Най-добрите приложения за анонимно сърфиране на Android

Всички знаят, че интернет е необезпечена мрежа. С толкова много хакери и измамници, които се опитват да влязат във вашите лични данни, не е чудно, че поверителността в интернет е станала голяма грижа за много потребители. Нещо повече, фактът, че правителството вероятно активно шпионира хората, само засилва ситуацията и необходимостта от ефективни инструменти за анонимност. В Google Play Store има много приложения, които можете да изтеглите и инсталирате, за да сърфирате в интернет анонимно на вашия смартфон или маси. Но кои са най-добрите приложения за анонимно сърфиране в Android?

Най-добрите приложения за анонимно сърфиране на Android

Най-добрите приложения за анонимно сърфиране на Android

Най-добри приложения за анонимно сърфиране на Android

Въпреки че има много софтуерни инструменти, достъпни за анонимно сърфиране на компютър, има много малко, които си струва да се обмисли за Android. Имайки предвид това, все още има някои качествени софтуерни опции, които можете да използвате, за да запазите самоличността си скрита от всеки, шпиониращ вашата онлайн дейност.

Искате ли да знаете кой софтуер е най-добрият, за да останете анонимни, докато сърфирате в мрежата? Ето изчерпателния списък.

ExpressVPN

Ако наистина искате да останете анонимни, докато използвате устройството си с Android, VPN приложение е задължително. Има доста доставчици на VPN услуги, които предлагат своите приложения в Google Play Store. Някои от тези VPN приложения са дори безплатни. Въпреки това, силно ви съветваме да не използвате безплатно VPN приложение на което и да е от вашите устройства, тъй като те са твърде рискови и дори могат да застрашат вашата сигурност и поверителност. В случай, че търсите приложение за VPN, което да инсталирате на устройството си с Android, ExpressVPN са просто най-доброто. Приложението им за Android е изключително надеждно и удобно за потребителя. Просто стартирайте приложението, влезте и се свържете към VPN сървър. След като сте готови, целият ви интернет трафик, както в WiFi, така и в 4G, ще бъде кодиран. Приложенията, които използвате и уебсайта, който посещавате на устройството си с Android, също вече няма да могат да откриват вашия обществен IP адрес.

  8 съвета, за да извлечете максимума от Spotify, който не искате да пропускате!

Orfox: Android Tor

Всеки, който знае нещо за онлайн анонимността, е чувал за Tor. Този сравнително по-малко известен браузър, наречен Orfox, обаче е посветен на платформата Android. Базирано на кода на Firefox за Android и работи на същото помещение като Tor, приложението осигурява перфектната хармония между сигурност и анонимност.

Най-просто казано, браузърът Orfox препредава вашите комуникации през множество канали, като по този начин ги прави неразбираеми. Това кара всеки, който наблюдава вашия онлайн активност, да преминава през толкова много обръчи, за да достигне до вашата уеб история, че е по-вероятно да се откаже, отколкото да успее.

Браузърът Orfox има предварително инсталиран HTTPS навсякъде и функция NoScript. Освен това, в отзивите на браузъра се казва, че осигурява гладко сърфиране. Ако искате прост, но надежден анонимен браузър за Android, тогава това е този, който трябва да продължите.

Ghostery

Браузърът Ghostery е един от най-персонализираните анонимни браузъри за Android на пазара в момента. Причината, поради която е популярен сред по-разумната тълпа от хора, е фактът, че позволява на потребителите лесно да водят раздели на проследяващите, използвани от всеки уебсайт, който посещават.

Преминавайки през правилните пътища в потребителския интерфейс, можете да разрешите или да блокирате определени проследявания, използвани от всеки уебсайт. Това означава, че Вие контролирате каква информация за вас излиза, а не администраторите на уебсайта, който посещавате.

