Kan och gör ISP: er sälja dina data?

Den äldre frågan fortsätter fortfarande: säljer internetleverantörer kunduppgifter. Inte överraskande är svaret ett ja. Oavsett vilket land du bor i är det sant att Internetleverantörer har tillgång till enorma mängder personlig information och är gratis att sälja dem till reklampartners. I det avseendet skiljer sig inte ISP: er från Google eller Facebook, som är kända för att sälja användardata till reklampartners.

Kan och gör ISP: er sälja dina data?

Kan och gör ISP: er som säljer dina data?

US Internet Privacy Law upphävdes

Efter en omvänd politik i USA är ISP: er nu fria att samla in och sälja kundinformation till tredje part. Federal Communications Commission (FCC) bredbandsskydd om integritetsskydd som skulle ha förhindrat ISP: er från att sälja personuppgifter från kunder utan föregående samtycke har upphävts av kongressen.

Detta ger internetleverantörer en fri körning. Innan FCC började reglera ISP: er var de under tillsyn av Federal Trade Commission (FTC). Men en dom i domstolen avskaffade FTC för den makten. Nu är alla telefonföretag och internetleverantörer under FCC.

Syftet med att samla in data är detta: de säljer informationen till reklampartners som använder informationen för att skapa relevanta annonser och placera dem i nätverket. Vinsterna fördelas mellan de båda parterna. Som alla är medvetna genererar reklam den största delen av intäkter för Internetleverantörer, så datainsamlingen är avgörande.

Hur ISP: er samlar in data

Det finns en enorm skillnad mellan datainsamling av webbplatser som Facebook och Google, och den av internetleverantörer. När du öppnar Google eller Facebook tillåter du mer eller mindre frivilligt och medvetet att spåra dig i utbyte mot tjänsten. Om du inte vill spåras kan du hålla sig borta från att använda dessa tjänster.

Men du har inget val när det gäller internetleverantörer. Du måste använda deras tjänst för att få tillgång till internet och du betalar också för den.

Internetleverantörer övervakar också information eftersom de är skyldiga att göra det. Dessa företag har inte bara tillgång till all data som genereras på Internet, utan de är också skyldiga att spåra och övervaka data på DNS ​​för att se till att nätverket körs korrekt och inte missbrukas.

De måste göra detta för att säkerställa säkerheten i nätverket och också för att skydda mot online-attacker. Saken att undra är hur mycket vet Internetleverantörerna om sina kunder, hur de lagrar informationen och vem de delar den med.

Du spåras online

Även om sekretessreglerna inte hade upphävts, skulle sakerna ha varit desamma. Ingen har följt reglerna ändå när det gäller sekretess online. När en person kommer på Internet måste han säga sig tillbaka till det faktum att han spåras och hans aktiviteter övervakas. Men när det gäller webbplatser spåras du bara när du är inloggad; vid ISP: er spåras du hela tiden.

Medan vissa internetleverantörer anger att din information aldrig används på fel sätt av leverantörerna och reklampartnerna, säger andra tydligt att de samlar in din personliga information, inklusive ekonomiska uppgifter som kreditnummer och personnummer..

Vad kan du göra med det??

Det faktum att Internetleverantörer samlar in och säljer dina personuppgifter är välkända, men det som inte är välkänt är sätten att skydda dig själv. Den bästa lösningen för att skydda dig mot integritetsbrott är att använda ett VPN. Ett virtuellt privat nätverk är ett sätt att säkra anslutningar för överföring av känslig data och har många fördelar.

Fördelarna med att använda VPN

Några fördelar med en VPN inkluderar IP-adressmaskering, kringgå georestriktion och internetcensur, krypterade överföringar och anonymitet online. Även om internetleverantörer kan spåra de data du skickar kommer det att vara något annat än att gibberish. Endast du och den säkra VPN-servern kan läsa den krypterade informationen.

VPN kan användas på en PC eller Mac, iOS eller Android, laptop, mobil och även på en router för hela huset. Din Internetleverantör spårar dig även när du läser detta. För att skydda dig mot intrång i privatlivet och att samla in och sälja dina data måste du installera ett VPN. Oavsett vad som händer med FCC: s integritetsskyddsregler, med ett VPN kan du vara säker hela tiden. Skaffa ett VPN, storebror verkar titta ständigt nu. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me