Varför det är riskabelt att använda hotell WiFi och hur du kan vara säker

Är hotellet WiFi säkert? Är hotellets WiFi säkert att använda? Om du är medveten om privatlivet skulle du veta att det inte är säkert att ansluta till ett offentligt Wi-Fi-nätverk, eftersom det kan fastställas av hackare. Medan ett välrenommerat hotell aldrig kommer att försöka stjäla dina data, kan det finnas en hacker som sätter upp en falsk Wi-Fi-hotspot och namnger den “Hotel WiFi.” Om du ansluter till den kan de se alla data som du skickar och tar emot i det nätverket.

Varför det är riskabelt att använda hotell WiFi och hur du kan vara säker

Varför det är riskabelt att använda hotell WiFi och hur du kan vara säker

Är hotellet WiFi säkert och säkert?

Att använda en VPN kan skydda dig från den här typen av attack men inte många gäster använder VPN, vilket gör detta till en effektiv attack och hackaren kan få tillgång till deras e-postlösenord, lösenord för sociala medier och till och med bank- och kreditkortsinformation.

En hackare kan också lämna ett virus på din dator via det nätverket. Och om hackaren är riktigt bra kan de använda den här metoden för att hacka sig till hotellets säkerhetssystem och stjäla gästinformationen. Om du är en resenär är detta skrämmande information.

Varför använda hotell WiFi??

Att ansluta med din 4G-mobildata kan vara mycket dyrt, särskilt om du reser. Resenärer letar vanligtvis efter sätt att spara några MB var de än kan, vilket gör hotell Wi-Fi till en attraktiv affär. Om du inte är försiktig kan dina mobildatakostnader få hundratals dollar. Detta är anledningen till att använda ett hotell Wi-Fi blir en tvång för de flesta resenärer.

Det finns flera skäl till varför du kanske vill hålla kontakten på internet även när du är på semester. Om du är på affärsresa är det absolut nödvändigt att använda nätet. Och även om du är på din personliga resa, vill du använda kartor för att hitta vägbeskrivningar, sociala medier för att dela bilder och även översätta om du är i ett annat land. Och allt detta kan inte göras med din mobildata.

De fyra farorna med att använda hotell WiFi

När du använder ett hotell Wi-Fi är det de här attackerna du kan möta.

 • Återuppspelningsattack: Med den här attacken ersätter hackaren användarens autentiseringssession. På det här sättet kan de få tillgång till nätverket och få den privata informationen till sitt offer.
 • Avslappnande attack: Som diskuterats tidigare, i denna attack kan hackaren skapa ett nätverk för att locka offret. Om offret går med i nätverket kommer deras data att komprometteras.
 • Trafikanalysattack: I den här attacken kan hackaren spionera på hotellnätverket och se de data som överförs på det.
 • Ordbokattack: I denna attack försöker hackaren att använda ordbok för att gissa nätverkets lösenord. Det involverar brute force-metoden genom att tillämpa alla möjliga lösenord.

Hotell är enkla mål

Hackare betraktar hotell som enkla mål eftersom resenärer som stannar på hotell i allmänhet inte vill använda sin mobildata eftersom det kan bli dyrt. De flesta resenärer i dag letar efter hotell med Wi-Fis. Den vanligaste formen för en hotspot-attack är en avlyssningsattack där hackaren skapar ett falskt nätverk och lockar offret att använda den. Och om du planerar att bo på ett hotell som inte är tillförlitligt eller billigt kan det hända att nätverket hackas till att börja med.

Hur du kan vara säker när du använder Hotel WiFI

Om du inte kan lita på hotellets Wi-Fi-säkerhet, hur stannar du online när du reser? Här är några tips.

 • Gå inte med i nästan alla Wi-Fi-nätverk som har samma namn som ditt hotell. Fråga istället hotellmyndigheterna om Wi-Fi-detaljer.
 • Kontrollera dess skyddsdetaljer. En säker Wi-Fi är skyddad av WPA2. Du kan kontrollera detta genom att gå till nätverksegenskaperna och välja Wi-Fi.
 • Kontrollera om lösenordet fungerar. Försök ansluta med fel lösenord. Om den fortfarande ansluter, är den riggad.
 • Använd ett VPN. När du ansluter med ett VPN krypteras all trafik så även om nätverket styrs av en hacker kommer de inte att kunna läsa något du skickar.

Bästa VPN att använda när du bor på ett hotell

Det finns många VPN-tjänsteleverantörer där ute, alla påstår sig vara de bästa. När det gäller topp VPN att använda på hotell vill du se till att din VPN erbjuder appar för enheter du tänker använda medan du bor hemma. Dessa enheter inkluderar PC, Mac, Android, iPhone och iPad. Du vill också verifiera att ditt VPN har en korrekt återbetalningspolicy. På det sättet kan du alltid få tillbaka dina pengar bara om VPN inte fungerar som annonserat. Sammantaget är här de bästa VPN: n för hotell.

Andra sätt att hålla sig skyddade

Förutom VPN är här några andra sätt du kan använda för att hålla dig skyddad.

 • Håll ditt operativsystem uppdaterat. Eftersom alla större mjukvaruföretag fortsätter att lansera nya uppdateringar med korrigeringsfiler och felkorrigeringar, kommer att uppdatera ditt operativsystem att din enhet är säker.
 • Använd alltid HTTPS-webbplatser eftersom det betyder att de är säkra. HTTPS bör särskilt användas när du delar dina personliga foton eller videor.
 • Kontrollera inte dina bankkonton eller gör onlineköp medan du är på en offentlig Wi-Fi.
 • Om du ansluter till hotellets Wi-Fi, se till att alternativet för fildelning är avstängt. Om fildelning är aktiverad kan en hacker få åtkomst till filerna på din enhet.

Varför det är riskabelt att använda hotellwifi – slutliga tankar

Alla dessa metoder hjälper dig att vara säker men det bästa sättet att hålla dig skyddad på en offentlig Wi-Fi är en VPN. När du använder ett VPN kan du komma åt dina bankkonton och göra online-köp eftersom alla dina transaktioner är helt säkra och även om en hacker har kontroll över det nätverk du är på kan de fortfarande inte läsa dina data.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me