Има обаче един проблем с това. Уебсайтовете, които използват много тракери, изглежда могат да изостават или дори да не се зареждат, ако много от важните им тракери са блокирани. Ако имате такъв проблем и все още искате да получите достъп до цялото съдържание на сайта, тогава ще трябва ръчно да преминете и да промените състоянието на тракера в браузъра Ghostery.

  Как безплатните VPN доставчици печелят пари?

Освен всичко това, Ghostery предоставя стабилна функция за защита, която може да се настройва по начини, които повечето други браузъри не предлагат. Ако искате да си играете с вашата видимост онлайн и можете да разберете как да настроите тракерите, за да се насладите на сайтове и да продължите да оставате анонимни, това е браузърът за вас.

Firefox

Ние знаем какво мислите. Дали Firefox не е прекалено мейнстрийм, за да се счита за добър Android браузър за анонимност? Не. Всъщност Firefox е просто достатъчно отворен, за да ви позволи да използвате максимално добре всички функции на уебсайта и все още ви държи сравнително скрити от любопитни очи.

Въпреки че основният браузър на Firefox не осигурява допълнителна сигурност, говори, че изборът на добавки, които предлага, го отличава от конкурентите му. Избирайки добавките, които искате да имате в браузъра си Firefox, вие решавате каква информация за себе си изпращате до интернет като цяло.

Друг важен фактор, който трябва да се вземе предвид е, че всички добавки към Firefox са включени в неговото използване на RAM. Това означава, че няма да е необходимо да стартирате допълнителни приложения, само за да активирате функцията за сигурно сърфиране в Firefox. Всъщност всичко това ще работи по същия модел като основния браузър.

Така че, ако искате браузър за безопасност за влизане до средно ниво, докато сърфирате в Android, Firefox може да свърши тази работа вместо вас.

IceCat Mobile

Може би сте чували за IceCat и преди. Само че по-рано беше известен като IceWeasel. Този браузър е като подобрена версия на Firefox. Основната разлика между двете е, че докато Firefox понякога ще ви препоръчва платени приложения и добавки, IceCat използва изключително безплатни приложения и добавки.

  Как да изтеглите видеоклипове в YouTube - Ръководство стъпка по стъпка

Естествено, има и обратни страни и недостатъци на този факт. Горната страна е, че вече няма да се налага да се занимавате с досадно платено одобрение и можете спокойно да се наслаждавате на сърфиране на мобилния си телефон, без да се притеснявате. Отдолу пропускате истински защитените приложения и добавки, които могат да ви позволят да останете скрити от всички. В крайна сметка има само толкова много, че безплатните приложения могат да се реализират.

Независимо от това, ако не сте много загрижени за неприкосновеността на личния живот и можете да се чувствате удобно с номинално ниво на анонимност, което IceCat може да осигури с множеството си безплатни приложения, тогава е достоен избор.

CM браузър

Този браузър е минималистична мечта. Той предлага един от най-простите браузърски интерфейси сред всеки от тях. Но това не означава, че компрометира функционалността. Всъщност той има голям брой вградени функции за защита, включително автоматизация без проследяване, детектори за измами и усилвател на сърфиране за подобряване на сърфирането.

Този браузър е и един от най-малките сигурни браузъри, достъпни онлайн. Ако искате нещо, което да ви пази и все още функционира ефективно, без да ви води към платени приложения и други проблеми, тогава този браузър е добре да се обмисли.

Най-добри приложения за анонимно сърфиране на Android – Заключение

Независимо дали сте избрали основен браузър с минимални защитни функции или анонимност с тежка категория, няма как да заобиколите факта, че без подходящите познания за това как работят нещата, сте изложени на риск.

Уверете се, че измервате плюсовете и минусите на приложението, преди да го инсталирате. Може да има някои приложения, които изглеждат страхотно, но могат да представляват огромни рискове за вашата поверителност.

Браузърите, които изброихме тук, могат да ви помогнат да сте в безопасност, но най-добрата мярка за безопасност е вашата собствена бдителност.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me