Как да инсталирате VPN на Netgear рутер

VPN е много популярен инструмент, който може да ви помогне да бъдете сигурни и лични онлайн. VPN мрежите имат много функционалности, които помагат да подобрите вашето онлайн изживяване. Лесно е да получите VPN, работещ на вашия компютър, телефон и таблет, тъй като повечето VPN имат собствени приложения за тези устройства. Какво ще стане, ако искате да разширите тази защита на вашия PS4, Xbox или Smart TV? За да направите това, трябва да инсталирате VPN на вашия рутер. Маршрутизаторите нямат местни VPN приложения, изискват конфигурации за настройване на работеща VPN връзка. В това ръководство, Ще ви покажа как да настройте VPN към вашия Netgear рутер. Ако имате различен рутер, можете да прочетете нашето общо ръководство за рутери тук.

Как да инсталирате VPN на вашия Netgear Router

Как да инсталирате VPN на вашия Netgear Router

Защо да настроите VPN на вашия Netgear Router?

VPN е много удобен инструмент за киберсигурност, който криптира вашите данни и пренасочва вашия трафик онлайн чрез защитена връзка. С други думи, VPN е вашето предпазно средство срещу наблюдение и кибератаки. Поради тази причина определено искате VPN връзка на всичките си устройства. Тъжното е, че повечето VPN мрежи позволяват само ограничен брой едновременни връзки на устройството. Конфигурирането на VPN на вашия рутер ви позволява да заобиколите това и да защитите всички устройства, които се свързват с вашия интернет.

  Как да инсталирате VPN на рутер - Лесният начин

Ако използвате много устройства редовно или имате семейство, на което искате да разширите онлайн защитата на VPN, инсталирането на VPN на вашия рутер Netgear е най-добрата опция, която имате. Собствениците на фирми също могат да се възползват от инсталирането на VPN на рутерите на своята компания. По този начин можете да сте сигурни, че всички данни на вашата компания са защитени и че вашият бизнес не рискува от възможна атака, като DDoS атака.

Най-добър VPN за Netgear рутери

Както винаги, нашият експерт по VPN Чарлз премина през широкия списък на VPN достъпни на пазара и избра най-добрите VPN мрежи за рутери Netgear. Най-добрият му избор беше ExpressVPN и не отне много време, за да разберем защо.

Първо, ExpressVPN поддържа OpenVPN протоколи, което означава, че конфигурирате VPN клиента на дълъг списък от устройства, които не поддържат родните VPN приложения. ExpressVPN също така прави процеса на инсталиране много по-лесен, като предоставя „приложения“ за най-популярните рутери на Netgear.

Можете да намерите подробни ръководства за инсталиране на следните модели:

 • Netgear R6300 v2
 • Netgear Nighthawk R7000

Ако имате различен маршрутизатор Netgear или не искате да се абонирате за ExpressVPN, прочетете общия процес на инсталиране по-долу.

Как да инсталирате VPN на Netgear Router – Ръководство стъпка по стъпка

За да инсталирате VPN на рутер на Netgear, трябва да преминете през 2 основни стъпки. Първият е да мигате вашия рутер с DD-WRT.

Това означава, че ще трябва да промените оригиналната операционна система на вашия рутер в DD-WRT. Защо? Тъй като DD-WRT може да поддържа VPN, оригиналната ОС на вашия рутер не може. Ако имате рутер, който вече има настройка на DD-WRT, можете да пропуснете стъпка първи.

Втората стъпка е инсталирането на вашия VPN клиент на вашия рутер. Ще използвам ExpressVPN, за да обясня как да го направя, но процесът е един и същ за всички VPN, които Чарлз предложи.

  Как да инсталирате VPN на вашия TP-Link рутер

Стъпка 1 – Мига вашия Netgear рутер с DD-WRT

Както казах по-горе, първата стъпка е да мига вашия Netgear рутер. Не всеки рутер ще бъде съвместим с DD-WRT, но Netgear има дълъг списък от модели, които са.

