Какво е хакерство на избори и как може да бъде предотвратено

Ако смятате, че хакерският инцидент на президентските избори през 2016 г. е бил лош, изчакайте още бита. Спадът от 2016 г. все още се усеща. Политическият сценарий в Съединените щати е доста горещ в момента и без значение коя партия подкрепяте, има много дискусии и дебати. И докато хората обсъждат стоките и нагласите на двете страни, те обсъждат и случаите на хакване. Има няколко обвинения за хакерство на избори. Какво точно е хакването на избори и как се прави?

Изясняване на хакерски избори

Всеки вид хакерска дейност, която се прави, за да се повлияе на политическите избори, се нарича изборен хакер. Обикновено се прави, за да се гарантира, че процесът на гласуване се извършва в полза на един конкретен кандидат. Наричано още изборна измама или фалшифициране на гласове, това е сериозно нарушение и може да засегне цяла държава.

Миналата година The Intercept разкри съобщение Документ на НСА показва как руските агенции манипулират изборен софтуер и хардуер. Те използваха недостатък в сигурността на Microsoft, за да повлияят на изборите. Когато гласовете се фалшифицират, хората се забиват с лидери, които никой не е избрал.

Тази година 11-годишен дори успя да манипулира резултатите от изборите в реплика на уебсайта на щата Флорида.

Как всъщност работи хакерското избиране

Има три начина, по които хакването на избори може да работи.

  Какво е Bloatware? Ръководство за начинаещи

Преди изборите

Преди да започнат изборите, хакерството може да повлияе на избирателите. То се извършва най-вече чрез социалните медии. Могат да се правят фалшиви акаунти, които пускат или публикуват информация по определен начин, за да повлияят на избирателите. Те могат да похвалят единия кандидат или да подчертаят негативните неща на другия. Тези сметки изглеждат истински и се използват за въздействие върху истински избиратели.

Подобни акаунти изкривяват всякаква новина, за да се убедят, че тя е подходяща за техния кандидат. Те го представят по такъв начин пред публиката, че последната възприема кандидата си като идеалния лидер. Докато някои истории в социалните медии са верни, други са просто лъжи, разпространени в помощ на конкретен кандидат.

Има няколко акаунта на бота, които са активни в платформите на социалните медии. Докато Facebook и Twitter са основните горещи съдове на тези ботове, има и други платформи. В Reddit ще намерите няколко такива бота, които активират или отменят публикации, заглушавайки всякакви гласове за несъгласие.

Друга тактика, която следва да влияе върху избирателите, е да раздели привържениците на противниковата партия. Тъй като хората, подкрепящи една и съща партия, могат да имат различни виждания за неща, различни от политиката, лесно е да ги разделите въз основа на техните мнения.

По време на изборите

Ако някой подправя машините за гласуване, няма смисъл да гласува за избрания от вас кандидат, тъй като няма значение кой кандидат сте избрали, машината автоматично ще избере този, който е инсталирал машините.

Според 2023 г. Доклад на Bloomberg, Руските хакери успяха да експлоатират системите за гласуване в 39 държави. Въпреки че може да изглежда невъзможно да се хакне машина за гласуване, хакерите доказаха в конвенция на DEFCON, че могат да хакнат машина за гласуване в САЩ за по-малко от 2 часа. Хакерите успяха да хакнат 30 машини от различни производители и нито една от тях не беше достатъчно сигурна.

  Как да правите и получавате анонимни плащания

Въпреки че това не е доказателство за каквото и да било пряко фалшифициране на гласовете на изборите през 2016 г., това ни отваря очите за това колко опасен е целият изборен процес и колко лесно е да бъде фалшифициран процесът. Това създава неприятно усещане, знаейки, че хората биха могли да се придържат към грешния лидер в продължение на много години.

Влияние върху инфраструктурата

Въпреки че влияят много на аудиторията и машините за гласуване, работата върши работа, злонамерените субекти също могат да искат да повлияят на инфраструктурата. Друг начин за фалшифициране на изборите е да се предизвика масово смущение. С прекъсване хората няма да могат да дадат гласа си. Когато това се прави в райони, в които пребивават привърженици на една конкретна партия, това дава полза на другата страна. Когато хората се смущават в деня или в деня преди изборите, той може да се люлее на числата.

Въпреки че този тип измами с избиратели са рядкост, има Дело от 1984 г. когато bioterror беше използван за манипулиране на изборите. Повече от 700 души в Орегон бяха отровени със салмонела. Въпреки че засегнатите не можеха да гласуват, голям брой бездомни хора бяха регистрирани като избиратели, предлагайки им храна за глас.

Това беше рядък случай. Прекъсването не се нуждае от отравяне и регистрация на бездомните. Всеки хакер, който има достъп до базата данни с избиратели, може лесно да повреди логовете. По този начин може да не можете да гласувате, дори и да имате правата.

Друг начин да се прекъсне широката общественост е чрез създаване на a DDoS атака. DDoS атаката се планира доста лесно и може да се организира за нула време.

  Най-добри Android браузъри през 2023 година

Резултатът

Резултатът от фалшифицирането на гласовете е, че резултатите не са справедливи. Ако повече от 50% от хората гласуват за конкретен кандидат, той трябва да спечели. Но с опити за хакване може да бъде избран грешен човек. Това може да бъде лошо за здравето на района или страната.

Няма ли нещо, което можем да направим?

Много може да се направи, за да се сведат до минимум ефектите от хакването върху изборите.

Сменете старите машини

Щом бъдат открити дупки за сигурност в машините за гласуване, те трябва да бъдат фиксирани или заменени с по-нови с актуализирана технология.

Сигурна база данни за избиратели

Базата данни на избирателите трябва да бъде криптирана, а данните трябва да бъдат разположени само на защитени сървъри. Административните процеси трябва да бъдат променени, за да се гарантира, че няма неоторизиран достъп до информация на избирателите. Също така рисковете от изтичане на данни трябва да бъдат оценени и сведени до минимум.

Разработване на методи за одит

Трябва да има методи за одит, за да се установи дали е извършено някакво подправяне на машините. Всички машини трябва да се тестват редовно, за да се гарантира, че функционират правилно. Ако не са, те трябва да бъдат поправени или заменени.

Включете ИТ специалисти в избирателните секции

ИТ специалистите ще могат да се справят с въпросите, ако се забележи някакъв хакерски инцидент. Те трябва да бъдат обучени да бъдат бдителни и да бъдат подготвени за неочаквани условия.

заключение

Поставянето на гласове е много реално. И тя стана още по-широко разпространена в дигиталната ера. Хакерите вече показаха, че са способни да хакнат машини за гласуване. Важно е да защитите машините и данните за избирателите, за да сте сигурни, че лидерите са избрани честни и честни.

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me