Är gratis allmän WiFi-hotspot säkert att använda?

Många offentliga platser, t.ex. hotell, restauranger, skolor, högskolor, och flygplatser, erbjuder gratis allmänna WiFi-hotspots. Medan dessa hotspots erbjuder en bekväm metod att gå online och kolla sociala webbplatser som Facebook eller Twitter, de åläggs a hot mot din integritet. I den här artikeln kommer jag att diskutera båda farorna med att ansluta till en gratis offentligt WiFi Hotspot Network samt metoder för att skydda din privata information när du använder dessa nätverk.

Är gratis WiFi säkert att använda?

Är gratis WiFi säkert att använda?

Farorna med gratis offentliga WiFi-hotspots

Din Windows-bärbara dator eller OS X Mac innehåller viss känslig privat information som du inte vill att andra ska tjuva på. Det inkluderar användarnamn och lösenord för dina bankkonton, sociala mediekonton, e-postmeddelanden och online-shoppingkonton. När du surfar på webben via offentlig WiFi finns det en lista över hot du utsätter dig för.

Allmän WiFi-hotspot-fara – 1. Rogue WiFi-nätverk

EN rogue WiFi-nätverk, vanligtvis känd som en oseriös åtkomstpunkt, används i både DoS- och datastöldattacker. Hackaren skapar i princip ett “falskt” nätverk som liknar ett legitimt nätverk. Det faktum att autentisering inte krävs för att ansluta till dessa nätverk gör dem till ett lockande bete för människor som vill ha tillgång till Internet medan de sitter på ett kafé eller väntar i flygplatsloungen. När användaren är ansluten till den falska AP kan hackaren stjäla privat information från användarens enhet.

  Vad är Tails OS och hur man installerar det i tre enkla steg

Offentlig WiFi-hotspot-fara – 2. Packet Sniffer

EN paket sniffer, eller paketanalysator, är ett program som kan fånga upp och logga trafik som passerar över ett digitalt nätverk. Medan du surfar på Internet i skolans / högskolans bibliotek kan hackare använda en paketfäktare för att rikta in paket som skickas via osäkra offentliga WiFi-nätverk. Så länge du är ansluten till samma nätverk som hackaren, riskerar du att din information blir stulen.

Offentlig WiFi-hotspot-fara – 3. Man-i-mitten-attacken

EN Man-i-mitten-attacken, aka MITM, är en av de mest använda metoderna för att få tillgång till känslig data av hackare. Under en MiTM kan hackaren avlyssna och få tillgång till en användares webbläsare och de data den skickar och tar emot under transaktioner och konversationer. Attackeren än omdirigerar användaren till en falsk webbplats som ser ut som den webbplats som användaren förväntar sig att nå. Sociala webbplatser, nätbank, och e-handelswebbplatser är de mest riktade. Hackaren kan fånga inloggningsuppgifter samt annan känslig information.

Offentlig WiFi-hotspot-fara – 4. Social hacking

I vissa fall kan hackaren lämna en skadlig USB-enhet på cafébordet. Användaren sätter nyfiken på USB-datorn i sin bärbara dator av nyfikenhet. När det är gjort kan hackaren fånga känslig information via skadliga program.

Hur man skyddar data medan du använder gratis offentlig WiFi-hotspot – VPN

Att få tillgång till gratis WiFi är inte värt att äventyra din känsliga information. lämnar bankinfo eller inloggningsuppgifter för e-handel utsatta kan ha katastrofala konsekvenser. Så slutar du använda allmänna WiFi-hotspots tillsammans? Eller finns det ett sätt att skydda dig mot hoten om gratis WiFi? Om du uppskattar din integritet och online-säkerhet men ändå vill ha åtkomst till Internet på offentliga platser, använd a VPN. VPN står för “Virtual Private Network”. Stora företag och företag använder alla VPN till skydda / skydda värdefull data. Det finns inget som hindrar vanliga Internetanvändare att använda ett VPN också.

  • VPN låter dig i princip omdirigera all din trafik via en separat, säkert, privat nätverk.
  • VPN krypterar alla dina data. Detta säkerställer att hackaren inte kan lyssna på din onlineaktivitet. Din IP-adress kommer att döljas från potentiella hackare och spioner.
  • VPN hindrar NSA och andra myndigheter från att spionera på dig.
  • Vissa sociala webbplatser, som Facebook och Twitter, är generellt blockerade vid skolor och högskolor. Med hjälp av ett VPN kan du göra det avblockera dessa webbplatser.
  • VPN tillåter dig också ändra din offentliga IP-adress, ger dig tillgång till geoblockerade webbplatser och strömmande kanaler i processen.
  Allt du behöver veta om fileless Ransomware

Jag har forskat mycket på olika VPN-leverantörer. ExpressVPN, använder till exempel en SSL-säkert nätverk tillsammans med 256-bitars kryptering vilket gör det omöjligt för nyfikna ögon att infiltrera din enhet. Naturligtvis finns det andra VPN-leverantörer som du också kan använda för att skydda din onlineaktivitet vare sig hemma eller offentligt. Ta en titt på listan nedan.

Faror med att använda gratis offentliga WiFi-hotspots – Wrap Up

Förutom VPN finns det andra steg du kan vidta för att se till att du är skyddad mot potentiella faror.

  • Se till att antivirusprogrammen och definitionerna alltid hålls uppdaterade.
  • Aktivera ‘Firewall’ på din dator.
  • Stäng av nätverket ‘Sharing’. Detta kan göras på både Windows och Mac.
  • Förhindra att använda webbplatser som använder HTTP istället för HTTPS. HTTPS krypterar data som skickats och mottagits mellan din dator och webbservern.

Ta inte lätt på din integritet online. Du vet aldrig vem som spionerar eller tjuvtappar på dig. Som en allmän regel skulle jag aldrig rekommendera att gå online utan att använda VPN, särskilt på offentliga platser. Hackare följer nästan alltid efter enkla mål. När du installerar ett VPN kan se ut som för mycket krångel för den “normala” användaren, borde du kunna få tag på det när du har ställt in det för första gången. Säkra före det osäkra.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me