De bästa apparna för anonym surfning på Android

Alla vet att internet är ett osäkrat nätverk. Med så många hackare och bedragare som försöker ta sig in i dina personuppgifter, är det inte konstigt att integritetsinternet har blivit ett stort problem för många användare. Det faktum att regeringen kanske aktivt spionerar på människor förvärrar bara situationen och behovet av effektiva anonymitetsverktyg. Det finns många applikationer i Google Play Store som du kan ladda ner och installera för att surfa på Internet anonymt på din smartphone eller tabeller. Men vilka är de bästa apparna för anonym surfning på Android?


De bästa apparna för anonym surfning på Android

De bästa apparna för anonym surfning på Android

Bästa appar för anonym surfning på Android

Det finns många programverktyg för anonym surfning på en dator, men det är mycket få som är värda att överväga för Android. Med det sagt är det fortfarande några kvalitetsmjukvarualternativ som du kan använda för att hålla din identitet dold för alla som spionerar på din online-aktivitet.

Vill du veta vilken programvara som är bäst att hålla sig anonym när du surfar på nätet? Här är den omfattande listan.

ExpressVPN

Om du verkligen vill vara anonym när du använder din Android-enhet är en VPN-app ett måste. Det finns många VPN-tjänsteleverantörer som erbjuder sina appar i Google Play Store. Vissa av dessa VPN-appar är till och med gratis. Vi rekommenderar dock starkt att du inte använder gratis VPN-applikationer på någon av dina enheter eftersom de är för riskabla och kan till och med äventyra din säkerhet och integritet. Om du letar efter en VPN-app att installera på din Android-enhet är ExpressVPN helt enkelt bäst. Deras Android-app är extremt pålitlig och användarvänlig. Starta bara applikationen, logga in och anslut till en VPN-server. När du gjort detta kommer all din Internet-trafik, både på WiFi eller 4G, att krypteras. Appar du använder och webbplats du besöker på din Android-enhet kommer inte längre att kunna upptäcka din offentliga IP-adress.

Orfox: Android Tor

Alla som vet någonting om anonymitet på nätet har hört talas om Tor. Men denna relativt mindre kända webbläsare som heter Orfox ägnas åt Android-plattformen. Baserat på Firefox för Android-kod och arbetar på samma förutsättning som Tor, ger appen den perfekta harmonin mellan säkerhet och anonymitet.

I de enklaste termerna vidarebefordrar webbläsaren Orfox din kommunikation genom flera kanaler, vilket gör dem oavkännbara. Detta gör att vem som helst som övervakar din onlineaktivitet körs genom så många hoops för att nå din webbhistorik att de är mer benägna att ge upp än att lyckas.

Orfox-webbläsaren har en förinstallerad HTTPS överallt och NoScript-funktion. Webbläsarrecensionerna säger också att det ger en smidig surfupplevelse. Om du vill ha en enkel men tillförlitlig anonym Android-webbläsare är det den du ska gå efter.

Ghostery

Ghostery-webbläsaren är en av de mest anpassningsbara anonyma webbläsarna för Android på marknaden för närvarande. Anledningen till att det är populärt bland den mer tekniska kunniga publiken är det faktum att det gör att användare enkelt kan hålla koll på spårare som används av alla webbplatser de besöker.

Genom att gå igenom de rätta vägarna i användargränssnittet kan du tillåta eller blockera vissa spårare som används av vilken webbplats som helst. Detta innebär att DU har kontroll över vilken information om dig som går ut och inte administratörerna på webbplatsen du besöker.

Det finns emellertid ett problem med detta. De webbplatser som använder tungt spårare kan tyckas släppa eller till och med misslyckas med att ladda om många av deras viktiga spårare är blockerade. Om du upplever ett sådant problem och fortfarande vill komma åt allt innehåll på webbplatsen, måste du manuellt gå och ändra tracker-status i Ghostery-webbläsaren.

Utöver detta ger Ghostery en robust säkerhetsfunktion som kan anpassas på sätt som de flesta andra webbläsare inte erbjuder. Om du gillar att leka med din online synlighet och kan förstå hur du justerar trackare för att njuta av webbplatser och fortfarande är anonym, är detta webbläsaren för dig.

Firefox

Vi vet vad du tänker. Är inte Firefox lite för mainstream för att anses vara en bra Android-webbläsare för anonymitet? Nej. Faktum är att Firefox bara är tillräckligt öppen för att du ska kunna utnyttja alla webbplatsfunktioner på bästa sätt och ändå hålla dig relativt dold från nyfikna ögon.

Även om den grundläggande Firefox-webbläsaren inte ger någon extra säkerhet att tala om, är det utbudet av tillägg som den erbjuder som gör att den sticker ut från sina konkurrenter. Genom att välja de tillägg som du vill ha i din Firefox-webbläsare får du bestämma vilken typ av information om dig själv du skickar ut till internet i stort.

En annan viktig faktor att tänka på är att alla tillägg till Firefox inkluderar dess RAM-användning. Detta betyder att du inte behöver köra ytterligare appar bara för att aktivera den säkra surffunktionen på Firefox. Faktum är att allt detta fungerar i samma mönster som den grundläggande webbläsaren.

Så om du vill ha en webbläsare för säkerhetsnivå mellan mitten och nivån när du surfar på Android kan Firefox göra det jobbet åt dig.

IceCat Mobile

Du kanske har hört talas om IceCat tidigare. Endast det var tidigare känt som IceWeasel. Den här webbläsaren är som en förbättrad version av Firefox. Den största skillnaden mellan de två är att medan Firefox ibland kommer att rekommendera dig betalda appar och tillägg, använder IceCat uteslutande gratisappar och tillägg.

Naturligtvis finns det upp- och nedgångar till detta faktum. Uppsidan är att du inte längre behöver ta itu med kommer att irritera betalt godkännande och kan bekvämt njuta av att surfa på din mobil utan att bry dig. I nackdelen missar du verkligen säkra appar och tillägg som kan göra det möjligt för dig att förbli dold för alla. När allt kommer omkring finns det bara så mycket som gratisappar kan åstadkomma.

Ändå, om du inte är alltför orolig för integritet och kan vara bekväm med en nominell nivå av anonymitet som IceCat kan ge med sin mängd gratis appar, är det ett värdigt val.

CM-webbläsare

Den här webbläsaren är en minimalistisk dröm. Det erbjuder ett av de mest enkla webbläsargränssnitten bland någon av dem där ute. Men detta betyder inte att det äventyrar funktionaliteten. I själva verket har den ett stort antal inbyggda säkerhetsfunktioner inklusive automatisering av spårning, scamdetektorer och surfningsförstärkare för att förbättra surfing.

Den här webbläsaren är också en av de minsta säkra webbläsarna som finns tillgängliga online. Om du vill att något ska hålla dig säker och fortfarande fungera effektivt utan att leda dig till betalda appar och andra krångel, är den här webbläsaren en väl värd att överväga.

Bästa appar för anonym surfning på Android – Slutsats

Oavsett om du väljer en grundläggande webbläsare med minimala säkerhetsfunktioner eller en anonym tungvikt, finns det inget att komma runt det faktum att utan korrekt kunskap om hur saker fungerar är du i riskzonen.

Se till att du mäter fördelar och nackdelar med en app innan du installerar den. Det kan finnas några appar som ser bra ut men som kan utgöra enorma risker för din integritet.

De webbläsare vi har listat här kan hjälpa dig att hålla dig säker men den bästa säkerhetsåtgärden är din egen vaksamhet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map