Bästa Firefox privata nätverksalternativ

EN Firefox-tillverkad VPN? Det är något. Bläddringsgiganten har gjort det möjligt för det Amerikanska användare för att få mer integritet när du surfar på webben. Döpt som Firefox privata nätverk, det nya webbläsarförlängningen gör att du kan dölja din IP-adress och kryptera dina data. Även om det verkar lite användbart för Firefox-användare, har den det begränsningar. Oavsett vad du gör på internet bör din integritet och säkerhet alltid komma först. Det är därför vi föreslår att du börjar leta efter bättre alternativ. Här är allt att lära sig om Firefox Private Network och dess bästa VPN-alternativ.


Bästa Firefox privata nätverksalternativ

Bästa Firefox privata nätverksalternativ

Firefox privata nätverk – Det bra, det dåliga och det fula

Det första du kan fråga är om VPN-tjänsten är gratis. Enkelt uttryckt, ja det är det. Firefox Private Network är en del av Firefox Testprogram, vilket tillåter användare att testa flera produkter från Mozilla utan kostnad.

Det är inte första gången Mozilla rörde sig mot VPN-branschen, om du inte visste det. För ett tag sedan, det gick med ProtonVPN till en anknytning för VPN-leverantören i sin webbläsare. VPN kostade då runt $ 10.

Mozilla Firefox gjorde detta för att skydda användare när de surfar från webben hackare, trackare och webbplatser. Det är ganska enkelt, ladda ner tillägget och klicka på Anslut. Det är allt.Anslut till FireFox VPN

Det här är vad Mozilla vice president för produkt Marissa Wood hade att säga:

”En av de viktigaste lärdomarna från de senaste händelserna är att det växer efterfrågan på integritetsfunktioner. Firefox Private Network är ett tillägg som ger en säker, krypterad sökväg till webben för att skydda din anslutning och din personliga information var som helst och överallt där du använder din Firefox-webbläsare. “

Detta är en guide som hjälper dig att hitta alternativ för den nya VPN-förlängningen. Men varför? Du förstår, Firefox Private Network kan kanske skydda dina data, men det är inte allt vad en VPN ska vara. Det finns flera faktorer att titta på, och enligt mina tester, den nya tjänsten har inte vad som krävs att konkurrera med jättarna. Här är vad jag kom på.

Servrar, säkerhet och integritet

Så, precis som en grundläggande Virtuellt privat nätverk (vet fortfarande inte varför Mozilla inte erkänner det), FPN låter dig ansluta till offentliga nätverk med extra säkerhet och integritet. Det gör det genom att kryptera din trafik när den passerar genom en privat tunnel direkt till en server som tillhandahålls av Cloudflare.

Säkerhetsmässigt är tjänsten inte dålig. Bakslaget här är att det endast riktar sig till dem som använder Firefox. Till skillnad från andra VPN-tjänster (True Ones) kommer Firefox Private Network inte att säkra uppgifterna som hanteras av andra internetapplikationer och programvara som t.ex. Gmail, Facebook, Spotify eller onlinespel. Endast de surfaaktiviteter du gör i själva webbläsaren är säkra.

Vad gäller integritet döljer uppenbarligen Firefox-internetåtkomst din IP-adress med bara servrar i Förenta staterna. När jag aktiverade tillägget kontrollerade jag min nya IP-adress. Konstigt nog visade min IPv6 i stället för min offentliga. Det är faktiskt inte en dålig sak. Detta är vad som kom upp efter anslutningen.IP med FPN

Så tekniskt sett, CloudFlare är din nya Internetleverantör. Men märker detta: Min enhets IP-adress på Chrome ändras inte. Som jag nämnde är det bara för Firefox, som inte anses vara så viktigt alls. Ta en titt på min IP-adress (Original) trots att jag har Firefox Private Network på.IP i Storbritannien

En tveksam politik!

De bästa VPN-leverantörerna har en strikt-ingen logg policy. Men enligt Firefox kan det vara lite vag på det territoriet. De hävdar att ingen av dina surfinformation samlas in. Men påståendet följs av:

“Vi samlar generisk information om hur du använder tillägget, till exempel data om hur du interagerar med det när du stänger av det, och teknisk information om hur det fungerar.”

Det är en Av / på-knapp, vilken typ av interaktion skulle det finnas? När en loggningspolicy inte är tillräckligt tydlig är du bättre håll dig borta från tjänsten som tillhandahåller den.

