Hej Alexa Spionerar du på mig?

Åh, Alexa! Hur vi älskar att ha dig runt! Den enkla glädjen med att ha dina egna personliga röstaktiverade assistenter hemma och eventuellt vart du än går är helt fantastiskt. Det är därför dessa assistenter har blivit så populära och är konsekvent en av de mest shoppade enheterna på marknaden idag. Eftersom deras popularitet har ökat, är det dock oro om de kan användas för att spionera på konsumenterna och äventyra deras integritet.

Hej Alexa Spionerar du på mig?

Vad är oroen?

Det är ett välkänt faktum att stora företag som Amazon och Google använder sina konsumenters data för att tillhandahålla riktade annonser och förmodligen förbättra användarupplevelsen. Det är också ett välkänt faktum att alla som är bekymrade över sin integritet online kommer att läsa igenom EULA noggrant innan de accepterar det. Men som det nu står, bryr sig de flesta av oss inte riktigt om att gå igenom alla juridiska grejer för att veta hur mycket av en sekretesskompromiss vi kan förvänta oss.

Nu, med Alexa och andra personliga assistenter i våra hem, växer oroen ytterligare. Det har stigit till den punkt där människor undrar om de kan användas som lyssningsenheter och spela in viktig information. Vad skulle hända om du pratade med din make och berättade om PIN-koden för din bankomat eller ditt kreditkortsnummer? Om Alexa tar upp det (vilket det mycket väl kan, om du inte stänger av lyssnarläget för evigt) är det inte en sannolik möjlighet att det kommer att bli en stor kompromiss med din personliga ekonomiska säkerhet.

Detta är bara en av de många saker du behöver se upp när du använder Alexa eller någon annan personlig röstaktiverad assistent. Med det i åtanke, låt oss titta på några av de viktigaste frågorna som nyligen har tagits upp när det gäller Alexa och hur du bör ta itu med dem.

Vilka är möjligheterna??

Möjlighet nr 1

Visste du att din Alexa nu kan förvandlas till en ganska snygg spioneringsenhet? Det är rätt! I ett nyligen publicerat blogginlägg av ett känt cybersecurity-företag detaljerade de hur ett enkelt fysiskt tryck på enheten bokstavligen kan göra det till den perfekta enheten för att lyssna på i dina mest privata konversationer.

Vi kan inte ens börja förstå konsekvenserna av detta och hur användbart detta kan vara för alla hackare som försöker äventyra en persons säkerhet. Det enda som gör detta överträdelse till en lite mindre trolig möjlighet är det faktum att hackaren kommer att behöva ha fysisk åtkomst till enheten för att förvandla den till en spioneringsenhet. När det är gjort finns det inget som hindrar Alexa från att spela in alla dina personliga konversationer, lagra dem och överföra dem till en tredje part som installerade felet.

Det bör dock noteras att detta utnyttjande överträdelse endast är tillgängligt i 2015- och 2016-modellerna. För 2017-modellen har du en ljudknapp ovanpå enheten som säkerställer att inga konversationer spelas in. Även om du kanske tror att lämna avstängningsknappen är helt ofarligt, kom ihåg att inspelade konversationer kan leda till stora säkerhetsläckor. Många lyxhotell erbjuder nu personliga assistenter i sina utvalda rum. Om du råkar vara affärsresenär, är det klokt att se till att ingen lyssnar på dina privata konversationer via dessa enheter.

Möjlighet nr 2

Om du har barn i ditt hem, se till att de inte pratar med assistenten i din frånvaro. Det är möjligt för dem att göra en beställning på något och föremålet att skickas till dig om ett par dagar. Även om du kanske inte behöver betala för saken, är det fortfarande ett besvär du bör undvika.

När du inte aktivt använder Amazon Echo bör du helt enkelt stänga av den. Det är också en bra idé att säga dina barn att inte röra sig med enheten. Om de inte lyssnar alltför bra på dig och är lite troliga att smyga i en konversation med Alexa bakom ryggen, helt enkelt slå av röstköpsalternativet helt. Du kan gå till ditt Amazon-konto och hitta alternativet “Hantera min enhet”, där du troligtvis kommer att kunna stänga av önskad funktion.

I det ovannämnda alternativet för enhetshantering hittar du också en mängd andra alternativ, som att kunna radera sökhistorik individuellt eller tillsammans. Detta hjälper dig att undvika besvärliga riktade annonser baserade på din sökhistorik och stoppa de irriterande bästa erbjudanden just nu erbjuder att slösa bort din tid.

Möjlighet nr 3

Anta att du synkroniserade dina IoT-enheter till Alexa för enkel användning. Det kan tyckas vara ett bra sätt att hantera alla dina enheter från ett enda gränssnitt, men det är en grov undergränsning av din säkerhet och integritet. Till exempel kan alla säkerhetsöverträdelser i dina IoT-enheter ge en potentiell hackare tillgång till viktig information lagrad i Alexa. Detta innebär att dina uppgifter riskerar att bli stulna eller användas mot dig. Vi vet redan hur dåliga säkerhetsfunktioner på dessa antagna smarta IoT-enheter är. Det finns ingen god anledning att lita på dem med din säkerhet och integritet.

Det bästa sättet att helt undvika det här problemet är att helt enkelt inte koppla ihop dina enheter och hålla dem åtskilda från varandra. Om du är en privatlivsmedveten person bör du få en bra VPN-tjänsteleverantör om du inte redan har en. Detta kommer att se till att alla anslutningar i ditt hemnätverk är krypterade och inte kan brytas in av hackare.

Slutnot

Det förnekar inte att Alexa och Echo är en enorm hjälp på många sätt. Det är emellertid oerhört viktigt att känna till sina brister och se till att du håller dig täckt oavsett din användningsnivå av dessa enheter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me