5 най-сигурни платформи за социални медии в света

Социална медия е неразделна част от съвременния живот. С всички предимства, които социалните медии ни носят, това отнема нещо значително. Притесненията относно сигурността, които се въртят около социалните медии, нарастват от момента, в който се появиха в интернет. Само в рамките на това десетилетие имаше много основни спорове за поверителност на социалните медии. Така че има смисъл да защитаваме нечии онлайн идентичност и да се възползвате максимално от това, което социалните медии могат да предложат. С казаното, ето 5 от най-добрите сигурни платформи за социални медии точно сега:

Най-добрите сигурни платформи за социални медии

5 безопасни платформи за социални медии, които използвате в момента

Ако излезете от дома си, едва ли ще намерите някой, който няма акаунт Facebook и Twitter. Instagram са големи пари за маркетолозите и моделите и дори можете да направите кариера от тях. Джъстин Бийбър не е единственото YouTube звезда да удари индустрията голяма! 

Въпреки това, популярни платформи като Facebook може да застраши вашата поверителност онлайн. Напоследък във Facebook се съобщава, че използва вашата камера, за да нахлуе в тази заветна привилегия. И също така, нека не забравяме за това скандал още през 2018 година.

Linkedin

Икона на LinkdinLinkedIn е вероятно платформата за социални медии на най-популярните професионалисти в света днес. Той предлага и двете безплатни и платени настройки на акаунта и се използва от безброй професионалисти по цял свят. За да бъдем точни, можете да очаквате повече от 575+ милиона потребители в световен мащаб.

Тъй като мрежата се грижи за професионалисти и фирми, тя е доста здрава механизъм за сигурност. Той също така дава набиращи служители да достигнат до потенциалните служители чрез своите активни възможности за работа. 

С всичко казано, LinkedIn пропуска някои много ключови функции. Шифрованите съобщения все още не са налични на уебсайта и приложението. Това може да компрометира потенциално поверителна комуникация между която и да е от двете страни.

Освен това той има доста подробна употреба на данни функция на политиката за поверителност. Повечето ще изберат да не продължават с него. Така че, имаш хора там, които може и да не знаят как се използват техните данни.

кикотене

Икона на TwitterTwitter е сред Големи 3 на света на социалните медии и сред най-безопасните. Към 2019 г. платформата има повече от 321 милиона активни потребители. Той също така постоянно повдига летвата поверителност както и онлайн права за потребителите от началото му.

Както и в другите социални медии, вие не можете наистина да получите никой от туитовете, които сте направили обратно. Възможно е вашите туитове никога да не бъдат изтрити. Някои случаи показват, че туитове от повече от десетилетие са били съхранява се в кешове.

Това каза, за основния потребител, Twitter предлага a висока степен на сигурност и много опции за сигурност и поверителност. Те не винаги се справят добре срещу многобройни атаки направени от хакери, но все пак върши прилична работа. Това каза, потребителска преценка се препоръчва, когато сте на тази платформа за социални медии.

Reddit

Reddit иконаако Facebook е акцентът на глобалните социални медии, Reddit е онлайн подбедреникът. Тази разпръсната мрежа от нишки съдържа безброй битове критична информация, мнения и прозрения не намери никъде другаде. С над 330 милиона активни месечно Потребители, няма информация, която да ви избягва.

Най-добрата характеристика на Reddit е, че е така практически анонимен. Макар че не предлага никакъв вид криптиране, проследяването на самоличността на плаката е не лесна задача. 

В същото време Reddit може да бъде място, където може да срещнете токсично поведение. Повечето хора, които не знаят пътя си из интернет, ще намерят Reddit трудно за навигация.

И все пак, ако търсите защитена, непроследена и отворена платформа за социални медии, Reddit е мястото, където искате да бъдете.

Whatsapp

WhatsApp IconДокато технически е приложение за съобщения, Whatsapp може да служи и като платформа за социални медии.

За тази цел предлага силно P2P криптиране, вградени функции за защита, нулево събиране на данни, и няколко други предимства.

Съвсем очевидно е защо това приложение трябва да бъде толкова високо в отдела за сигурност. WhatsApp има повече от 1,5 милиарда месечно активни потребители, което го прави най-популярното приложение за мобилни съобщения в целия свят.

От обратната страна, той използва телефонен номер, което може да бъде голямо разкритие за всеки потенциален хакер. Сега наскоро направи Whatsapp вратовръзки с Facebook, и това може да доведе до някои проблеми, свързани със сигурността. Което ни доведе до последния скандал, през който WhatsApp трябваше да премине през изминалата година.

Повече от 1400 потребители на WhatsApp започна да получава злонамерени телефонни обаждания. Тези потребители включват „значителна“ част от високопоставени правителствени и военни служители, разпространени навсякъде 20 държави. Съобщава се, че техните телефони са били хакнати с помощта на някакъв вид злонамерен софтуер, грабващ данни продава се от NSO Group, израелска компания за кибер оръжие.