Tillgänglighet

Den här delen är avgörande, ni. Det spelar ingen roll om du är intresserad av att använda den här tjänsten, om du inte gör det i USA, du får inte det. Tydligen har Firefox begränsat åtkomsten till sitt privata nätverk som ska användas av de som bor i USA.

Om du närmar dig webbplatsen med avsikt att ladda ner tillägget, detta geo-felmeddelande kommer att dyka upp:

“Det här tillägget är för närvarande endast tillgängligt för amerikanska stationära användare.”FVN-felmeddelande

Enhetens kompatibilitet

Jag vet inte om du märkte det, men felmeddelande säger en sak till för att begränsa din tillgänglighet. Firefox privata nätverk är också endast tillgängligt för stationära användare. Därför får den som använder Firefox på sin mobil inte chansen att prova den nya VPN-tjänsten.

Det är en utmärkt anledning att flytta ditt intresse till andra VPN-alternativ eftersom de har applikationer för nästan alla större operativsystem där ute. Det inkluderar iOS, PC, Mac, Android samt FireStick.

Om tillägget bara finns tillgängligt för Firefox-webbläsare, USA och stationära användare med ett Firefox-konto, tycker du att det är värt att gå för?

Fart

När vi utvärderar VPN-leverantörer är en av de första faktorerna vi tittar på fart av tjänsten. EN VPNs kryptering påverkar din internethastighet drastiskt. Till och med de bästa VPN: n i branschen har det problemet, men de optimerar sina servrar för att säkerställa bästa kvalitet.

När det gäller hastighet var jag ganska chockad över att se att Firefox Private Network är snabbt. Jag märkte knappt fallet i internethastigheten när jag aktiverat tillägget. Låt mig visa dig vad jag fick:

För att starta processen tog jag en skärmdump av min egen internethastighet utan att använda Firefox: s VPN.Hastighet utan FPN

Nu, efter att ha tryckt på anslutningsknappen, resultaten kom in som sådana.Ansluten till FPN

Om du märker påverkar inte nedladdningshastigheten så mycket. Men PING och ladda upp var de viktigaste offren för Firefox Private Network. Så, allt vad gäller hastighet är Firefox Private Network inte så illa.

Du måste komma ihåg; tjänsten endast krypterar aktiviteterna i webbläsaren, inget annat. Det är kanske därför resultaten resulterade i minimal hastighetsförlust.

Tillgänglighet för innehåll

Ett av VPN: s huvudsakliga jobb är att dölja din identitet och hjälper dig kringgå regionala begränsningar. Jag tänker inte säga att Firefox Private Network inte gjorde det, för det gjorde det faktiskt.

Men medan du använde gjorde det mycket gjorde det inte ett särskilt bra jobb med det. Okej, så jag medger att tjänsten kunde avblockera amerikanska Netflix så snart jag aktiverade tillägget. Det är inte allt; Jag lyckades till och med få tillgång till Hulus innehåll i Storbritannien.

Men jag är inte en som blir övertygad så lätt, och du borde inte heller göra det. Jag fortsatte att testa stora streamingtjänster tills jag kom till HBO Now. Som jag nämnde ovan ser det ut som att Firefox Private Network fungerar Cloudflares servrar endast i USA.

Och det är välkänt att HBO Now är en tjänst som endast är tillgänglig för amerikanska tittare, vilket innebär att FPN lätt bör spärra den. Det var inte fallet. Jag blev blockerad av detta frustrerande fel:

HBO Now är endast tillgängligt i USA och vissa U.S.-territorier.HBO Now Error FPN

Låt oss stanna på den ljusa sidan. Andra topp-VPN kan avblockera tusentals tjänster runt om i världen, inklusive USA. Men hej, Firefox Private Network kan komma åt Netflix och Hulu. Bra jobbat.

Domen

Så jag har sagt allt du behöver veta om Firefox Private Network. Nu vet du varför du bör välja ett bättre alternativ. Om du inte kunde linda huvudet runt det, här är en fullständig sammanfattning:

 1. Det har inte många servrar (Cloudflares nätverk), och du får inte välja vilken du vill ansluta till.
 2. En tveksam loggningspolicy som kan påverka din integritet inom en snar framtid.
 3. Hastigheterna är bra, men det finns snabbare VPN-skivor ute. (Ladda upp och ping var väldigt dåligt).
 4. Endast tillgängligt i USA för personer som använder stationära datorer.
 5. Det krypterar inte data utanför Mozilla Firefox-webbläsaren, vilket betyder att allt du gör på andra appar är sårbart.
 6. Kan blockera Netflix och Hulu, men har inte blockerat HBO nu. Det är dåligt med tanke på att det bara fungerar på servrar i USA.

