Vad är min IP-adress? – Hitta din IP-plats online

När du prenumererar på en ISP (internetleverantör) tilldelas du en offentlig IP-adress. I de flesta fall används den offentliga IP-adressen bara av dig. Det finns dock vissa fall där ISP: n kan tilldela samma offentliga IP-adress till flera användningsområden. Din IP-adress kan avslöja mycket information om dig, inklusive din plats, onlinehistorik och den enhet du använder. Sökverktyget för IP-plats vi har skapat hjälper dig att ta reda på både dina offentliga och privata IP-adresser.

Vad är min IP-adress - Hitta din offentliga IP

Vad är min IP-adress – Hitta din offentliga IP

Offentlig IP-adress kontra privat IP-adress

Din offentlig IP-adress tilldelas dig av din Internetleverantör. I vissa fall kanske du lyckas ändra din offentliga IP-adress genom att bara starta om routern. I andra fall måste du kontakta din Internetleverantör för att byta till en ny offentlig IP. De webbplatser du besöker och appar du använder kan alla se din offentliga IP också. Vissa kan hänvisa till en offentlig IP som en extern IP-adress.

Din enhet privat IP-adress, å andra sidan tilldelas den av din router. Det gör att dina lokala enheter kan skicka och ta emot data från routern och varandra. En privat IP är också vanligtvis känd som en intern IP-adress.

Statisk IP-adress kontra dynamisk IP-adress

Beroende på din Internetleverantör får du antingen en Statisk IP-adress eller a Dynamisk IP-adress. EN Statisk IP-adress är fast och kan inte ändras om Internetleverantören ändrar den. När det gäller den dynamiska är den det tilldelas automatiskt med DHCP. Skillnaden här är att dynamiska IP-adresser förändras ofta när användaren ansluter till ett nätverk.

Dynamiska IP-adresser anses vara säkrare än statiska. Det beror på att statiska IP: er kan spåras. Omvänt är dynamiska IP-adresser svårare att spåra som de är förändras ständigt.

TheVPNGurus IP-identifierare

Så här gör du kolla din IP-adress med TheVPNGurus IP-kontroll.

Steg 1. När du besöker TheVPNGurus officiella webbplats, din IP kommer att visas längst upp på skärmen. Så här ser det ut.

VPNGuru IP
Steg 2. Du kan se alla detaljer du behöver om din anslutning. Först kommer du kunna känna din egen offentlig IP-adress.

Din offentliga IP
Steg 3. Om du markerar under din IP-adress kommer du att märka att din privat IP och den Land du bor i anges också.

Privat IP-adress och region
Steg 4. På höger sida av sidan kan du kontrollera var du befinner dig på kartan. Det är lätt att navigera, du är den blå markören på skärmen.

VPNGuru Map Location
Steg 5. Du kan också se vilka VPN-skivor du ska använda och hur du också kan kontrollera din proxy. Jag kommer att prata om varför man använder ett VPN senare i artikeln. Det är inte allt. Din IP kan ge bort mycket mer saker om dig än du tror. Det handlar inte bara om den faktiska platsen. Klicka på “Se mer information” att kolla vad jag menar med det.

Se Fler inställningarSteg 6. Efter det kommer mycket mer information om dig att presenteras. Vi pratar om din enhet, stat, stad, och till och med browser du använder just nu.

Fler inställningar presenterade
Din IP-adress kan äventyra mycket information om dig om någon med rätt verktyg försökte få tag på den. För att undvika det måste du komma åt webben med hjälp av en Virtuellt privat nätverk.

Hur du döljer din IP-adress med en VPN

Det är väldigt lätt att dölja eller ändra din IP-adress. Allt du behöver är en trovärd VPN som du kan lita på hela vägen. Ett virtuellt privat nätverk, även VPN, är en säker anslutning mellan dig (internetanvändaren) och det nätverk du är ansluten till. När du är ansluten, din data kommer att krypteras och din IP-adressen kommer att täckas. När du döljer din IP kommer du dessutom att ta på dig det land där den valda servern är belägen. Därför kommer du att ses som en nuvarande bosatt i regionen.

Det som är fantastiskt med det här är att du kommer till åtkomst till innehåll det var aldrig tillgängligt i ditt distrikt. Om du till exempel bor i USA tillåter din IP-adress inte dig att se tjänster i Storbritannien, till exempel BBC iPlayer. Men när du ansluter till en brittisk server får du en brittisk IP-adress, som är allt du behöver för att få åtkomst till tjänster exklusiva för Storbritannien. Det är väldigt enkelt att navigera.

Å andra sidan en VPN säkerställer din onlinetrafik vilket gör det helt säkert att använda allmän Wi-Fi. Hackare kan lära sig allt om dig om de får tillgång till din IP-adress. Cyberbrott förekommer ofta på offentliga platser som kaféer, flygplatser och andra. Men med ett VPN kan du göra det dämpa alla dessa frågor med ett tryck på “Connect” -knappen.

En annan fördel med att använda en ansedd VPN är den det har inga loggar. Vad du än gör online är ditt att bara veta. Om något land med hög censur försöker kontakta företaget för mer information om dig lämnar det tomhänt. Vad ska de ge ut om de inte har något, till att börja med?

Stegen för att dölja din IP-adress

Att använda ett VPN är faktiskt ganska enkelt. Du behöver inte vara expert eller teknisk kunnig för att navigera med ett virtuellt privat nätverk. Följ bara stegen nedan så kommer du att ha det bra.

Steg 1. Prenumerera först på en trovärdig VPN-leverantör. Om du inte vet din väg, rekommenderar jag att du använder det ExpressVPN eftersom det har ett stort servernätverk.

Steg 2. Ladda sedan ned och installera deras VPN-applikation på en kompatibel enhet som Android, iOS, PC, Mac eller Fire Stick.

Steg 3. Logga in med ditt VPN-konto och gå till serverlista.

Steg 4. Anslut till valfri server du vill. ExpressVPN har mer än 2000 servrar i 94 länder, så välj det som passar dig bäst. Jag använde en UK-server som ett exempel.

Välj en serverSteg 5. När du är ansluten kan du gå tillbaka till TheVPNGuru webbplats och kontrollera din nya IP-adress.

Du är i Storbritannien
Steg 6. Slutligen surfa på webben anonymt och kringgå regionala begränsningar var du än befinner dig.

ExpressVPN erbjuder stabila och pålitliga servrar runt om i världen. Det är det perfekta exemplet på hur en riktig VPN ska vara. Om du inte verkar gilla deras tjänster kan du dra nytta av deras 30-dagars återbetalningsgaranti eller se tabellen över de bästa VPN: erna där ute i tabellen nedan.

Vad är min IP? – Slutsatsen

Att känna till din IP är en viktig sak att göra när du har tillgång till internet. Det är det främsta skälet till att du kan surfa på internet i första hand. Din IP är nyckeln till många saker när du surfar, så att ändra den då och då kan gynna dig i stor skala, inklusive dölja din identitet och kringgå regionala begränsningar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me