NordVPN не работи? Ето 7 неща, които можете да направите, за да го поправите

Потребители на NordVPN: този е за вас. Някога сте имали проблеми със потока от любимите си сайтове? Не можете да получите достъп до Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime или друга услуга? NordVPN не работи? Ако някое от горните се отнася за вас, изпробвайте тези 7 поправки, преди да се откажете от вашия доставчик.

NordVPN не работи? Ето 7 неща, които можете да направите, за да го поправите

NordVPN не работи? Ето 7 неща, които можете да направите, за да го поправите

NordVPN не работи – 7 поправки

Потребителите на VPN не винаги разбират естеството на VPN. Понякога нещата не вървят по начина, по който искате. Това не означава непременно, че е време да сменим доставчиците, това е просто индустриална истина, с която всички ние трябва да се справим. NordVPN не работи? Изпробвайте тези корекции, преди да направите нещо необмислено:

NordVPN не работи? Свържете се с поддръжката на клиенти

Първото нещо, което трябва да направите, когато всеки софтуер, който имате, е да се свържете с неговия екип за поддръжка на клиенти. NordVPN има два начина да направите това: по имейл или чрез чат на живо. Можете да получите достъп до екипа за поддръжка на клиенти, като отидете на уебсайта на NordVPN и кликнете върху иконата за чат в долната дясна част на страницата. Оттам можете да изберете дали искате да използвате страницата им с често задавани въпроси или да говорите с представител. Ако искате да говорите с представител, изберете предпочитания от вас носител (имейл или чат) и попълнете формуляра за заявка.

N.B.: Винаги опитайте първо опцията за чат на живо. Ако това е нещо, което може да бъде поправено веднага, агентът за поддръжка ще ви помогне. Ако не е, тогава или ще ви помолят да изпратите имейл (за по-големи проблеми, които изискват много подробности), или да изпратят заявката за вас.

NordVPN не работи? Проверете страницата за поддръжка и често задавани въпроси за NordVPN

Второто нещо, което трябва да направите, е да проверите страницата им за поддръжка и техните често задавани въпроси. По-често, отколкото не, ще намерите проблема си в списъка с често срещани проблеми, с които се сблъскват други потребители. Всичко, което трябва да направите, е да напишете какъв е вашият въпрос (използвайте ключови думи за по-широк списък с резултати).

N.B.: Ако NordVPN не работи на устройство, което не поддържа първоначално VPN мрежи, тогава може да имате проблем с конфигурацията под ръка. Вижте ръководствата на NordVPN, за да видите дали сте конфигурирали правилно устройството си.

NordVPN не работи? Проверете колко свързани устройства в момента са активни

Това всъщност не е много „поправка“, а по-скоро нещо „обърнете внимание на функциите, които имате“.

Вижте, NordVPN ще ви позволи да свържете до 6 устройства към един акаунт едновременно. Понякога потребителите забравят, че има ограничение за изключване (което разбирам). Така че, ако NordVPN не работи, може би е добра идея да проверите и да прецените дали сте надвишили едновременно разпределените си връзки.

N.B.: Очевидно можете да изтеглите NordVPN на всяко от вашите устройства. Можете обаче да използвате само 6 едновременно. Седмата връзка няма да работи.

NordVPN не работи? Актуализирайте своето приложение NordVPN

Когато за първи път изтеглите приложението NordVPN, обикновено имате възможност да изберете дали искате да се надстрои автоматично или не. Това е нещо, което сте задали в настройките на устройството си и няма нищо общо със самото приложение. Ако сте изключили автоматичните актуализации, добре е да проверите и дали да сте актуализирали наскоро приложението си NordVPN.

Ако не сте го актуализирали, може да възникнат проблеми с връзката ви поради грешка, която все още не сте отстранили. Винаги се уверете, че софтуерът ви е актуализиран до най-новата версия.

NordVPN не работи? Свържете се с различен VPN сървър

Много от пъти с VPN, най-бързото решение е да прекъснете връзката и да опитате друг сървър.