Vårt huvudfokus: Firefox privata nätverksalternativ

Nu när du vet varför du behöver ett alternativ är det dags att prata om vad är vi ersätter Firefox: s VPN med. Jag är ledsen Mozilla, men jag måste kalla det VPN (eftersom det är ett).

Att välja ett bra VPN kan vara en skrämmande process eftersom det finns mycket på marknaden. Du måste beakta alla aspekter beroende på vad du behöver göra. Men utan tvekan behöver du ett VPN som kan skydda dig hela tiden oavsett vilken enhet du använder, webbläsaren du använder och vilket land du befinner dig i.

Lyckligtvis, VPN: erna på vår lista idag ger dig alla ovanstående. Ska vi starta med recensionen? Här är de bästa Firefox-privata nätverksalternativen.

ExpressVPN

ExpressVPN-lock

ExpressVPN är den första på vår lista. Tja, inte försöka vara partisk, men det är det toppen i branschen idag. Varför väljer vi detta som det första VPN som ersätter Firefox Private Network? Det beror på att det har mycket mer att erbjuda än Mozillas tjänst.

Firefox Private Network har bara “vem vet hur många” servrar i USA. ExpressVPN har å andra sidan 3000+ servrar i 94 länder, inklusive 25+ i USA. Det är en ganska stor skillnad om jag kan säga.

Firefox kompatibilitetsmässigt fungerar endast på stationära plattformar, medan ExpressVPNs applikationer är tillgängliga på Android, iOS, PC, Mac. Förresten, ExpressVPN har också en Firefox-förlängning, så du kommer inte att sakna någonting när du prenumererar på dess tjänst.

Under lång tid var ExpressVPN en av få leverantörer som kan avblockera någon kanal runt om i världen, särskilt viktiga tjänster som Netflix, Hulu och HBO Now. Firefox privata nätverk bevisade att det kunde göra jobbet, men misslyckades med HBO Now. Det är inte mycket lovande.

När det gäller integritet är ExpressVPN känt för sitt strikt no-log policy. Det finns inga loggar, och det lagrar inte heller någon form av information om användarnas aktivitet. Jag kan inte säga detsamma om Firefox Private Network. De uppger att vissa av våra uppgifter samlas in.

Slutligen visade sig Firefox Privat Internet vara snabbt i nedladdningsavdelningen. ExpressVPN är emellertid en av de snabbaste VPN som någonsin har existerat. Dess servrar är väloptimerad för Ultra-HD-strömning oavsett hur långt servern är från din faktiska plats.

Trots att du är en betal-VPN kommer du att vara det få det du betalar för med ett körsbär på toppen när du använder ExpressVPN. Ta en titt på några tips nedan för att förstå denna leverantör ännu mer.

Fördelar

 • Smart DNS-server (MediaStreamer)
 • OpenVPN-protokollet (bland andra)
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Tusentals servrar på 160 platser
 • Upp till fem samtidiga anslutningar
 • 30-dagars återbetalningsgaranti
 • Strikt no-log-policy
 • 24/7 livechatsupport

Nackdelar

 • Det kostar lite mer än andra

NordVPN

NordVPN Cover

NordVPN är ett annat toppval att överväga att använda istället för Firefox Private Network. Känd världen över som VPN med största servernätverket. Du kommer samtycka efter att du ser att det kan skryta med mer än 5000+ i 60 länder. Så till skillnad från Firefox VPN kan du faktiskt titta på liknande BBC iPlayer, TSN och Viaplay oavsett var du är.

Om Firefox försöker göra deras VPN exklusivt för deras webbläsare kommer det inte att göra någon skillnad för användare. Det spelar ingen roll om du inte gillar någon annan webbläsare. Om Firefox är din webbläsare, NordVPN erbjuder en trovärdig förlängning för det. Du kan bläddra anonymt, säkert och fritt med NordVPN.

På plussidan är NordVPN en av de säkraste VPN-leverantörerna i världen. Den här titeln är tillåtet av exklusiva funktioner som ingen annan VPN kan erbjuda. Först pratar vi om CyberSec, vilket är en teknik som avskräcker alla oönskad programvara som kan rikta in sig på din enhet. Vi pratar om skadlig programvara, virus och skadlig programvara där ute.

