проблеми и пусна нова актуализация (Kodi 17.3), за да ги отстрани. Ако все още използвате по-стара версия на Kodi, силно препоръчваме да я актуализирате до Kodi 17.3.

Лесно и безопасно ли е Kodi? Допълнителни трикове и съвети

Освен че използвате VPN, има редица мерки, които можете да извършите защита на вашата поверителност онлайн и да се възползвате максимално от вашия Kodi едновременно. Обърнете внимание на полезното Коди водачи По-долу.

 • Какво е Kodi? Ръководство за начинаещи
 • Най-добрите 5 Kodi VPN за 2017 г. Ръководство за преглед.
 • Законни и безопасни ли са за използване телевизионни кутии Kodi?
 • Най-добрите поточни устройства Kodi.
 • Най-доброто ръководство за инсталиране на Kodi addons.
 • Как да скрия моя IP адрес на Kodi?
 • Как да гледате филми анонимно на Kodi?

Коди законно ли е? резюме

 • Като начало самото приложение на Kodi не е така незаконен.
 • Допълнително, Инсталиране на Kodi на твоят PC, Mac, Android, мултимедийна телевизионна кутия, Fire Stick, Nexus Player, или Nvidia Shield не е незаконно.
 • Въпреки това можете изпадайте в неприятности със закона ако гледате пиратски потоци чрез добавки на Kodi от трети страни.
 • Имало е и случаи, когато потребителите на Kodi са получавали предупредителни писма и съобщения за нарушаване на авторски права.
 • Използването на VPN с Kodi по същество предотвратява вашето ISP, притежатели на авторски права, и всеки друг от шпионирането на това, което гледате онлайн.
 • И накрая, не използвайте Exodus, SALTS, 123Movies, Mobdro, SportsDevil, или подобни добавки без VPN, ако живеете в САЩ, Великобритания, ЕС, Канада, Германия, Австралия, Индия, Франция или Испания.

Законни и безопасни ли са за използване Kodi? заключение

Коди законно ли е?? Е, тя не е домакин на нито едно видео съдържание, достъпно за поточно предаване. Въпреки това, всеки път, когато излизате онлайн, всеки уебсайт, който посещавате или приложение, което използвате, може да вижда вашия публичен IP адрес. Вашият IP адрес е вашият цифров отпечатък с пръсти. Тя разкрива вашата физическо местоположение както и друга лична информация. Най- най-добрият начин да сте в безопасност при използване на Kodi е да ExpressVPN за добавена поверителност и сигурност. Не поемайте риска и пускайте филми, телевизионни предавания или спортни събития на живо без Kodi без свързване към VPN на първо място. Това е риск, който не си струва да поемете.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me