Hur man använder Usenet för att ladda ner – Nybörjarhandbok

Hur man använder Usenet? Så du har förmodligen hört talas om Usenet och hur det är ett bättre alternativ. Att komma igång med Usenet kräver viss grundläggande kunskap. I den här tutorialen täcker vi alla grunderna du behöver för att börja använda Usenet för att ladda ner video, ljud, bilder och programvara till din PC eller Mac. Även om det finns många sätt att få ut mesta möjliga av Usenet använder jag en minimalistisk strategi i den här guiden. Det betyder att saker hålls så enkla som möjligt vilket ger att de flesta läsare inte har någon erfarenhet av Usenet, nyhetsläsare eller NZB.

Hur laddar jag ner filmer med Usenet?

Hur man använder Usenet för att ladda ner – Nybörjarhandbok

Kom igång med Usenet – Innehållsindex

Hur man använder Usenet – Sammanfattning

Eftersom Usenet är en premiumtjänst måste du registrera dig med en Usenet-tjänst. Den faktiska mängden data som du laddar ner från Usenet-servern avgör hur mycket ett Usenet-konto kommer att kosta per månad.

På samma sätt som Bittorrents utorrent behöver du en klient för att komma åt en Usenet-server. Du kan prova SABnzb, Unison eller URD, men vi rekommenderar att du använder din Usenet-tjänsts nyhetsläsare om det är tillgängligt eftersom det gör saker mycket mycket lättare.

Sist men inte minst behövs också källa som indexerar Usenet-filerna. En nyhetsgrupp gör just det. Tänk på det som ett Pirate Bay eller KickAss Torrents-alternativ för Usenet. När du hittar filerna du vill ladda ner skickar du bara URL: n till den filen till din Usenet-klient. Newshostings Newsreader har integrerat många nyhetsgrupper så allt du behöver göra är att ange namnet på filen du vill ladda ner i sökfältet.

Om du vill söka efter nyhetsgrupper manuellt kan du använda Google och söka efter termer som “bästa nyhetsgrupp för videor” eller “bästa nyhetsgrupp för ljud”.

Alternativt kan du söka efter innehåll att ladda ner med Usenet med UsenetServers nyhetsgruppsökning.

Första steget: Välj din Usenet-tjänst

Snabba Usenet-nedladdningar beror huvudsakligen på två aspekter. Du måste använda en bra nyhetsläsarklient men det som är mer väsentligt är den Usenet-leverantör som du prenumererar på. Hastighet, retentionstid, SSL-kryptering, flera anslutningar, och innehåll tillgänglighet. alla gör eller bryter en Usenet-tjänst. Med tanke på det stora antalet tillgängliga Usenet-leverantörer har jag utarbetat en lista över de bästa Usenet-leverantörerna under 2017.

RankProvider-länk
Visit-leverantörer
14 dagar gratis provperiod
2Visit-leverantörer
Gratis 30 GB för två veckor
3Visit-leverantörer
Gratis rättegång
4Visit-leverantörer
Gratis rättegång
5Visit-leverantörer

Steg 2: Ställa in en nyhetsläsare

För att ladda ner videor eller ljudfiler via Usenet behöver du en speciell klient som heter Newsreader. Det finns gratis nyhetsläsare som SABnzbd som du kan ladda ner och använda på PC, Mac eller Linux. Newshosting och andra premium-Usenet-tjänster ger sina användare gratis Newsreader-kunder.

Om du väljer att använda SABnzbd eller andra gratis nyhetsläsare kommer du att uppmanas att ange ditt Usenet-användarnamn, lösenord och NNTP-serveradresser under installationsprocessen. NNTP-serveradressen finns på din Usenet-leverantörs webbplats.

Steg 3: Hitta innehåll att ladda ner

För att söka och hitta videor eller ljudfiler att ladda ner via Usenet, behöver du en nyhetsgrupp som i princip indexerar Usenet-filer. Återigen, Newshostings Newsreader sparar dig all ansträngning. Du kan helt enkelt söka efter vilka filer du vill ladda ner via deras app.

Hur man använder Usenet – VPN för extra integritet

De flesta Usenet-leverantörer har inte loggar och erbjuder SSL-kryptering. Men du kan också använd VPN för att uppnå en ännu högre krypteringsnivå. VPN också förhindrar din Internetleverantör från att stryka ner din nedladdningshastighet för nyhetsgruppen. Kort sagt, att använda Internet när du är ansluten till ett VPN är mycket bättre än utan det.

VPN är ett virtuellt privat nätverk. När du ansluter till en VPN-server krypterar du i princip allt ditt internet trafik. Således kommer du att kunna använd Internet anonymt. Inga fler ISP-avlyssningar. Jag har utarbetat en lista över bästa VPN-leverantörer du kan använda tillsammans med Usenet.

Användbara länkar

  • Vad är Usenet?
  • Usenet vs Torrents jämfört.
  • Så här strömmar du Usenet på Kodi?
  • Är Usenet lagligt och säkert att använda?

Komma igång med Usenet – Wrap Up

Som nybörjare i Usenet kan du hitta vissa aspekter av att använda den här metoden för att ladda ner svårt att förstå. Det blir dock mycket enklare när du dock får tag på det. Skriv gärna en kommentar nedan om du behöver ytterligare hjälp med att komma igång med Usenet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me