Den andra är dess Dubbel VPN-funktion, vilket tillåter din trafik att passera genom två separata VPN i stället för en. Om du inte vet vad det betyder kommer dina data att krypteras två gånger med AES-256-GCM-kryptering på hög nivå med en 2048-bitars DH-nyckel. Jag tror inte att Firefox Private Network kom nära sådan kryptering ännu.

Enligt min mening är NordVPN ett bra alternativ till Firefoxs VPN. Titta på några andra funktioner som denna jätte erbjuder:

Fördelar

 • Nollloggpolicy
 • SmartPlay (Smart DNS)
 • 4800+ servrar i 60 länder
 • Dubbel VPN
 • Sex samtidiga enheter
 • Avblockerar HBO nu
 • CyberSec-teknik
 • 2048-bitars kryptering

Nackdelar

 • Kan vara lite snabbare på vissa servrar

BulletVPN

BulletVPN Cover

Du kan fråga varför en liten VPN kan konkurrera med Firefox Private Network. Tja, storlek är inte allt, det är det kvalitet vi letar efter här. BulletVPN har inte funnits länge men lyckats locka hundratals användare runt om i världen (betoning på hela världen).

Det faktum att varje VPN är tillgängligt på global skala sätter det alltid som ett utmärkt alternativ till Firefoxs VPN. BulletVPN har servrar i 30+ länder, strategiskt placerat för gratis, obegränsad internetanslutning. Det är möjligt att avblockera liknande Netflix och HBO Now lätt. Det gick inte att säga samma sak om Firefox Private Network.

När det gäller säkerhet toppar BulletVPN diagrammen tack vare protokollsorten. Du får navigera mellan PPTP, L2TP, OpenVPN, IKEv1 och IKEv2. Håll dig fast som råd OpenVPN eftersom det alltid är bäst för säkerheten.

BulletVPN är lite pricy jämfört med hur liten den är, men till sitt försvar är den mycket, mycket snabbt. Om du letar efter strömma HD-innehåll eller spela onlinespel, BulletVPN: s servrar är väloptimerade för sådana uppgifter. Du kommer inte att märka några förseningar eller fördröjningar när du gör det.

Om du vill veta mer, titta nedan:

Fördelar

 • Håller ingen loggar för surfaktiviteter
 • Fem VPN-protokoll
 • Höghastighetsservrar
 • Bullet Shield-teknik
 • Fem samtidiga anslutningar
 • Avblockerar stora strömningskanaler
 • Gratis Smart DNS-funktion
 • Finns på olika operativsystem
 • 30-dagars återbetalningspolicy

Nackdelar

 • Litet servernätverk

SurfShark

SurfShark

Att vara ny är ingenting att bli generad över. Surfshark har inte funnits på länge, men det lyckades konkurrera med jättarna i branschen. De säger att första intryck är allt.

Mitt första intryck av Firefox Private Network var ett stort geo-felmeddelande och säger att det är det endast tillgängligt i USA. Det är inte ett trevligt första möte.

Vad gäller SurfShark är det första jag märkte att det erbjuder obegränsade samtidiga anslutningar. Nu är det så du börjar med ett slag. Inget av VPN: er som jag har stött på i min karriär gör det. Dessutom är det servernätverket ganska stort och erbjuder mer än 800 servrar i 50 länder.

SurfShark kan också avblockera Netflix och andra toppströmningstjänster över hela världen, vilket gör det till en mycket bra ersättning för Firefox Private Network.

Okej, så VPN huvudsakligen utmärker sig i avskildhet och säkerhet. Men det finns en nackdel med hastighetsavdelningen. De är inte särskilt konsekventa på vissa servrar, vilket är ett problem eftersom de flesta användare letar efter fler strömningsalternativ.

Fördelar

 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Mer än 800 servrar i 50 länder
 • Kryptering på hög nivå
 • Avblockerar Netflix, HBO Now och mer
 • Multihop-funktion (dubbel VPN)
 • Automatisk dödsbrytare
 • Ingen loggpolicy

Nackdelar

 • Lite dyrt (månadsabonnemang)
 • Några långsamma servrar

Bästa Firefox-privata nätverksalternativ – logga av

Det finns dussintals länder som inte tolererar internetfrihet; det är där en VPN ska vara närvarande. Men på grund av att det saknar många faktorer som gör det till en bra VPN har du själv perfekta ersättare. Gå igenom listan och kolla vilken som passar dina behov bäst. Om du behöver någon hjälp, se till att jag ropar in kommentarerna nedan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map