WhatsApp заведе дело срещу хакерския инструмент, създаден от израелската компания. Но засега внимавайте, преди да отговорите на обаждания или да споделите ненужно съобщение с приятелите си.

Комбиниране на профили в социалните медии с числа е доста изчерпателна представа за всеки човек. Така че, има някаква нужда да използвате Whatsapp предпазливо, особено ако го свържете с вашия FB акаунт.

телеграма

Сигурни платформи за социални медии - икона на TelegramАко сте взели Whatsapp и го допълни с функции за сигурност за поверителност, ще получите Telegram. От 2018 г. облачното приложение за мобилни съобщения Telegram приключи 200 милиона активни потребители месечно в световен мащаб

Това приложение за съобщения се счита за едно от безопасният На iOS и Android магазини за приложения. Освен че предлагаме страхотно P2P криптиране, също така дава много опции за текстови съобщения.

Сред най-важните е опция за самоунищожение, което ви позволява да зададете a часовник върху съобщението. След като таймерът изгасне, съобщението е заличава се и става невъзстановим.

Както при Whatsapp, Telegram се нуждае от вашия телефонен номер за да ви свържат с контакти. Въпреки това, след като го получите, има няма събиране на данни над минималния минимум. Сега използвате горелка SIM-та или дори Burner.com да използвате еднократни връзки и да използвате сигурно Telegram.

Как да използвате безопасно социалните медии?

Има толкова много различни методи защити своя акаунт в социалните медии. Но за да направите това, трябва да се насочите към основните фактори, които биха могли да рискуват вашата поверителност. По-долу ще намерите най-важните части в профила си, които трябва да бъдат защитени и защитени. Ето ги и тях.

парола

Вашата парола е първата и най-важната линия на отбрана на вашия онлайн акаунт. Ти трябва да задайте силна парола за всички акаунти в социалните медии.

В идеалния случай вие трябва да има отделна парола за всеки акаунт. Това може да се запомни трудно, така че използването на мениджър на пароли може да работи. Също така, пароли, които включват неща като числа и символи обикновено са много по-безопасни от тези, които се основават само на писмо.

Понякога не можете да разберете каква парола да изберете или създадете. Ето защо имате приложения и инструменти, които да свършат задачата вместо вас. Говоря за Силни генератори на пароли.

Можете да използвате този инструмент, за да си присвоите един дявол от a силна парола за вашите акаунти, което го прави до невъзможно за всеки хакер познайте и придобийте вашата трудна за декодиране парола.

електронна поща

Имейлите са лесни за хакване и ако имате свързан акаунт в социалните медии, тогава бъдете предпазливи. Фишинг имейли представяйки се за свой FB или Instagram имейл може да се появи във входящата ви поща.

Най-добрият начин да се справите с тях е просто да разберете какво да търсите във фишинг имейлите. Ако знаете как да ги забележите, можете избягвайте ги с относителна лекота.

Друг начин да се избегнат подобни схеми е да посетете самата официална страница. Ако имате имейл от акаунта си в социалните медии, не кликнете върху връзката представени вътре. Просто отидете на официалната страница в социалните медии и я проверете там.

местоположение

Местоположение-базирани услугите са станали крайъгълен камък на социална медия днес. Те обаче представляват значителна заплаха за вас сигурност и поверителност.

Като цяло, най-добре е да запазите социалните си медии услугите за локация са изключени. Това може да е трудно на моменти, но ще ви предпази от проследяване навсякъде. Плюс това можете и вие защити приятелите и семейството си постъпвайки така.

Приложения за социални медии, които трябва да избягвате

Въпреки че горните върхове са повече от достатъчни, за да защитите вашите акаунти в социалните медии, бих искал да говоря за платформите, които трябва да изглеждате по друг начин, когато се споменава. Някои от тях са много популярни като Snapchat.

Това приложение за социални медии е много забавно за използване, но не идва без определени нарушения на сигурността. Още през 2014 г. приложението беше хакнато, за да изтече частни снимки на потребителите. Резултатът беше опустошителен като Бяха събрани 90 000 изрични снимки. Това е само пример. Сега, нека ви покажа кои приложения за социални медии трябва да избягвате, за да защитите поверителността си, а в някои случаи и себе си:

  • Snapchat
  • прахан
  • шепот
  • Omegle
  • Blendr
  • Домашно парти
  • Tumblr
  • Биго на живо

Какво означава бъдещето на социалните медии за личната поверителност?

Социална медия е присъща част от нашия живот сега. Малко вероятно е това онлайн сигурност ще стане по-здрав, без да му го дадете пряко и постоянно внимание. Уверете се, че знаете как да защити се онлайн и вземете правилните мерки, за да подсигурите вашата поверителност онлайн.

Сега, кажете ми, пропуснах ли нещо? Има ли някакви приложения за социални медии искате да добавя? Споделете мислите си в коментарите по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me