NordVPN е много популярен доставчик на услуги. Някои сайтове (като Netflix) са проследявали повтарящите се IP адреси, влизащи в тях, пингирали ги като VPN потребители и са ги блокирали. Промяната на вашия сървър ще промени вашия IP адрес, което може да отстрани проблема, който имате изцяло.

Понякога IP-то не е блокирано, но сървърът е пренаселен. Избирането на друг сървър също ще отстрани този проблем.

N.B.: Бъдете търпеливи, когато тествате различни сървъри. Също така ви предлагам да вземете под внимание сървърите, които сте опитвали (екранните снимки също са страхотни), за да уведомите клиентите за поддръжка откъде идва проблема. Дайте на вашия доставчик на VPN известно време, за да отстрани проблема със сървъра, преди да се откажете от услугата.

NordVPN не работи? Блокирайте Google DNS на вашия рутер

Много пъти, ако вашият маршрутизатор използва Google DNS, VPN няма да може напълно да скрие вашето местоположение. Това означава, че сайтовете за стрийминг може да могат да видят, че се опитвате да подправите своя IP адрес. Трябва да блокирате Google DNS на вашия рутер, за да сте сигурни, че това не ви се случва.

N.B.: Промяната на DNS на вашия рутер е технически процес. Уверете се, че правите своите изследвания, преди да изпробвате тази стъпка.

NordVPN не работи? Опитайте NordVPN Алтернатива

Ако сте опитали всички горепосочени стъпки, дадохте време на NordVPN да опита и да отстрани проблема си и все още нямате достъп до сайтовете си … може да е време да помислите за смяна на доставчиците. Сега по-често Nord ще бъде много отзивчив и ще коригира самото решение. В случай, че не го направят, предлагам да използвате алтернативна услуга NordVPN. Когато търсите алтернативна VPN, искате такава, която да има всички функции, които харесвате от първата си VPN, и да коригира проблемите, с които сте се занимавали. Имаме изчерпателен списък с алтернативи на NordVPN, които можете да проверите, ако не искате да правите проучването сами.

N.B.: Ако Netflix е вашият проблем, изберете VPN с броя на сървърите толкова впечатляващ, колкото и Nord. Предлагам да използвате реномиран VPN като ExpressVPN, тъй като той предлага същите функции за стрийминг като NordVPN и има още повече ресурси за борба с прокси блокове.

Може NordVPN да деблокира US Netflix?

И така, може ли NordVPN да деблокира различни региони на Netflix? Да. Но понякога не.

Объркани?

Нека обясня.

Вижте, Netflix прави това нещо сега, когато се опитва да разбере кой IP адрес принадлежи на VPN и след това го блокира. Той намира адресите достатъчно лесно: когато повече от един потребител се свързва от един и същ IP адрес, това е малко червено знаме. Това обаче не означава, че Netflix е хванал всички адреси или VPN не може просто да променя адресите, които използва. NordVPN е мощен доставчик, който разполага с цял куп ресурси. Поради тази причина това е един от малкото VPN, които все още могат (най-често) да деблокират Netflix. Няма да лъжа, понякога може да не работи, но всичко, което трябва да направите, е да изпробвате различен сървър.

Ако Netflix изведнъж спре да работи на определен сървър, пуснете NordVPN ред и ги уведомете за това. Те ще разрешат този проблем достатъчно скоро, просто трябва да сте малко търпеливи.

NordVPN не работи – финални мисли

И така, дами и господа, какво научаваме от този пост? Това VPN понякога ще се обърка, но винаги можете да направите нещо за това. Честно казано, знам, че съм намерил алтернативен VPN като корекция към края, но това е поправка, която искате да оставите като краен вариант. Ако харесвате NordVPN и смятате, че е лесен за използване, малък проблем не трябва да е достатъчно причина да се откажете от това. Най-добрият съвет, който мога да ви дам, е да бъдете търпеливи и да общувате с вашия доставчик. Уведомете ги, че имате проблем, като доставчик, който получава периодично плащане, те имат всички причини да поддържат клиентите си щастливи колкото е възможно по-дълго..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me