De bästa krypterade röst- och videoapparna från 2023

Med de senaste Cambridge Analytica-nyheterna om online-dataintrång av Facebook och andra företag har det blivit nödvändigt att du bara använder säkra appar. Om du vill skicka och ta emot röst- och videomeddelanden använder du bara krypterade meddelandeprogram.

De bästa krypterade röst- och videoapparna 2023

De bästa krypterade röst- och videoapparna från 2023

Från telekomföretag till hackare, brottslingar och annonsörer till regeringar är alla i strävan efter data mining. Alla våra känsliga uppgifter är i riskzonen och kan missbrukas om de faller i fel händer. Våra liv är nu så sammantrasslade av Internet att vi inte kan föreställa oss att gå från digitala appar. I en sådan situation är det bara rättvist att du började leta efter de mest effektiva krypterade budbärarna för kommunikation. Här ger vi dig en förenklad guide över de bästa krypterade apparna. Men låt oss först se varför kryptering från en till ände är viktig.

End-to-end-kryptering

Kryptering är processen för kodning och avkodning av ett meddelande eller text med ett kryptografiskt system. Detta har använts länge för att överföra konfidentiella data. Men en-till-ende-kryptering lägger till ett extra lager skydd för traditionell kryptering.

Ett krypterat meddelande är inget annat än en kodning av det ursprungliga meddelandet, som kan dekrypteras när mottagaren får det. Här är koden för att chifera och dechiffrera densamma och är endast känd för avsändaren och mottagaren. Emellertid är felet att denna vanliga kod kan vara känd för en tredje person, som kan låsa upp meddelandet och använda det som han vill. Det är här kryptering från en till ände vinner.

Här har avsändaren en offentlig nyckel som tillhör mottagaren. Han krypterar meddelandet med den offentliga nyckeln och skickar det till mottagaren. Mottagaren har å andra sidan en privat nyckel som är unik för honom. Med detta kan han dekryptera meddelandet han får.

  Hur man tittar på Disney + från var som helst i världen

Hur en-till-än-kryptering betyder

End-to-end-kryptering ger ett extra lager av säkerhet eftersom det gör kommunikationen oläslig för tredje part. Fördelen med detta är att även om någon får tag i den krypterade kommunikationen finns det inget sätt att det kan dekrypteras utan en privat nyckel.

När du kommunicerar via en app på två eller flera enheter kommer den krypterade informationen därför att vara i form av en hemlig kod. Så spioneringsbyråer, internetleverantörer, apputvecklaren eller till och med regeringar hålls borta från dina privata uppgifter. Detta beror på att meddelandet inte finns i vanlig text; uppgifterna riskerar inte att manipuleras med och du kan vara övervakningsfri.

I fallet med kryptering under transport finns det en chans att hacking kommer i slutet av tjänsteleverantören. Det finns också en allvarlig möjlighet till en kompromiss eller korruption av en insider. Av någon anledning kan det finnas dataöverträdelser och information kan läcka ut. I stället för att ha kommunikationen krypterad av tjänsteleverantören görs kryptering från slutet till slutet och mottagarens slut. Den offentliga nyckeln kan ses av alla och lagras på servern, medan den privata nyckeln förblir hos mottagaren och lagras lokalt.

2023: s bästa budbärare

Här ger vi dig de bästa röst- och videomeddelandena från 2023. De erbjuder kryptering i alla delar och håller dina data säkra.

1. Signal

Signal får enhälliga betyg från hela världen för att vara den bästa personliga meddelanden-appen. Det ger en stark och sann kryptering från slutet till slut, vilket gör meddelandena oläsliga för hackare och till och med för Signal. Det är enkelt i design, gratis och kan användas på alla mobilplattformar. Den här meddelanden-appen har ett speciellt installationsprogram för skrivbord, om du behöver använda den på din dator.

  Watch American Channels on Roku Ultra outside USA

Du kan skicka och ta emot text, dokument, bilder, röst- och videomeddelanden. Det har attraktiva funktioner där du kan bestämma om du vill att meddelandena ska försvinna. Det visar inga annonser och är en öppen källkodsplattform, där du kan testa den för buggar. Den enda nackdelen är att det inte stöder animerade emojis.

2. Telegram

Denna molnbaserade messenger håller din kommunikation säker så att du aldrig kan förlora dem. Den har tung kryptering från ände till ände, vilket gör datan okrypterbar för utvecklaren också. I likhet med Signal har Telegram självförstörande meddelanden som försvinner efter en inställd tidsperiod som användaren har valt. Tillgänglig över flera plattformar, den har också dubbelmarkeringsfunktionen för lästa meddelanden. Det stöder text-, röst- och videochattar.

Dess användarvänliga och open source-plattform är mycket uppskattad, medan dess egen standardkryptering kan ses som dess största nackdel.

3. Viber

Dessa gratis meddelandeappar förhindrar att någon snoopar i personliga chattar. Standardkrypteringen säkrar alla chattar och samtal – vare sig det är en till en, gruppmeddelanden, röst eller video. Viber erbjuder standard-till-än-kryptering och till och med appen kan inte läsa dina data.

Det erbjuder också extra integritet i alternativet “hemliga chattar” och tillåter meddelanden att förstöra sig själv med en timer. Denna app gör privatchatt roligare med sin avancerade samtalupplevelse.

4. Threema

Njut av fullständig sekretess med Threema eftersom appen inte ens lagrar din kontaktlista, än mindre dina meddelanden. Dina meddelanden raderas omedelbart från servern omedelbart efter att de når sin destination. Därför finns det ingen oro för att dina metadata utsätts för sårbarheter.

Du kan skicka filer, text-, röst-, plats- och gruppmeddelanden, med end-to-end-kryptering som erbjuds även i dina statusmeddelanden. Du har ett alternativ att skapa omröstningar eller dölja specifika chattar. Det kan till och med använda lösenordsskydd för dina meddelanden om du väljer det. Andra funktioner inkluderar formatering av textmeddelanden och gillar / ogillar inte dem i dina chattar.

  Students Bypass School WiFi Firewall With VPN to Play Fortnite

Den bästa funktionen i den här långa listan är att du får ett Threema-ID, som är ett unikt 8-siffrigt slumpnummer. Du kan använda detta för all din kommunikation, exklusive nödvändigheten av att dela även ditt telefonnummer. Hur är det för fullständig anonymitet! Du behöver bara verifiera en kontakt innan du startar en chatt med dem, med hjälp av enskilda nycklar och en QR-kod. Den enda nackdelen är att det här är en premium-app. Med sådana användarvänliga funktioner och säkerhet är det inte konstigt att dess användarbas ökar.

Lägga till en VPN till ekvationen

Oavsett hur säker din meddelandeapp är, finns det alltid utrymme för olika hot. För att säkra dina video- och röstsamtal är det alltid bäst att ansluta till en VPN-server först. Med ett virtuellt privat nätverk kan du kryptera all din utgående och inkommande Internet-trafik; förbjuda potentiella avlyssnare att spionera på dina samtal.

VPN-appar är kompatibla med Windows PC, Mac, Android och iOS-enheter. Här är en lista över våra topprekommenderade VPN: er för säkra VoIP-samtal.

Slutsats

Under dessa dagar med ett ständigt ökande hot mot cybersäkerhet letar företag, konsumenter och utvecklare efter sätt att skydda sina data mer effektivt. Krypteringsappar har blivit vanligare, men i detta hav av val kan det vara svårt att välja en som passar dina behov. Det är just därför du behöver den här guiden för att säkra din kommunikation.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me