Внимание: Този процес е малко технически, така че трябва да внимавате. Инсталирането на DD-WRT е доста просто, но трябва да сте сигурни, че изтеглите правилния фърмуер, който да използвате. Следвайте това ръководство за това как да флаш вашия рутер с DD-WRT към T и не забравяйте да направите домашната си работа!

Отделете време, когато се настройвате за тази стъпка. Не се страхувайте да помолите за помощ, ако се чувствате сякаш сте заседнали да разберете фърмуера, който трябва да получите.

Стъпка 2 – Инсталиране на VPN клиент на вашия Netgear Router

Ще използвам ExpressVPN, за да обясня този процес на инсталиране. Ако не използвате ExpressVPN, не се притеснявайте. Този процес е приблизително еднакъв с всички VPN от най-високо ниво.

Подготовка за инсталиране

 1. Влезте в ExpressVPN. Отидете на Настройка ExpressVPN.
 2. Отидете на Ръчна конфигурация и изберете OpenVPN
 3. Изтеглете  .ovpn досие.
 4. Отидете на конфигурацията на вашия Netgear Router. Можете да го направите, като въведете IP адреса на вашия рутер в адресната лента на браузъра си. Можете да намерите IP на гърба на рутера.
 5. Ще намерите DD-WRT контролния панел. Отидете на Услуги след това кликнете върху VPN.
 6. Активиране на Стартирайте OpenVPN клиент опция.

След като направите това, ще забележите, че има списък от полета, които трябва да попълните. Трябва да попълните IP / име на сървъра, порт, TLS Auth Key, CA Cert, обществен клиент Cert, и Частен клиентски ключ.

  Как да флаш вашия рутер с фърмуер за домати - Пълно ръководство

Не се притеснявайте, имате цялата необходима информация във файла .ovpn, който сте изтеглили по-рано.

Техническа инсталация

 1. Трябва да отворите файла в приложение за текстов редактор. Можете просто да използвате бележника на вашия компютър, за да го направите.
 2. За да намерите IP / име на сървъра, потърсете думата „дистанционно“. Линията с адрес, последван от 4 номера, е това, което искате. Адресът ще следва този модел: XXXX.copythisaddress.com
 3. Копирайте адреса в средата.
 4. На същия ред ще намерите 4 номера веднага след адреса. Това е вашето порт.
 5. След това искате информацията за полето TLS Auth Key. В същия файл потърсете .
 6. Превъртете малко надолу и намерете

Копирайте текста между и . Започнете да копирате, където пише „ЗАПОЧНЕТЕ Статичен ключ OpenVPN“И спрете след„КРАЙ OpenVPN Статичен ключ“. След като го копирате, просто го поставете в полето на страницата за конфигуриране на вашия рутер.

Вижте колко лесно беше това? Това е същият процес, който трябва да направите с останалите полета, но ще търсите различни тагове.

 • Поле на CA Cert: Потърсете и
 • Обществен клиент Серт: Потърсете и
 • Частен клиент: Потърсете и

След като поставите цялата копирана информация в съответните полета, щракнете върху Запази след това кликнете върху Прилагане на настройките.

Поздравления! Инсталирали сте VPN на вашия Netgear Router!

За да сте сигурни, че вашата VPN работи правилно, отидете на Status и кликнете върху OpenVPN. Трябва да видите „Клиент: СВЪРЗАН СТАТУТ“ в полето за състояние.

Как да инсталирате VPN на Netgear рутер – финални мисли

Истината е, че инсталирането на VPN на DD-WRT Netgear Router не е трудно, но изисква вашето цялостно внимание. Ако следвате това ръководство и четете ресурсите, с които съм свързан, ще можете да настроите вашата VPN след 20 минути! Не забравяйте да направите домашната си работа, преди да мигате на вашия рутер, и не забравяйте да следвате инструкциите за инсталация стъпка по стъпка.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me